Салат „Естетика смаку“

Сьогодні існує велика кількість страв з дуже оригінальними, а інколи й специфічними смаками. Кулінарія дивує кожного разу все більше та більше, тому приготувати якусь нестандартну страву до приходу гостей – простіше простого. Сьогодні ми також хочемо поділитись з вами одним цікавим та унікальним рецептом, який підкорити своїм поєднанням та неперевершеним смаком.  Салат під назвою «Естетика смаку»– це доволі простий в приготуванні салат, але із своєю родзинкою. В салат входить смачна та ситна куряча печінка, соковита апельсинка, маленькі помідори черрі, чорні оливки, свіже листя салату, насіння кунжуту та спеції. Ми впевнені, що як тільки ви подасте його на стіл, цей апетитний та оригінальний салат одразу приверне увагу всіх присутніх. Уважно слідкуйте за нашим детальним рецептом та дотримуйтесь всхі рекомендацій. Поїхали!

салат рецепт

Для приготування цього ніжного та поживного салату вам потрібні такі інгредієнти:

– печінка куряча ( близько 250 грамів)

– листя салату ( невеликий пучок)

– помідори черрі ( 4 штуки)

– апельсина середнього розміру ( 1 штука)

– консервовані оливки чорного кольору ( близько 70 грамів)

– насіння кунжуту ( 50 грамів)

– оливкова олія ( 1 столова ложка)

– сіль за смаком

Час приготування – 25 хвилин

салат приготування

З даної кількості продуктів у вас вийде 2 порції 

Детальний рецепт та рекомендації

Крок 1.

Розпочніть приготування салату саме з підготовки печінки. Для цього, розморожуємо заморожений продукт  повільним способом, виклавши в холодильник на кілька годин, або поставивши у холодну воду. Не потрібно намагатися зробити це швидше, адже тоді зміниться текстура продукту, тому ми рекомендуємо робити це заздалегідь до процесу приготування салату, щоб в результаті одразу готувати кожен інгредієнт. Тепер промийте продукт під холодною протічною водою, зніміть з нього всі плівки (вони повинні стати світлішими під дією вологи), обов’язково відріжте судини і жовчні протоки. Якщо ж упустити ці кроки, то печінка буде дуже гірка та досить жорстка. Наступним кроком буде додавання оливкової олії в сковороду та її розігрівання. Після цього, помістіть підготовлену печінку на вогонь та смажте її близько 7-8 хвилин з однієї сторони. Як тільки ви побачите золотисту скоринку – продукт готовий до споживання. Вогонь повинен бути не менше середнього, для того, щоб печінка рівномірно просмажилась. 

ситний салат

Крок 2.

Тепер, візьміть апельсин та промийте його під водою. Далі витріть фрукт паперовим рушником та розріжте його навпіл. Після цього, поріжте кожну половинку на дольки, а потім, розділіть їх на кубики, здираючи шкірку. Додавання апельсина в цей салат зробить його смак просто незабутнім, адже кислинка цих оранжевих плодів та смак курячої печінки дуже вдало поєднуються в салаті.

смачний салат

Крок 3.

Далі обережно відкрийте банку консервованих оливок, злийте рідину та дістаньте потрібну кількість плодів. Помістіть оливки на дошку для нарізання та поріжте  їх на четвертинки. Оливки повинні бути без кісточок, адже так ви полегшуєте собі процес нарізання та не виконуєте додаткові дії, щоб витягнути кісточки.

апетитний слаат

Крок 4.

Помідори черрі ретельно промийте під водою, відірвіть маленькі хвостики, а потім промокніть паперовим рушником, щоб забрати зайву вологу. Помістіть плоди на дошку для нарізання та розріжте кожну помідорку на маленькі дольки. Щоб дольки, а точніше м’якоть помідорок не розтікалась, вам потрібно використовувати гострий ніж, а також вибирати тільки свіжі плоди, які матимуть пружну текстуру всередині.

ніжний салат

Крок 5.

Потрібну кількість насіння кунжуту відсипте у невелику посудину. Добавивши ці дрібні зернятка у салат, ви не тільки розбавите його смак, а й додасте багато користі, наповнивши все великою кількістю кальцію!

поживний салат
Крок 6.

Переконайтесь, чи готові всі інгредієнти. Не забудьте промити листя салату у воді та обсушити його паперовим рушником. 

оригінальний салат

Крок 7.

А тепер, візьміть велику тарілку та помістіть на неї листя салату, злегка подрібнивши його руками. Потім викладіть шматки смаженої печінки, дольки помідорок черрі, чорних оливок та кубики апельсинки. Зверху посипте все насінням кунжуту та посоліть за власним смаком. Можна також полити все оливковою олією. Ось і все, дуже ситний, апетитний та оригінальний салат готовий до подачі, смачного!

поживний салат

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert