Салат „Імперія смаку“

Ми не раз переконались, що легкі та поживні страви найшвидше зникають зі святкового столу, адже зазвичай такі страви складається з овочів, які огорнуті в надяскраві кольори. Саме тому вони найшвидше кидаються в око гостям, адже мають такий яскравий та апетитний вигляд! Салати з овочів – це не тільки яскраво та приваблююче, а й дуже корисно та поживно! Вони не забирають багато часу, досить прості у приготуванні та мега бюджетні. Єдине правило – це вміння правильно поєднувати їх з іншими інгредієнтами, щоб створити саме той неповторний смак, до якого захочеться повертатись знову і знову! Салат „Імперія смаку“ – це не просто овочевий салат, а ціле гурманське поєднання помідорок черрі, ароматного кропу, зеленої цибулі порей сиру фета, маринованого імбиря, соленого арахісу та соковитого апельсину.

Для приготування цього оригінального та апетитного салату вам потрібні такі інгредієнти:

– сир фета ( приблизно 200 грам)

– арахіс солений ( приблизно 80-100 грам)

– помідори черрі ( 100-150 грам)

– імбир маринований ( 50 грам)

– цибуля порей ( декілька пір’їн)

– невеликий пучок свіжого кропу

– апельсин середнього розміру

– оливкова олія

Покроковий рецепт

Крок 1.

Помідорки черрі ретельно промийте під протічною водою. Далі наріжте їх на четвертинки. Щоб м’якоть плодів не розтікалась, обов’язково використовуйте гострий тонкий ніж. При виборі цих помідорів зверніть увагу на зовнішній вигляд плодів. Колір повинен бути насиченим та однорідним, сама помідорка має бути пружна і середнього розміру. Саме такі черрі будуть мега смачні та соковиті!

Крок 2.

Сир фета розпакуйте, злийте зайву рідину та дістаньте сир. Поріжте його на кубики. Ми рекомендуємо обирати тільки якісного та перевіреного виробника фети. Склад сиру повинен містити тільки козяче або овече молоко, коров’яче в такому виді сиру – недопустиме! Уважно огляньте колір сиру, якщо він має яскраво виражений жовтий відтінок – це означає, що сир зберігали в неправильних умовах, а саме без розсолу! Багатий вміст вітамінів і мінералів дозволяє цьому сиру навіть при вживанні в 100 грам отримати необхідну добову кількість кальцію, фосфору і третину цинку. Саме тому, додавши фету у свій салат – ви неодмінно збагатите його корисними речовинами!

Крок 3.

Приступіть до соленого арахісу. Візьміть ніж та подрібніть горішки. Солений смажений арахіс вибрати досить просто, адже він повинен бути красивого золотистого кольору та не надто темним. Про якість ядер говорить їхня цілісність – битого арахісу занадто багато бути не повинно.

Крок 4.

При виборі маринованого імбиру зверніть увагу на термін придатності на упаковці.  Цей продукт справді додає пікантності та оригінальності страві, тому його оцінять тільки справжні гурмани. Проте, варто тільки уловити цей тонкий присмак імбиру і ви одразу закохаєтесь у нього!

Крок 5.

Цибулю порей добре промийте під водою, обсушіть паперовим рушником та поріжте тонкими кільцями. Чим молодшою буде цибуля порей, тим більш ароматною та  ніжною вона буде. Якщо кінці цибулі порей стали жовтими або видно, що вони зрізані, то цибуля почала засихати. Листя цибулі не повинні бути ні вологими, ні слизькими, ні липкими (всі ці нюанси вказують на початок процесу гниття, обробки хімікатами або промивання цибулі з метою приховування дефектів). Цибуля порей повинна мати природній блиск (тьмяну або надто блискучу цибулю купувати не варто).

Крок 6.

Пучок кропу сполосніть під водою та обсушіть паперовим рушником. Далі візьміть ніж та подрібніть зелень.

Крок 7.

Переконайтесь, що всі спеції та інгредієнти готові до з’єднання.

Помістіть на тарілку кубики фети, помідорки, подрібнений арахіс, зелень та імбир, а потім змішайте в одне ціле. Добавте оливкової олії та ще раз ретельно перемішайте.

Для прикрашення салату використайте апельсин. Промийте його під водою, а потім надріжте тонке кільце та красиво помістіть його по центрі салата. Наш смачний, літній салат готовий до подачі!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert