Салат „Вибух емоцій“

Салат „Вибух емоцій“, або вибух вітамінної бомби, як ми його ще називаємо в редакції. Страва є дуже смачною і простою в приготуванні. Її сміло можна готувати ледь не щодня. Тим більше, якщо ви будете готувати даний салат часто, то вибух позитивних емоцій вам точно гарантовано, оскільки вчені вже давно доказали, що наш настрій сильно залежить від харчування, а овочі і фрукти якраз чудово впливають на фізичний і моральний стан людини. Тому даний рецепт точно додавайте в закладки, або вивчайте на пам’ять і ваш організм скаже вам дякую.

салат рецепт

Для приготування ніжного та соковитого салату візьміть овочі та гриби в таких кількостях:

  • Одна велика морквина
  • Одна велика картоплина
  • Банка консервованого зеленого горошку
  • Один буряк середнього розміру
  • Банка консервованих шампіньйонів 
  • Оливкова олія до 50-ти грамів
  • Кріп для прикраси
  • Сіль та перець за вашим смаком

На приготування вітамінної бомби у вас піде від 20-ти до 40-ка хвилин.

Даної порції вистачить як додаток до основної страви на сім’ю.

простий салат

Приступимо до, безпосередньо, самого приготування:

Етап 1

Гарно помийте буряк, щоб на ньому не залишилось і сліду бруду чи землі, оскільки ми його будемо варити не обчищуючи від шкірки. Закип’ятіть в чайнику воду. Буряк поставте в глибоку каструлю та залийте його окропом так, щоб овоч накрило. Поставте каструлю на вогонь і можете добавити в воду столову ложку цукру для підкреслення смаку буряка. Проваріть 25 хвилин. Після зніміть відварений овоч з вогню, вилийте гарячу воду та поставте під холодний струмінь води на кілька хвилин. Перепад температури доведе коренеплід до повної готовності. Коли буряк готовий і остив, почистьте його від шкірки. Поставте на дошку та наріжте на невеликі кубики. Їх пересипте в кружку і залиште очікувати свого часу.

яскравий салат

Етап 2

Так само гарно промийте моркву і також залийте її лежачу в каструлі кип’ятком. Металеву посудину поставте на плиту, на середній вогонь. Морква буде готова за хвилин 15. Вийміть її з гарячої води та остудіть. Вже не гарячу моркву очистьте і наріжте на кубики такого ж розміру що і буряк. Пересипте їх в кружку чи іншу посудину. Відкладіть на сторону.

оригінальний салат

Етап 3

Ще раз це все вище перераховане робимо, але вже з картоплиною. Варимо її також хвилин 15. До речі – якщо хочете зекономити час і ресурси, то можете картоплю варити разом з морквою. І мало не забули – єдина різниця в тому, що воду з морквою і картоплею потрібно трішки підсолити, навідміну від випадку з буряком. Вертаємось до картоплі: коли вона вже зварена, то ми так само остуджуємо даний овоч і тоді вже очищуємо. Коли ми очистили картоплю від шкірки, то нарізаємо на кубики. Рівномірні, квадратні шматочки відкладіть на окремий посуд, а посуд в свою чергу відкладіть на сторону.

смачний салат

Етап 4

Металеву банку з горошком відкрийте акуратно, щоб не порізатись до гострих завусин. Вилийте розсіл і висипте зелені горошини у глибоку тарілку.

ефектний салат

Етап 5

Тепер справа дійшла до грибів. Відкрийте банку з цим смачнючим продуктом харчування. Вийміть з неї всі гриби та поставте їх відразу на дошку для нарізання. Кожну печеричку розріжте навпіл і покладіть половинки на окрему тарілку або чашку.

соковитий салат

Етап 6

Переконайтесь, що всі компоненти на місці і ви можете приступати до приготування салату. Моркву, буряк, горошок та картоплю пересипте в глибоку миску. Одразу їх посоліть та поперчіть. Заправте оливковою олією. Гарно та рівномірно все перемішайте, можете залишити цей мікс на деякий час, якщо він у вас є, щоб все гарно ввібрало смаки один одного і настоялось. Після цього викладіть перемішані овочі красивою гіркою на плоску тарілку. З боків на гірку та на саму тарілку гарно викладіть шматки шампіньйонів. Прикрасьте салат кропом. Подавайте до столу в такому вигляді, але перед споживанням все перемішайте, щоб гриби також змішались з іншими інгредієнтами. Готуйте даний салат частіше і пам’ятайте, що здорове харчування діє вам здоров’я і хороший настрій.

Нехай смакує і приносить користь!

салат приготування

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert