„Поп-корн, сер!“

А ви точно впевнені, що перепробували всі рецепти салатів і не маєте що подати до святкового столу? Бо ми знаємо, що експериментувати в 21 столітті в кулінарії набагато простіше, аніж будь-коли! Просто візьміть телефон, підключіть інтернет і зайдіть на потрібний сайт! Ваші очі будуть розбігатись від тисячі рецептів, проте ми знаємо один, який точно не залишить вас байдужими! Салат „Поп- корн, сер“ – це дуже оригінальний варіант салату, який прикрасить ваш святковий стіл. Він точно виділятиметься з-поміж інших страв та стане любимчиком для багатьох. Нестандартне поєднання всіма улюбленого поп-корна, твердого ароматного сиру, свіжої руколи та пікантної ріпчастої цибулі – ще та екзотика! Цей простий салат може бути чудовим перекусом і водночас непогано наситити на довгий час. Його фішка в тому, що склад салату містить інгредієнти, які є в кожному холодильнику та за доступною ціною! Ну що ж, заінтригували вас? Тоді пошвидше приступаймо до приготування!

Для приготування цього апетитного та пікантного салату вам потрібні наступні інгредієнти:

– твердий сир ( приблизно 150-200 грам)

– листя руколи ( пучок)

– упаковка поп-корну

– ріпчаста цибуля середнього розміру

– оливкова олія

– сіль та перець за смаком

Час приготування – 10 хвилин

Кількість порцій -2 

Покроковий рецепт

Крок 1.

Так як ріпчаста цибуля грає в цьому салаті далеко не останню роль, ми радимо ретельно оглядати її при покупці. Вона повинна бути сухою і досить твердою. На лушпинні не повинно бути жодних видимих пошкоджень або плям, цибуля має бути досить чистою, будь-яка життєдіяльність комах повинна виключатися. Чим світліше ріпчаста цибуля, тим гостріший смак вона буде мати. Завдяки мінеральним солям в складі ріпчастої цибулі внормалізовується водно-сольовий баланс, організм збагачується вітамінами та іншими важливими  речовинами. Також в цибулі присутні елементи, які  допомагають боротися з інфекціями і стимулюють імунітет. Обравши цибулю, очистіть її від лушпиння та наріжте напівкільцями. Після цього розділіть їх на соломку.

Крок 2.

Твердий сир надає салату дуже вишуканого смаку, тому обирати слід саме якісний продукт. Ми підготували для вас декілька порад, на що саме потрібно орієнтуватись при покупці сиру. Щоб правильно вибрати твердий сир, необхідно виробити алгоритм перевірки його якості. Бажано не тільки подивитися і понюхати, а й обов’язково промацати всю поверхню. На упаковці має бути вказано, що це саме сир, а не сирний продукт (в сирному продукті частина молочних компонентів може бути замінена рослинними). Крім того, на упаковці повинен бути зазначений нормативний документ за яким виготовлено сир, вказано дату виробництва та термін придатності.
Колір сиру повинен бути однорідним. Він може бути як білим, блідуватим, так і світло-помаранчевим, що пов’язано з додаванням натуральних харчових добавок. Синтетичні барвники використовувати заборонено. До дозволених харчових добавок відносяться бета-каротин і екстракт насіння анато. Зверніть увагу, чи на поверхні присутні засохші або зацвивші поверхні – такого сиру краще уникати! А загалом, ми вважаємо, що хороший продукт не буде дешевим, але й дорогий – не означає обов’язково якісний!  Тому зважуйте всі критерії та обирайте саме ту якість, яка підходить особисто для вас! 

Сир потріть на терці середнього розміру.

Крок 3.

Листя руколи ретельно промийте під водою, посушіть паперовим рушником. Обов’язково обирайте свіжі, незасохші листочки, які досить великі за розміром. Саме такі листки будуть мати приємний смак без гірчинки.

Крок 4.

Ми впевнені, що багато хто не знав про приготування попкорну не просто у мікрохвильовій, а на сковорідці! 

Візьміть сковороду з більш глибоким дном, додайте в неї 2 ст. л. оливкової олії і зерна  кукурудзи ( тобто сирого поп-корну). Накрийте все кришкою і грійте все до тих пір, поки всі зернятка не полускають. Плюс цього способу полягає в тому, що можна добавити різноманітних приправ за своїм смаком! Приготовлений поп-корн залиште охолоджуватись.

Крок 5. 

Переконайтесь, що всі інгредієнти готові до з’єднання.

Крок 6.

В салатниці з’єднайте поп-корн, тертий сир, цибульку та листя руколи. Зверху злегка полийте оливковою олією. Наш оригінальний та смачний салат готовий. Смачного!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert