Салат „Дієтичні листочки“

Приготувати смачну, корисну, ситну та швидку страву здається нереальним за такими критеріями! В наш час ці ознаки практично не поєднуються між собою, адже в більшості випадків швидка їжа містить багато хімії та шкідливих речовин. Проте, ми знайшли для вас чудовий варіант, який володіє всіма вищепереліченими ознаками! Салат „Дієтичні листочки“ – це не просто легкий, корисний та апетитний салат, а ще й до того дуже простий у приготуванні! Він складається з соковитої помідори, курячого яйця, сиру бринзи та листя фіолетового базиліку. Це легке комбо з овочів допоможе вам наповнитись вітамінами та смачно перекусити! Цей салат ідеально підходить саме для літніх вечерей та пікніків! Саме тому, ви просто зобов’язані спробувати приготувати його та поділитись рецептом з іншими!

салат рецепт

Для приготування цього дієтичного літнього салатику вам потрібні такі інгредієнти:

– помідора більшого розміру (1 штука)

– сир бринза ( приблизно 150 грам)

– куряче яйце середнього розміру ( 1 штука)

– листя фіолетового базиліку ( біля 50-ти грам)

– спеції за смаком

– оливкова олія ( 1 столова ложка)

салат інгредієнти
  • Час приготування – 15 хвилин
  • Кількість порцій – 1-2 

Покроковий рецепт та рекомендації

Крок 1. 

Ми радимо розпочинати процес готування салату „Дієтичні листочки“ з варіння яєць, адже поки вони готуються, ви сміло можете готувати інші інгредієнти! Отже, для початку перевірте яйце на наявність забруднень. Якщо вони присутні – акуратно сполосніть яйце під водою. Після цього обережно помістіть яйце у каструлю, залийте холодною водою ( щоб шкаралупа не тріснула, краще викоистовувати саме холодну воду) та помістіть на плиту, включивши газ на досить велику потужність. Після того, як вода закипить, добавте трішки солі та перемішайте воду. Потім зменьшіть вогонь та варіть яйце на середній потужності приблизно 10 хвилин, щоб отримати яйце „вкруту“. Після цього злийте кип’яток та піднесіть каструлю з яйцем під струмінь холодної води з крану. Яйце швидше охолодиться і тоді можна буде приступати до очищення. Акуратно полущіть яйце від шкаралупи, при цьому старайтесь не пошкоджувати саму структуру білка. Наріжте варене яйце на шматки.

апетитний салат

Крок 2.

Далі візьміть помідорку та обов’язково промийте її під водою. Відірвіть хвостик та витріть паперовим рушником. Помістіть овоч на дошку для нарізання та розріжте навпіл. Після цього поріжте кожну частинку на тонкі скибки. Щоб скибки не розтікались використовуйте добре підгострений ніж. Не менш вадливим є й самий плід, який повинен бути свіжим та пружним.

простий салат

Крок 3.

Сир бринза помістіть на дошку для нарізання та акуратно поріжте його на рівні кубики середнього розміру.  Цей сир неймовірно смачний та з досить вираженим смаком, тому бринза точно додасть родзинки салату! Проте, варто пам’ятати, що справді смачна та корисна бринза повинна мати молочний колір, в жодному разі надто яскравий жовтий відтінок! Окрім цього, склад сиру повинен бути тільки з молока, розсолу та солі. Сир бринза – це чудовий продукт з великим вмістом білка, який так корисний для нашого організму! 

дієтичний салат

Крок 4. 

Далі переходимо до оригінальних листочків фіолетового базиліку. Ці листки не тільки привертатимуть увагу за рахунок свого кольору, а й подарують салату чудовий аромат та присмак! Спочатку ретельно промийте базилік у воді ( можете замочити їх у посудині та помити круговими рухами), а потім обсушіть паперовим рушником. Після цього відірвіть стебельця та помістіть їх на посудину. В цих  маленьких листочках також містяться велика кількість мінеральних речовин, каротин та низка вітамінів!

салат приготування

Крок 5.

А зараз передфінальний етап! Переконайтесь що всі інгредієнті подрібнені та стоять на своїх місцях! Після цього переходьте до завершального етапу.

легкий салат

Крок 6.

Візьміть велику тарілку, акуратно розмістіть на ній скибки помідори, потім помістіть на кожну скибку листочок фіолетового базиліку, а зверху розкладіть ніжне варене яйце. Останнім інгредієнтом будуть кубики фети. Злегка полийте все оливковою олією та добавте спецій за смаком. Ось і все, декілька хвилин і ви вже можете смакувати таким корисним та апетитним салатом!

літній салат

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert