Салат „Для новачків“

Страх юних господинь – не впоратись та зіпсувати всю страву. Він трапляється дуже часто, адже всім в більшості бракує сміливості та впевненості у перших кулінарних починаннях. Ми знаємо, що справити гарне враження на гостей прагне кожна, бо в результаті отримуєш масу компліментів, від яких наповнюєшся натхненням творити на кухні. Тому радимо вам повірити у свої сили, не боятись пробувати нові рецепти та розвивати свою фантазію. В цьому ми точно зможемо вам допомогти, адже в нашому арсеналі ціла низка різноманітних рецептів, які знадобляться для будь-яких подій! А поки, розпочніть свій шлях до вмілої господині з простого, але дуже смачного салату під символічною назвою „Для новачків“. Ми впевнені, що навіть зовсім початківці зможуть приготувати його на відмінно, адже в салаті тільки прості та доступні для всіх інгредієнти, доволі проста подача. Огірок, помідора, варена ковбаса та ароматний сир – всього декілька продуктів, і ви зможете створити доволі ситний обід, або ж вечерю.

салат рецепт

Ось, що саме вам потрібно:

– варена ковбаса ( 3-4 шматки)

– сир твердий з великими дірочками ( орієнтовно 150 грамів)

– помідорка середнього розміру 

– огірок великого розміру

– майонезу ( 1,5 столових ложки)

салат інгредієнти
  • Час приготування – не більше 7-ми хвилин
  • Кількість порцій розрахована на 1-2 особи

Покроковий рецепт та рекомендації

Крок 1.

Приступіть до вареної ковбаски. Її потрібно помістити на дошку для нарізання та порізати на шматки у вигляді кілець однакового розміру. Складіть їх один на одного та поріжте на кубики. Варена ковбаса – це ідеальний варіант для легкої страви, адже вона не надто жирна, має ніжну та приємну текстуру, а також незабутній смак.  Ковбаска повинна бути відмінної якості та свіжості.

ароматний салат

Тому завжди перевіряйте склад, а також  обов’язково звертайте увагу на консистенцію ковбаси та її колір. Якісна варена ковбаса повинна бути пружною, без порожнин і грудочок, за кольором – більш рожева чи світло-рожева, якщо вона не куряча. Що стосується компонентів у складі – чим менший їх перелік, тим краще.

смачний салат

Крок 2.

Наступним буде твердий сир. Зверніть увагу на те, що ми обрали саме такий вид, який має великі дірочки ( наш фаворит серед таких видів сиру є „Радомер“). Отже, візьміть сир та поріжте його на рівномірні та не дуже великі шматочки у вигляді кубиків. Відставте їх  у окрему тарілку. Сир має бути достатньо свіжим та натуральним, щоб справді розкрити свій смак та запах. 

поживний салат

Крок 3.

Далі перейдіть до огірочка. Овоч потрібно промити у воді, а потім відрізати маленький хвостик.

апетитний салат

Далі просто подрібніть одну частину на кубики, а іншу поріжте на дуже тонкі слайси, а ще краще використайте спеціальну терку. Слідкуйте за тим, щоб овоч був свіжим та доволі хрустким, адже це додає салату більшої апетитності.

легкий салат

Крок 4.

На черзі у нас помідорка. Вона повинна бути в міру твердою та достатньо пружною. Завдяки цьому смак у таких плодів буде більш приємний та виражений. Отже, візьміть овоч та ретельно сполосніть його у воді. Далі відірвіть маленькі листочки та помістіть плід  на дошку для нарізання. Поріжте помідорку на подовгасті шматки ( м’якоть можете видлити і залишити тільки тверду частину).

апетитний салат

Крок 5.

Далі перейдіть до кукурудзи. Обережно відкрийте банку, злийте всю рідину та дістаньте потрібну кількість зерен. Перед покупкою обов’язково перевірте банку на термін придатності. Свіжа кукурудза має приємний, злегка солодкий та соковитий присмак.

поживний салат

Крок 6.

Ми вже на фінальних діях, залишилось зовсім трішки. Для цього, помістіть купку подрібненого огірочка з краю великої тарілки. Таке ж саме повторіть із подрібненою помідоркою, ковбасою та кукурудзою.

свіжий салат

Підготуйте майонез.

простий салат

Викладіть його по центрі тарілки. Тепер змішайте всі продукти між собою утворюючи однорідну салатну масу. Після цього добавте спецій за смаком та ще раз ретельно перемішайте. Тепер трішки удоскональте подачу салату. Викладіть порцію на яскраву тарілку, а зверху помістіть закручені слайси огірочка, також посипте все зеленню. Дуже яскравий, свіжий та поживний салат готовий. Ідеальний варіант для того, щоб робити перші кроки у кулінарії. Смачного вам та вашим близьким!

салат приготування

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert