Салат „Вишукана композиція“

Справді ситний, корисний та смачний обід повинен складатись із збалансованих продуктів. В ньому повинна міститись необхідна кількість поживних речовин та мікроелементів. Той, хто старанно стежить за своїм харчуванням знає, що денний раціон повинен складатись з білків, жирів та вуглеводів. Дотримуючись цього правила, ваш організм точно віддячить вам хорошим самопочуттям.  Для того, щоб досягнути  цього правильного балансу – варто використовувати в своєму обідньому меню овочі( містять клітковину), м’ясо ( велика кількість білка та жиру) та крупи( джерело вуглеводів).Насправді все не так важко, як може здатись і ми це докажемо! Салат „Вишукана композиція“ – це збалансоване поєднання червоного перця, цибулі порей, огірка та кропу з телятиною та перловою крупою! З’ївши свою порцію, ви відчуєте прилив енергії та сильну ситість. Цей салат оцінять й ваші рідні, адже салат не тільки корисний та смачний, але й привабливий на вигляд.

Для приготування салату вам потрібні такі інгредієнти:

– болгарський червоний перець середнього розміру

– цибуля порей

– огірок більшого  розміру

– телячий стейк ( приблизно 400 грам)

– насіння соняшника ( 100 грам)

– невеликий пучок кропу

– 2 зубчики часника

– соєвий соус ( 1-2 столові ложки)

– оливкова олія ( столова ложка)

– білий кунжут ( приблизно 50 грам)

– половинка лимону

  • Загалом час приготування займе близько години 
  • Кількість порцій – 3-4

Покроковий рецепт

Крок 1.

Для початку включіть розігріватися духовку до 150 градусів,  а в цей час продовжуйте підготовку. Грудинку промийте під протічною водою, а потім добре обсушіть паперовими рушничками – зайва волога м’ясу не потрібна. Далі приправте м’ясо сіллю та перцем і за бажанням додатковими спеціями (наприклад мікс різних мелених перців), розріжте його на шматки. Змастіть деко або форму для запікання невеликою кількістю олії. Викладіть зверху грудинку і відправте її в розігріту до потрібної температури духовку на 35-40 хвилин. Пізніше у м’ясі потрібно зробити легкий надріз і якщо з нього починає витікати безбарвний і прозорий сік – м’ясо готове ( може бути присутній ледь розовуватий відтінок). Далі вимкніть духовку і залиште м’ясо ще на 10 хвилин у ній. В цей час нагріваємо на сильному вогні сковороду з олією. Коли масло розжариться, викладаємо м’ясо в сковорідку і обсмажуємо його протягом 1 хвилини, а потім обертаючи на той самий час з іншої сторони. На м’ясі повинна з’явитися чудова апетитна скоринка.

Крок 2.

Всю зелень ретельно промийте під протічною водою та подрібніть за допомогою гострого ножа.

Крок 3.

Свіжий огірок добре помийте під водою та просушіть паперовим рушником.  Далі відріжте хвостик та подрібніть на соломку середнього розміру.

Крок 4.

Червоний перець добре помийте під протічною водою та обсушіть. Далі розріжте його навпіл та очистіть серединку від зерен, ще раз сполосніть все. Після цього візьміть гострий ніж та подрібніть перець на соломку.

Крок 5.

Насіння соняшника містить багато жиророзчинних вітамінів: А, Е, D і групи В. Вони добре всмоктуються в кишечнику саме завдяки жирам в насінні. Також насіння багате на мінералами, такі як: магній, кальцій, цинк, залізо і фтор, а різні кислоти в складі допомагають знижувати рівень холестерину. Насіння соняшнику сприятливо впливають на серце і судини. Їх їдять в якості профілактики атеросклерозу, інфарктів і інсультів. Звісно ж, для салату краще купляти одразу лущене насіння, щоб не витрачати лишній час на чистку.

Крок 6.

Зубчик часника очистіть від лушпиння та промийте під водою. Далі подрібніть його та добавте у соєвий соус. Також підготуйте оливкову олію.

Крок 7.

Перейдіть до кропу. Візьміть зелений пучок та добре промийте його під водою. Далі обсушіть паперовим рушником та подрібніть. 

Крок 8.

Переконайтесь, що всі інгредієнти вже готові до з’єднання та жоден крок не пропущено!

Після цього візьміть велику та красиву тарілку,красиво розкладіть інгредієнти. Полийте все заправкою з оливкової олії, часника та соєвого соусу, а потім посипте зверху насінням кунжуту та соняшника. Готово! Пікантний і водночас простий салат готовий до подачі!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert