Салат „Користь природи“

Ви коли-небудь задумувались про те, наскільки матінка природа щедра та багата різноманітними дарами? Ви тільки уявіть, скільки різноманітних плодів фруктів, овочів, рослин та тварин вона дарує нам кожного дня! Тому, ми вважаємо, що потрібно неодмінно користуватись цими яскравими вітамінками, які збагачують наш раціон та дарують відчуття легкості та енергії! Пропонуємо вам скуштувати один із таких натуральних дарів під назвою „Користь природи“. Цей овочевий, легкий салат складається з яскравого та соковитого болгарського перця, молодого зеленого горошку та корисного листя портулаку! Цей мікс залишить легкість у вашому шлунку, але водночас додасть енергії та корисних речовин. Він чудово підходить для людей, які слідкують за своїм харчуванням та фігурою, або просто стане у пригоді людям, які відмовились від м’яса. Тому, залишайтесь з нами, щоб якнайшвидше дізнатись цей цікавий рецептик!

салат рецепт

Для приготування цього дієтичного, простого та корисного салату вам потрібні такі інгредієнти:

– болгарський перець червоний ( четверта частина)

– свіжий зелений горошок ( приблизно 100- 120 грам)

– листя портулаку ( невеликий пучок, приблизно 50 грам)

– спеції за смаком та бажанням

– оливкова олія ( 1 столова ложка)

салат інгредієнти
  • Час приготування – до 15-ти хвилин
  • Кількість порцій -1-2 людини

Покроковий рецепт та рекомендації щодо приготування 

Крок 1.

Ото ж, варто розпочати приготування салату саме з листя портулаку,яке не зовсім відоме серед господинь, проте точно варте уваги! Для цього наберіть води у глибоку посудину та замочіть листя. Почекайте приблизно 10 хвилин та витягніть його і обсушіть паперовим рушником. Ці дії допоможуть позбавити листочки гіркоти та неприємного присмаку, тому важливо не пропускати цю рекомендацію. Поки листя замочується, ви можете приступити до наступних інгредієнтів! Портулак містить легкозасвоювані білки, органічні кислоти (нікотинову і щавлеву), глікозиди, комплекс вітамінів з високим вмістом вітамінів С, РР, В1 і В2, каротин, мінеральні солі та мікроелементи. Окрім цього, вміст поліненасичених жирних кислот Омега-3 в цій рослині так само, як і у рибі. А це дуже важливий показник, що відповідає за багато процесів в організмі!

простий салат

Крок 2.

Поки листя замочується, приступіть до червоного болгарського перцю. Для цього візьміть овоч та промийте його під протічною водою. Витріть його паперовим рушником та розріжте на 4 рівні частини. Ретельно очистіть овоч зсередини від дрібних зерняток. Після цього можете теж злегка сполоснути. Потім поріжте овоч соломкою. Оскільки болгарський перець в більшій мірі складається з води, то його вважають досить низькокалорійним продуктом. При регулярному вживанні болгарського перця в їжу,  ви забезпечуєте собі міцне здоров’я та хороше самопочуття. Крім цього, перець може знизити рівень холестерину та зміцнити ваші судини.

легкий салат

Крок 3.

А тепер переходимо до такого молодого, свіжого та корисного зеленого горошку! Для цього просто очистіть його від шкірки та висипте горошинки в окрему посудину. Ці маленькі кульки багаті на клітковину, яка необхідна для нормальної роботи кишечника. Крім того, зелений горошок є джерелом вітаміну B9. На 100 грам гороху припадає приблизно 300 ккал, при тому, що з цієї ваги 20,5 грам становлять білки, 49,5 грам – вуглеводи, і тільки 2 грами – це жири. Тому, при першій же нагоді обов’язково добавляйте це зелене чудо собі у страви!

овочевий салат

Крок 4.

Ну що ж, а тепер можна приступати до фінального етапу, тільки спочатку переконайтесь, що всі інгредієнти вже готові до змішування та знаходяться у посудинах. У вас повинні бути: порізаний перець, листя портулаку, очищений горошок та оливкова олія. Не забудьте про спеції!

корисний салат

Крок 5. 

Для фінального етапу вам потрібно взяти глибоку салатницю, помістити в неї порізані болгарський перець, горошинки гороху та листя портулаку. Потім злегка полийте оливковою олією та добавте спецій за смаком. Обережно перемішайте салат. Цей легкий салат ідеально підходить для низькокалорійної дієти, або ж просто пригодиться у меню вегетаріанця! Обов’язково спробуйте приготувати його та візьміть цей простий рецепт до уваги, смачного!

дієтичний салат

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert