Салат „Зелений рай“

Деякі люди вважають, що готування займа багато часу, не зовсім вигідне та не таке вже й смачне, як у кафе, наприклад. Більшість просто не вміє правильно поєднувати продукти, боїться пробувати щось нове в кулінарії та не вміє включати в потрібний момент фантазію. Насправді все не так важко і старшно, як може інколи здаватись, тим більше, коли інтернет просто переповнений різними кулінарними форумами з простими рецептами страв. Одним з таких швидких і простих рішень є салат! Інколи він слугує смачним перекусом,а інколи доволі достойним основної страви прийомом їжі. Салат „Зелений рай“  чудово вписується в цю категорію, адже складається з доволі бюджетних продуктів та не вимагає високих кулінарних здібностей. Цей ситний та апетитний салат складається з хрустких сухариків, курячого вареного яйця, консервованої кукурудзи, свинного м’яса та листя салату. Спробуйте цей рецепт і ви неодмінно захочете його повторити ще раз!

Для приготування цього оригінального та простого салату вам потрібні такі інгредієнти:

– свинне м’ясо без жиру ( 200-250 грам)

– куряче яйце середнього розміру

– листя салату ( невеликий пучок)

– сухарики з житнього сірого хліба

– консервована кукурудза

– майонез

  • Час приготування – до пів години
  • Кількість порцій -2 

Покроковий рецепт та рекомендації

Крок 1.

Розпочинаємо пригоування зі свинини. Ретельно промийте м’ясо та очистіть від зайвого жиру. Далі розріжте на шматки середнього розміру. Розігрійте сковороду з рослинною олією таі обсмажте м’ясо на середньому вогні, поки не випарується зайва волога. Далі поперчіть та посоліть шматки м’яса. Потім збільшіть вогонь і смажте ще декілька хвилин, поки м’ясо не набуде злегка золотистої кірочки. Загалом цей процес забирає приблизно 20 хвилин. Якщо зробити все правильно, то м’ясо буде смачним, соковитим та насиченим за смаком.

Крок 2.

Куряче яйце варіть приблизно 10 хвилин, допоки жовток всередині не стане твердуватішох консистенції. Далі охолодіть його та очистіть. Наріжте на кубики.

Крок 3.

Банку з консервованою кукурудзою рбережно відкрийте та злийте рідину. Дістаньте кукурудзу. Огляньте її на вигляд, вона повинна бути досить яскрава, свіжа та без різних плям. Обов’язково перед покупкою перевірте термін придатності кукурудзи, а також її склад. Він повинен містити тільки воду, кукурудзу, сіль та цукор. Саме такий варінт складу кукурудзи буде свідчити про її високу якість та приємний солодкавий присмак. Не менш важливим є й сам вигляд банки: вона не повинна містити вм’ятини, тріщини і тому подібне. Етикетка у якісної консерви має бути рівно наклеєна та чиста.

Крок 4.

Візьміть сухарики та підготуйте їх в посудині. Ви можете купляти готові сухарики з певними смаками, або ж спробувати  запекти їх самостійно, використовуючи житній хліб та різні спеції. Візьміть чорний хліб та наріжте його кубиками або брусочками і запечіть, обмазавши його оливковою олією. Сухарики не повинні перегоріти, тому за цим потрібно уважно стежити, адже чорний хліб підгорає швидко і непомітно. На смаження у вас піде близько 5-ти хвилин.

Крок 5.

Листя салату добре промийте під водою та обсушіть. Обираючи цю зелень намагайтесь ретельно оглядати листочки на наявність плям та чорних цяток. Також салат не повинен містити засохші ділянки та бути вологим. Ми даємо ці рекомендації саме тому, що  листя салату красиві на вигляд і часто використовуються як додатковий елемент декору. Якраз в такій рорі вони сьогодні й використовуватимуться!

Крок 6.

Переконайтесь, що ви не пропустили жоден крок та всі інгредієнти вже готові до з’єднання.

Крок 6.

Візьміть салатницю  та помістіть у неї шматочки соковитої свинини, далі додайте варене яйце, консервовану кукурудзу та сухарики. Добавте столову ложку майонезу, сіль та перець за смаком та перемішайте все. Якщо ж ви плануєте подавати цей змішаний та ситний салат на святковий стіл, то рекомендуємо взяти невеличку салтницю, розкласти на дні листя салату, а вже тоді помістити туди салатну масу, що утворилася. Зверху красиво викласти сухарі. Яскравий та насичений салат готовий!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert