Салат „Лісовий гриб“

Як щодо оригінального в оформленні салату? Знаємо-знаємо, такими рецептами забита ваша стрічка в фейсбуці і всі подружки постять собі на стіну фото з рецептами в вигляді різних фігур, та й просто смачні та супершвидкі кулінарні шедеври, яким так і не судилось бути приготованими. Ми ж пропонуємо кардинально інший варіант розвитку подій: нікуди постити даний рецепт не потрібно, його просто треба приготувати і насолодитися ним, оскільки салат нереально смачний, ніжний та апетитний ну і як ви самі бачите на фото – дуже навіть оригінальний. А смак даного кулінарного виробу свіжий, оскільки в ньому присутні огірки і мариновані грибочки та не менш ситний, завдяки курці та сиру. На вітаміни він також не скупиться. Можна сміло подавати до столу як дорослим, так і дітям. Тим паче, останнім він буде дуже цікавий своїм зовнішнім виглядом. Тож не зволікайте, потіште своїх рідних і близьких вже сьогодні.

салат рецепт

Будемо готувати цікавий салат в вигляді грибочка з таких інгредієнтів:

– Банка консервованих грибів (печериці 200 грамів)
– Плавлений сирок вершковий (можна також використовувати з грибним смаком)
– Огірок свіжий середнього розміру
– Філе куряче 400 грамів
– Морква більшого розміру
– Сіль, перець за смаком

Разом з тим, щоб зварити філе курки і моркву на приготування вам піде від 30-ти до 40-ка хвилин.

Вистачить порції для прийому їжі на двох.

салат приготування

Покрокова інструкція і поради:

Крок 1

Промийте у холодній воді куряче філе і очистьте його від зайвого жиру і плівки. Поставте у каструлю і залийте окропом. Каструлю в свою чергу відправте на вогонь. Відваріть куряче філе до повної готовності, це приблизно 20 хвилин. Коли воно звариться – вийміть з гарячої води, остудіть і поставте на дошку для нарізання. Наріжте філе курки на дрібні кубики однакового розміру і пересипте в окремий стаканчик чи миску. Пам’ятайте: філе повинне бути рівномірного розуватого кольору, без фіолетових, синіх чи жовтих слідів. Перевірте запах, він має бути свіжий і пахнути м’ясом без посторонніх ноток. Також куряче м’ясо не має бути сухе і затверділе.

смачний салат

Крок 2

Паралельно до підготовки з фіейною частиною курки, займіться підготовкою моркви. Яскравий овоч почистьте від шкіри, гарно його промийте, щоб не було слідів бруду та землі. Опустіть моркву в каструлю з кип’ятком і помістіть її на вогонь на 15-20 хвилин. Коли морква зварилась її також вийміть з води, нехай остине. Якщо морква не гаряча, то можете натерти її соломкою на крупнішій терці.

яскравий салат

Крок 3

На плавленому сирку не слід економити, тому що він є одним з основних інгредієнтів. Вибирайте середні і вище середнього по ціні, оскільки дешеві не мають смаку, або мають смак схожий на пластик. Сир вийміть з упаковки і потріть на соломку. Помістіть натертий сир на окрему тарілку.

ніжний салат

Крок 4

Промийте під потоком холодної води огірок. Витріть його від лишньої вологи і розріжте навпіл по ширині. Тепер з двох половинок наріжте соломку. Помістіть порізаний огірок на тарілку.

оригінальний салат

Крок 5

Дістаньте з банки мариновані печериці. Розсіл злийте, а гриби висипте у глибоку тарілку. 4-5 менших грибочків відкладіть, а решту поріжте на дрібні кубики.

апетитний салат

Крок 6

Переконайтесь що всі інгредієнти підготовлені. Кубики курячого філе і маринованих шампіньйонів перемішайте разом і викладіть в формі великого гриба на плоску тарілку. Можете нижній шар з курятини і грибів покрити зверху майонезом. Тепер „шапку“ ми посипаємо щедрим шаром моркви, а „ніжку“ таким сами шаром тертого сиру. Низ у формі травички викладаємо з нарізаних огірків. Зверху на траву поставте з двох сторін кілька цілих печериць по обидві сторони від великого гриба. Посоліть та поперчіть за бажанням та на ваш смак. Коли ви та ваші гості  налюбуються зовнішнім виглядом салату, тоді перемішайте його і можна смакувати.

Приємного апетиту!

простий салат

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert