„Салат „Творча уява“

Насправді, кожна вправна господиня всередині дуже творча та креативна. Вона вміє поєднувати, здавалося б, непоєднувані інгредієнти, створювати оригінальний візуальний вигляд страв та обирає цікаві продукти. Так, це вміння приходить з роками, а тому, початківці, які хочуть також майстерно поратись на кухні, повинні розвивати свої навики та вміння кожного дня, щоб в результаті створити свій шедевр! Давайте ми допоможемо вам на цьому шляху та запропонуємо один чудовий рецепт салату під назвою „Творча уява“. Він говорить сам за себе, адже виглядає дуже ефектно та має не менш незабутній смак! Салат складається з соковитої помідорки, яскравого червоного перця, свіженьких та хрустких огірочків, гірчиця в зернах та поживної ікри тріски. Справді вишуканий, але водночас простий мікс, який в результаті матиме дуже яскравий та креативний вигляд!

салат рецепт

Для приготування цього апетитного салатику вам потрібні такі інгредієнти: 

– помідора більшого розміру 

– перець болгарський червоний ( половинка)

– огірки середнього розміру ( 2 штуки)

– гірчиця французька ( 2 столові ложки)

– ікра тріски ( близько 200 грамів)

– спеції за смаком

салат інгредієнти

Час приготування – всього 7-8 хвилин ( ідеально для початківців!)

Кількість порцій – на 2 особи

Детальний рецепт та деякі рекомендації

Крок 1.

Спочатку добре промийте болгарський перчик у воді та відріжте хвостик зверзу. Далі розріжте овоч на половину  та очистіть його серединку від дрібного білого зерна, злегка прочищуючи його ножем, а потім ще раз сполоснувши у воді. Тепер просушіть його паперовим рушником та розріжте на 4 рівні, подовгасті частинки. Потім поріжте їх на тонку соломку.

оригінальний салат

Крок 2.

Наступною буде помідорка. Для початку її потрібно ретельно промити у воді, а потім відірвати дрібні листочки зверху. Далі помістіть овоч на дошку для нарізання та поріжте його на дольки. Для того, щоб уникнути сильного витікання м’якоті, вам потрібно користуватись тільки добре підгостреним ножем, який ледь торкатиметься до самої помідорки, але, при цьому, матиме гостре лезо, яке швидко розріже її. Також враховуйте й те, що сам плід повинен бути дуже пружним та свіжим. Дотримуючись цих легких правил ви отримаєте рівні та пружні дольки!

апетитний салат

Крок 3.

Тепер візьміть огірочки та  дуже добре промийте їх у воді, змиваючи дрібний бруд. Потім відріжте хвостики, витріть їх паперовою серветкою та натріть їх на спеціальній терці, щоб отримати тонкі та рівні слайси. Якщо у вас такої немає – використовуйте ніж більшого розміру, із добре підгостреним лезом!  Якщо вам трапились огірки з гіркотою – не біда. Замочіть їх у крижаній воді та 30 хвилин і гіркота точно зменшиться в рази!

поживний салат

Крок 4.

Потрібну кількість діжонської гірчиці ( а саме 2 столові ложки) помістіть у невелику посудинку. Використовуйте гірчицю саме у зернах, адже вона має більш ніжний, але водночас пікантний присмак, а маленькі зернятка приємно хрустять на зубах!

салат приготування

Крок 5.

А зараз переходимо до ікри. Обережно відкрийте банку з ікрою та вийміть потрібну кількість, помістивши на тарілку. Ми не можемо не розповісти вам про користь цієї ікри! Хоч вона є більш бюджетним варіантом, проте, не пасе задніх, адже  має високий вміст амінокислот Омега-3. У складі цієї бюджетної ікорки є природні антиоксиданти, які допоможуть вивести шкідливі речовини з організму і покращити здоров’я. Вміст цинку, йоду, фосфору, калію, натрію і кальцію робить цю ікру незамінною для людей з неправильним харчуванням. Вона також містить вітаміни групи В, вітамін А,  також С і D, які, безумовно, нададуть зміцнюючий ефект на імунітет.

смайчний салат

Крок 6.

Тепер, найцікавіше – формування салату! Для цього візьміть велику тарілку та закрутіть на ній декілька слайсів огірочка, потім помістіть всередину ложку ікри, а зверху неї добавте трішки гірчиці. По боках красиво розкладіть дольки помідори, а також соломки перцю. От і все, насправді все геніальне просто! Дуже ситний, оригінальний та поживний салатик готовий. Смакуйте на здоров’я!

ситний салат

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert