Салат „Для аристократів“

Якщо ви не боїтесь експериментів у своєму житті – це однозначно плюс. Така властивість дана не кожному, а тим, в кого вона є, живеться набагато цікавіше.Те саме стосується і кулінарії: включивши фантазію та трішки сміливості, ви можете отримати неабиякі кулінарні шедеври! Для тих, хто не зовсім вміє фантазувати ми підготували чудовий рецепт, який однозначно вразить своїм виглядом та смаком. Салат «Для аристократів» просто створений для того, щоб бути в ролі вашого першого експерименту на кухні, адже він не тільки мега смачний, а ще й заворожує своїм апетитним та незвичним виглядом. Оригінальний салат складається з пахучого твердого сиру, міксу заморожених овочів, чорних оливок, свіжого листя пекінської капусти та оливкової олії. Ну що, тепер впевнились, що він вартує вашої ваги? Тоді мерщій за приготування! 

салат рецепт

Для створення цього яскравого салату вам буде потрібна така кількість продуктів:
– сир твердий (приблизно 250грамів)
– листя пекінської капусти (1-2 листки)
– мікс заморожених овочів (повна чашка) 
-чорні оливки (приблизно 50 грамів)
– оливкова олія  (2 столові ложки) 
– спеції за смаком 

салат інгредієнти

Час приготування – всього 10 хвилин
Кількість порцій – 2 

Приступимо до самого процесу!

Крок 1. 

Для початку поставте розморожуватись мікс овочів. Ми обрали таку суміш з овочів: зелений горошок, морква, кукурудза та стручкова квасоля. Все це повинно бути дрібно нарізаним. Коли овочі трішки підтанули, їх можна помістити у розігріту на оливковій олії сковороду та злегка потушити на середньому вогні. Додайте до них солі та перцю і не забувайте час від часу помішувати. Всього 5 хвилин і овочі готові! Не менш важливим є й те, що такі овочі зберігають практично всі корисні елементи та вітаміни, тому ваш салат буде приносити не тільки задоволення, а й користь!

яскравий салат

Крок 2.
Тепер візьміть листя пекінської капусти та ретельно промийте його у воді. Далі висушіть паперовим рушником та помістіть на дошку для нарізання. Подрібнітіть все гострим ножем. Обирайте свіжі та пружні листки, які будуть хрустіти та додавати свіжини в салат. А ви знали, що у пекінській капусті міститься вітамін С, фолієва кислота, тіамін і йод, тому вона рятує від авітамінозу та анемії, зміцнює імунітет людини. Окрім цього, ці листочки здатні покращувати травлення, адже містять клітковину.

овочевий салат

Крок 3.
Тепер переходимо до сиру. Його потрібно вийняти з упаковки та натерти на терці середнього розміру. Сир можете вибирати за власними вподобаннями. Головне правило: він повинен бути свіжим, в міру ароматним та мати натуральний склад, також  продукт має бути більш пружним та еластичним, а не крихким. Всі ці фактори на пряму впливають на весь смак даного продукту, тому не пропускайте наші рекомендації та обирайте тільки якісне. Окрім того, якісний сир містить багато кальцію та білка, які так необхідні нашому організму!

яскарвий салат

Крок 3. 
А зараз відкрийте банку консервованих оливок та злийте звідти трішки рідини. Після цього дістаньте потрібну кількість оливок та помістіть їх на дошку. Поріжте оливки на менші шматочки. Дуже зручно обирати оливки без кісточок, адже ви не витрачатимете лишній час на очищення. Якісні оливки – це джерело корисних речовин: в оливках міститься велика кількість вітамінів, а саме: А, В1, В2, В3, В4, В5, В6, В9 (фолієва кислота), С, Е, К. Оливки містять такі елементи, як: натрій, кальцій, калій, магній, залізо, фосфор, цинк, селен та інші.

ароматний салат

Крок 4.
Ми впевнені, що даний етап буде найцікавіший. Вам потрібно взяти бокал для вина, а також велику тарілку. На неї помістіть подрібнене листя салату, оливки та потертий сир. Збоку відлийте у подовгасту посудину потрібну кількість олії та просто залиште її. Далі наповніть бокал від вина відвареними овочами та акуратно переверніть його так, щоб овочі тримались у межі бокалу. Ваш шедевр готовий! Подавайте цей апетитний, ефектний та дуже смачний салат на святковий стіл та отримуйте море компліментів. Смакуйте на здоров’я! 

апетитний салат

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert