Салат „Ситий чоловік“

А як що до того, щоб приготувати сьогодні теплий салат? Погода за вікном міняється, стає холодніше, сіріше, тому, власне, і хочеться чогось тепленького і яскравого. Даний апетитний, ситний та смачний салат якраз і буде вирішенням вашого запиту. Зверніть увагу, ця страва є дуже корисною, так як у неї входять баклажан та броколі. І разом з цим вона є дуже ситною та поживною завдяки наявності м‘яса. Тож назва «Ситий чоловік» у цього салату не спроста. З таким поєднанням інгредієнтів жоден чоловік точно не залишиться голодним. Тому ощасливте свою другу половинку смачним обідом і вона точно не забариться, щоб віддячити вам за такий теплий сюрприз. Бо не дарма говорять: ситий чоловік – щаслива жінка!

салат рецепт

Для теплого салату нам потрібні будуть наступні інгредієнти:

 ⁃ Стиглий баклажан середнього розміру
 ⁃ Капуста броколі
 ⁃ 400 грамів яловичого фаршу
 ⁃ 150 грамів сирого бекону
 ⁃ 50 грамів кунжуту
 ⁃ 50 грамів оливкової олії
 ⁃ Сіль, перець за смаком

Готувати салат ви будете до години часу.

Вистачить цих інгредієнтів для ситого обіду для одного чоловіка.

салат інгредієнти

Почнемо підготовку продуктів:

Крок 1

Візьміть один спілий баклажан середнього розміру та гарно його помийте. Після витріть фіолетовий овоч паперовим рушником так, щоб на ньому не залишилось зайвої вологи. Тепер поставте його на дошку та наріжте на кільця товщиною 4-5 міліметрів. Шматочки баклажану посипте малою кількості солі і залиште на 5-10 хвилин, овоч повинен пустити сік. Тепер постеліть на пательню пергаментний папір і поставте туди шматочки баклажану. Попередньо розігрійте духову шафу до 180-ти градусів і помістіть пательню всередину духовки на 20-30 хвилин. 

апетитний  салат

Крок 2

Броколі. Що потрібно знати при виборі ідеальної капусти: одразу те, на чому всі попадаються – не обирайте найбільшу головку, вона не така соковита і насичена. Колір має бути рівномірний і зелений по всій площині. Якщо є чорні вкраплення –  капуста вже починає гнити. Якщо броколі світлі – це означає, що вони відцвітають і втрачають смакові властивості, ну і відповідно вітаміни частково також.

Броколі ми розділяємо на менші шматочки, промиваємо, висушуємо, солимо, перчимо і ставимо на пергаментний папір на пательню. Можна їх поставити біля баклажанів або нижче в ту саму духовку, в той самий час. Тільки слідкуйте, щоб броколі не підгоріли. 

оригінальний салат

Крок 3

Зарарз найголовніший процес – термальна обробка м’яса. Важливо, щоб фарш був однакового світло-розового кольору, без шматків кісточок, хрящів та іншого кольору вкраплень. Він має бути однакової структури, пружний та не сухий. Також як і фарш, так і бекон повинні мати приємний запах свіжого м’яса без посторонніх ароматів, та на дотик не мати слизу чи вологості. Фарш посоліть, поперчіть до смаку, добавте туди часник і гарно все перемішайте. Потім зробіть руками овальні довгі фігурки і обгорніть кожну шматком сирого бекону. Фарш беремо з яловичини, щоб він був менш жирний, оскільки бекон довкола додасть соковитості та насиченого смаку. І також важливо обгорнути беконом всю площину меленого м’яса. Після того, як ми це зробили можемо також відправити крученики у духову шафу, або ж на сковорідку. Якщо ви вибрали другий варіант, то налийте на поверхню сковорідки олію, розігрійте її і скрутіть вогонь на середню потужність. Поставте м’ясо на розігріту сковороду і обсмажте зі всіх сторін по декілька хвилин, так, щоб всередині воно було готове, а бекон був рум’яний і не підгорів. Виймайте готові вироби з фаршу і поставте їх на тарілку попередньо устелену паперовими серветками, щоб увібрати лишній жир.

ситний салат

Крок 4

Останній і найцікавіший. Вийміть овочі з духовки, важливо їх до кінця там тримати, щоб вони були ще теплі. Баклажан розставте по центрі тарілки красивими, рівними шматками. З кожного боку поставте по 3 шматочки м’ясних кручеників, а біля них по 3 шматочки броколі. Полийте зверху оливковою олією. Щедро присипте насінням кунжуту. Можете за бажанням полити соусом теріякі. Оригінальний салат готовий, кличте до столу вашого мужчину.

Нехай смакує на здоров’я!

салат рецепт

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert