Салат „Дон Жуан“

Класика залишається класикою, як не крути! Це правило стосується всього: як одягу, музичних вподобань так і  кулінарії. Саме на останньому варіанті ми і зупинимось! Якщо розглянути будь-який святковий стіл, чи то навіть повсякденне меню – там обов’язково буде він, салат! Чи це більш легкий овочевий варіант, чи ситний із м’ясом – салати завжди будуть актуальними та смачними. Саме тому радимо вам дотримуватись такого правила та спробувати приготувати на ваш святковий стіл апетитний та оригінальний салат під назвою „Дон Жуан“. Можете не сумніватись в тому, що його оцінять всі гості, адже в ньому поєднані дуже цікаві та смачні інгредієнти, а саме: ситне куряче філе, соковиті помідорки, поживні печериці та свіжа стручкова квасоля. Вже через декілька ложок ви відчуєте, що повністю наситились, адже всі ці інгредієнти неймовірно поживні та корисні. Тому не марнуйте часу та одразу приступайте до приготування!

салат рецепт

Ось, що саме вам знадобиться для створення цього яскравого салату:

– куряче філе ( 300 грамів)

– помідорки середнього розміру ( 5 штук)

– гриби печериці середнього розміру ( 5-6 штук)

– стручкова квасоля ( приблизно 100 грамів)

– соєвий соус ( 2 столові ложки)

– гірчиця французька ( 2 столові ложки)

Час приготування – 25 хвилин

Кількість порцій – 2

салат інгредієнти

Етапи приготування та рекомендації

Етап 1.

Приступіть до приготування курячого філе. Спочатку ретельно промийте м’ясо, відріжте тонку білу плівку жиру та промокніть все паперовим рушником, щоб забрати всю вологу. Далі налийте води у каструлю та закип’ятіть її. Після цього помістіть туди філе, добавте солі та залиште варитись на середньому вогні, накривши каструлю кришкою. Перевірте, чи немає на поверхні білої пінки, якщо вона є, тоді зберіть її столовою ложкою. Після завершення часу дістаньте куряче філе та залиште його остивати. Як тільки воно охолоне, можете нарізати м’ясо на скибки. Зверніть уагу на те, що куряче м’ясо наповнене білком, який триматиме ваш організм ситим протягом дня!

свіжий салат

Етап 2.

Поки вариться куряче м’ясо, ви можете перейти до печериць. Насамперед їх потрібно сполоснути у воді, далі очистьте тонкий шар шкірки з шапочки гриба, а ніжку злегка пошкрябайте ножем. Після цього поріжте печериці на невеликі шматки. Розігрійте сковороду на оливковій олії та помістіть туди гриби, також не забудьте добавити до них трішки спецій. Смажте їх на середньому вогні, час від часу помішуючи. Загалом процес забере у вас не більше 7-ми хвилин.

смачний салат

Етап 3.

Не забудьте розморозити стручкову квасолю, а якщо у вас свіжа – тоді підготуйте її до смаження. Для цього закиньте квасолю до печериць, які смажаться. Під час смаження ці гриби пускають сік, який додатково покращуватиме процес. Ми рекомендуємо готувати квасолю не більше 10-ти хвилин, адже якщо перестаратись, то вона буде надто м’яка та не матиме такий насичений смак. В цьому салаті квасоля повинна бути злегка хрусткою.

оригінальний салат

Етап 4.

Помідорки добре промийте у воді, потім відріжте маленькі листочки та обсушіть плоди паперовим рушником. Після цього поріжте їх на кільця, вони не повинні бути надто тонкі, адже м’якоть може розтектись. Тому рекомендуємо різати їх на кільця середньої товщини.

яскравий салат

Етап 5. 

Підготуйте та відділіть потрібну кількість гірчиці та соєвого соусу, помістивши їх у окремі посудини.

поживний салат

Етап 6.

Всі компоненти салату нарізані та готові до фінальних дій! Візьміть трішки глибшу тарілку, помістіть на дно підсмажену стручкову квасолю, потім добавте печериці. Зверху викладіть шматки курячого філе, а збоку нього декілька кілець помідорки. Решту розкладіть по краях тарілки. В кінці полийте все пікантною гірчицею та насиченим соєвим соусом. Як бачите, наш мега-салат зовсім простий у приготуванні, ефектно виглядає та неймовірно смакує! Спробуйте цей апетитний, поживний та оригінальний салатик і ви. Смачного!

салат приготування

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert