Салат „У пошуках новизни“

Справжні гурмани та поціновувачі кулінарії завжди шукають нові смакові поєднання, пробують оригінальні рецепти та використовують нові методи приготування страв. Вони зовсім не бояться нестандартних, а іноді й дивакуватих міксів і обожнюють щось яскраве та екстравагантне. Якщо ви відносите себе в таке коло кулінарних критиків та завжди в пошуках новизни – салат із символічною назвою „У пошуках новизни“ ідеально підходить під усі критерії! Цей дуже апетитний та оригінальний салат складається з соковитого кавуна, хрусткого свіжого огірочка, сиру фети, листя фіолетового базиліку та трішки спецій! Хмм, справді щось новеньке! Скоріш приступайте до детального рецепту!

салат рецепт

Для приготування цього напрочуд смачного та ніжного салату вам потрібна така кількість інгредієнтів:

– кавун ( 2 шматки середнього розміру)

– сир фета ( близько 80 грамів)

– лист фіолетового базиліку ( невеликий пучок)

– огірок середнього розміру ( 1 штука)

– сіль за смаком

– оливкова олія холодного віджиму ( 2 чайні ложки)

салат приготування
  • Час приготування становить всього 5-7 хвилин
  • Кількість порцій – 2

Покрокоивй рецепт та деякі поради від нас

Крок 1.

Візьміть каву, сполосніть його та помістіть на дошку для нарізання. Потім розріжте його навпіл, використовуючи добре підгострений, великий ніж. Після цього постарайтесь ретельно очистити його від дрібних кісточок та відкладіть одну частину в сторону. Від іншої половинки відріжте 2 шматки, які нам якраз і знадобляться. Тепер поріжте його на кубики середнього розміру. Ми знаємо, як вибрати справді смачний та соковитий кавун! Колір шкірки  кавуна обов’язково повинен мати контрастні смужки Чим контрастніші вони, тим більш солодкий буде кавун. Якщо на поверхні є біля пляма – плід недозрілий та несолодкий. Справді стиглий кавун обов’язково покритий твердою блискучою поверхнею, яку важко проткнути нігтем. Проте, якщо ніготь легко проходить через шкірку кавуна – плід ще не дозрів. Ще один признак зрілості кавуна – сухий хвостик!

ніжний салат

Крок 2.

Тепер, дізнавшись поради щодо кавуна, ви можете приступати до підготовки огірка. Для цього промийте його у воді, відірвіть хвостик та витріть паперовою серветкою. Після цього просто помістіть на дошку для нарізання та подрібніть овоч на кубики. Дуже важливо підібрати під цей салат справді смачний, свіжий, а головне без гірчинки огірок! Якщо вам, все-таки, дістався плід з гірчинкою, то його неодмінно слід замочити у крижаній воді, яка частково зменшить цей неприємний присмак. Це дуже важливо, адже якщо пропустити цю дію, то огірок зіпсує загальний смак салату, який повинен містити тільки солодкавий, злегка кислуватий та солоний присмак!

апетитний салат

Крок 3.

Відкрийте упаковку сиру фети та злийте білу рідину ( розсіл). Після цього вийміть потрібну кількість сиру та акуратно подрібніть його на кубики середнього розміру. Слідкуйте за тим, щоб сир не був жовтого кольору, адже це дуже впливає на його смак, а також свідчить не про першу свіжість. Хороша та якісна фета повинна бути молочного відтінку та мати такий самий ніжний присмак!

смачний салат

Крок 4.

Наступним буде листя фіолетового базиліку. Щоб ретельно промити його від дрібного бруду та пороху, вам потрібно помістити його у посудину та залити холодною водою, залишивши на 2-3 хвилинки. Потім додатково  провести круговими рухами і дістати листя, помістивши на паперовий рушник, щоб увібрати лишню вологу. 

салат інгредієнти

Крок 5.

Тепер, переконайтесь, чи готові всі інгредієнти до формування салату. Якщо все в порядку і ви нічого не забули, можемо приступати!

яскравий салат

Візьміть велику та плоску тарілку, розкладіть на неї кубики кавуна, також добавте кубики огірка, а зверху сир фета.

оригінальний салат

Збоку, по краях тарілки, розкладіть довкола листя фіолетового базиліку. Посоліть все за смаком, а також, за бажанням, добавте інших спецій. В кінці полийте все оливковою олією. От і все, дуже оригінальний та яскравий салат готовий радувати око справжнього гурмана. Смачного! Салат має справді нестандартне поєднання та, на перший погляд, зовсім несумісні інгредієнти. Проте, ми гарантуємо вам, що скуштувавши його, ви відчуєте дуже ніжний та вишуканий присмак!

салат рецепт

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert