Салат „Паста чікен“

Куряча грудка – це один з найпопулярніших видів м’яса. Цей продукт вважається досить дієтичним та корисним, адже не містить так багато жиру, як, наприклад, свинне м’ясо. Окрім цього, філе курки можна споживати у будь-якому вигляді: варене,тушене, смажене та запечене. І у всіх варіантах воно буде просто неймовірно смачним! Грудка легко поєднюється з багатьма продуктами, адже м’ясо досить ніжне та м’яке. Тому, сьогодні ми б хотіли представити вашій увазі салат під назвою „Паста чікен“ – це оригінальний та ситний салат, який поєднує в собі апетитну рисову локшину, всіма улюблену курячу грудку, свіже листя салату, ароматний твердий сир, соєвий соус та оливкову олію! Спробувавши його, ви на мить відчуєте легку нотку азійської кухні! Скоріш записуйте рецепт та приступайте до приготування! 

салат рецепт

Для приготування цього смачного та поживного салату вам потрібні такі інгредієнти:

– куряча грудка ( приблизно 250-300 грам)

– свіже листя салату ( невеликий пучок)

– рисова локшина ( приблизно 100 грам)

– сир твердий пармезан ( 80 – 100 грам)

– соєвий соус ( 2 столові ложки)

– оливкова олія ( 1 столова ложка)

салат приготування
  • Кількість порцій – 2
  • Час приготування – 25 хвилин

Етапи приготування та рекомендації

1. Для початку візьміть курячу грудку, ретельно промийте її під водою, а потім зніміть тонкий шар жирної плівки. Також уважно огляньте філе на наявність кров’янистих згустків, їх потрібно дуже добре промити. Окрім цього, можлива наявність дрібних кісток по краях – їх варто зрізати. Далі обсушіть грудку паперовим рушником та поставте на дошку для нарізання. Розріжте філе на шматки середнього розміру, використовуючи гострий ніж.

салат інгредієнти

Далі помістіть подрібнені шматки у посудину, додайте до м’яса оливкової олії, солі, перцю та за бажанням інших спецій. Добре перемішайте все, щоб кожен шматочок увібрав в себе спеції. Після цього розігрійте сковорідку з антипригарним покриттям та помістіть на неї шматки грудки. Смажте м’ясо на середньому вогні приблизно 7-10 хвилин. Стежте за тим, щоб все рівномірно просмажилось і не було сирих ділянок. Курка готова!

смачний салат

2. Поки курка смажиться, ви можете приступити до приготування рисової локшини. В даному рецепті ми будемо використовувати досить простий варіант приготування, який не забере багато часу! Для цього помістіть локшину у посудину, закип’ятіть воду у чайнику та залийте її водою.

поживний салат

Накрийте тарілку кришкою від сковороди та дайте настоятись приблизно 5 хвилин, допоки макаронини не набухнуть та не впитається вся вода. Після цього помістіть локшину у друшлак та підставте його під струмінь холодної води, щоб все не склеїлось між собою. Далі добавте до локшини соєвий соус та ретельно перемішайте все.

простий салат

3. Наступним кроком буде підготовка сиру. Для цього візьміть пармезан та натріть його на терці середнього розміру. Ми рекомендуємо обирати саме пармезан, адже тільки він дасть салату саме той незрівнянний запах та смак! . Цей вишуканий сир містить вітамін А, вітаміни групи В, D і K, а також мінерали (кальцій, фосфор). Вживши приблизно 100 70 грам пармезану, ви зможете покрити денну норму кальцію!

апетитний салат

4. Після цього візьміть свіже листя салату та помістіть його у друшлак. Сполосніть під краном та обсушіть паперовим рушником. Важливо: обирайте тільки свіжі листочки, без плям та засохших ділянок! 

свіжий салат

5. А зараз – практично завершальний етап, тільки спочатку перевірте, чи всі інгредієнти готові та подрібнені. Якщо все добре – приступаємо до формування самого салату!

оригінальний салат

6. Візьміть посудину та додайте до неї макарон з соєвим соусом, сир пармезан та шматки курки. Ретельно змішайте їх, утворюючи салатну масу. За бажанням можете добавити столову ложку оливкової олії і додатково поперчити та посолити. Тепер візьміть тарілку, розкладіть на неї листя салату, а поверх нього викладіть салат, красиво згладьте краї та приплюсніть його зверху. Ще раз посипте тонким шаром тертого пармезану. Ось і все! Такий простий та ситний салатик готовий до подачі! Смакуйте на здоров’я!

ситний салат

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert