Салат „Фієста“

Салат – це єдина страва, яка, швидше за все, спадає на думку, коли Ви думаєте про здорове харчування. Зрештою, що може бути краще для організму, ніж листова зелень чи хрусткі овочі? Коли у Вас є добре збалансований салат, який задовольняє всі Ваші харчові потреби, Ви навряд чи захочете змінювати своє меню. Адже просто закохаєтесь в поживний, корисний і смачний салат! А у нас, до речі, є один приклад саме того, що Вам потрібно – салат „Фієста“ з брюссельською капустою, шампіньйонами, морквою і сиром. Споживання салату щодня має численні переваги, про які ми радо Вам розповімо. По-перше, Ви додасте здорові жири до свого раціону, якщо регулярно їсте салат. Раніше звичайна мудрість підказувала нам уникати споживання жиру будь-якою ціною, оскільки це просто погано для нас. Але, за словами професора харчування Гарвардської школи, це був не найкращий підхід – ми зосередилися на скороченні жиру протягом 40 років, і це направило нас у невірному напрямку щодо ожиріння та діабету. Тому, коли Ви готуєте салати, не забудьте додавати в нього трохи корисних жирів, які корисні для вашого здоров’я – кілька столових ложок сирого або смаженого насіння, наприклад, гарбуза, соняшнику, меленого льону або чіа, підвищить Ваше споживання корисних жирів. Авокадо, лосось і горіхи також є хорошими джерелами здорового жиру. А в нашому варіанті салату ми додамо насіння кунжуту – про його корисні властивості Ви дізнаєтеся згодом! Приступимо до приготування?  

салат рецепт

Інгредієнти для салату „Фієста“ :

– брюссельська капуста (300 гр.)
– шампіньйони (200 гр.)
– твердий сир (150 гр.)
– морква (100 гр.)
– кунжут (50 гр.)

салат інгредієнти

Кількість порцій : одна порція         
Час приготування : 20 хвилин

Приготування

Крок 1.

Брюссельську капусту підсмажуємо на середньому вогні. Численні важливі вітаміни та мінерали роблять брюссельську капусту здоровою : вітамін С зміцнює захисні сили організму (у 100 грамах брюссельської капусти міститься близько 85 міліграмів вітаміну С), вітамін B-6 зміцнює імунну систему, вітамін А в першу чергу підтримує формування кісток, шкіри та зорових функцій. Проте не тільки велика кількість вітамінів і мінералів робить брюссельську капусту здоровою. Плід також містить інші речовини, корисні для нашого здоров’я : гіркі речовини стимулюють травлення і заспокоюють слизову шлунка. Вони можуть навіть полегшити легкий біль у животі. Фолієва кислота разом із залізом і вітаміном В сприяє здоровому кровотворенню. Тому варто включити брюссельську капусту в свій раціон. Особливо взимку це важливий постачальник оздоровчих речовин.

салат смачний

Крок 2.

Те саме ми робимо і з шампіньйонами – але спочатку ретельно їх миємо і нарізаємо маленькими шматочками. Крім того, що гриби смачні, вони є дуже корисною їжею. Наприклад, вони містять вітаміни D, B2, біотин і ніацин, а також мінерали калій, залізо, мідь, селен і фосфор. Їх калорійність – 15 на 100 грам – є дуже низькою.

салат здоровий

Крок 3.

Нарізані гриби смажимо на маленькому вогні до готовності.

салат поживний

Крок 4.

Твердий сир нарізаємо маленькими кубиками. Висока частка кальцію в цьому продукті зміцнює кістки і зуби, а кальцій з сиру краще засвоюється в кишківнику, ніж той самий кальцій з молока. Тверді сири, такі як пармезан і гірський сир, особливо корисні – вони містять більшість мінералів. Але вони також достатньо доступні й у нежирних сортах.

салат корисний

Крок 5.

Тепер помийте міні-моркву. Вона зручна тим, що не потрібно її нарізати – розмір ідеально підходить до салату. За бажанням Ви можете підсмажити її на грилі для пікантності, проте сирий варіант теж чудово підійде. Морква допомагає запобігти раку легенів та інших форм раку, протидіє накопиченню жиру в артеріях, зміцнює імунну систему, а також запобігає підвищенню рівня холестерину в крові.

салат апетитний

Крок 6.

Вище ми розповідали Вам про корисні жири – ними в нашому салаті є насіння кунжуту. Підготуйте приблизно 50 гр. продукту.

салат святковий

Крок 7.

На тарілку викладіть смажені шампіньйони, брюссельську капусту і моркву.

салат неймовірний

Крок 8.

Тоді додаємо кубики сиру і посипаємо салат кунжутом. Смачного!

салат приготування

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert