Салат „Розкішний смак“

Ми знаємо, як іноді буває важко підібрати страву на вечерю. Адже якщо дотримуватись правильного харчування, то вона повинна бути не лише апетитною, а й більш легкою, та водночас ситною. Ця страва має наповнити вас поживними речовинами та мікроелементами, а також має бути досить простою в приготуванні та не забирати багато часу. Ми знаємо один такий рецепт, що містить лише корисні інгредієнти, які здатні наповнити вас вітамінами.  Представляємо вашій увазі салат „Розкішний смак“. Салат поєднує в собі хрусткі свіжі огірки, довгозернистий ситний рис, яскраві та соковиті помідори, пікантну зелену цибульку, кислий лимон та апетитний консервований тунець. Ми впевнені, що такий салат вас зацікавить, тому одразу беріть вашу кулінарну книгу та записуйте туди детальний рецепт.

Для приготування салату вам потрібні наступні інгредієнти:

– свіжі огірки середнього розміру  ( 2 штуки)

–  свіжі помідори середнього розміру ( 2 штуки)

– консервований тунець ( приблизно 200 грам)

– лимон середнього розміру

– пучок зеленої цибулі

– рис нешліфований довгозернистий

– сіль та перець за смаком

  • час приготування – 30 хвилин
  • Кількість порцій 1 – 2 людини.

Етапи приготування та рекомендації щодо покупкою

1. Візьміть банку з тунцем, та злийте зайву рідину. Далі помістіть рибу на тарілку та можете легенько зімнути його виделкою. Перед покупкою тунця потрібно знати декілька основних правил, які допоможуть вибрати справді смачний та якісний тунець. Якщо ви купуєте консерви в жестяній банці, потрясіть її. Якщо ви почуєте надмірне булькання в середині, то це означає, що м’яса там не зовсім багато та переважає саме рідина.
Звичайне правило для всіх консервів: чим менше інгредієнтів і чим більше серед них натуральних продуктів, тим краще. На консервований тунець це теж поширюється. На упаковці якісних консервів дата виробництва та номер партії нанесені зазвичай лазерним методом і не стираються. В ідеалі, маркування повинно бути видавлено зсередини на дні або кришці – так його неможливо буде підробити.


2. У глибоку сковороду з товстим дном покладіть  трішки оливкової олії, а потім насипте туди рису. 
При постійному помішуванні обсмажуйте рис протягом 2-3 хвилин, для того, щоб він добре прогрівся з усіх сторін.
Накрийте кришкою, зменьшіть до малого вогня  і заишайте приблизно на 30 хвилин до повної готовності рису. (протягом 30 хвилин жодного разу не відкриваємо кришку). А за 30 хвилин відкриваємо рис, акуратно перемішуємо, викладаємо на блюдо і подаємо дуже смачний, ароматний, а головне – розсипчастий рис для салату.

3. Свіжий огірок ретельно промийте під водою, потім обсушіть паперовим рушником та поріжте на більш дрібні кубики. Спробуйте огірок, якщо він має гірчинку, замочіть його на 15- 20 хвилин.  Також у свіжого огірка черешок має бути світлий, шкірка пружна, колір яскравий та насичений. І жодних жовтих плям

5. Помідори ретельно промийте під протічною водою, обсушіть,а потім наріжте на невеликі кубики. Радимо використовувати гострий ніж, який буде дуже швидко розрізати. Переконайтесь, що ваші помідорки досить свіжі та пружні. Адже саме такі не будуть розтікатись при нарізанні.

6. Яскраву зелень промийте під водою, обсушіть та подрібніть.При покупці зелена цибуля не повинна бути млявою, зморшкуватою або сухою. Пір’я пзеленої цибулі повинні мати насичене темно-зелене забарвлення. Саме це свідчить, що зелень пікантна та свіжа.

7. Переконайтеся, що ви виконали усі 6 кроків та порізали всі необхідні інгредієнти, щоб розпочати фінальний етап.

8. Візьміть глибоку салатницю, помістіть у неї тунець, кубики огірка, помідори, зелену цибулю та розсипчастий рис. Після цього добавте солі та перцю і полийте все оливковою олією.

Дуже ретельно перемішайте все, щоб кожен інгредієнт пропитався олією та спеціями. Після цього залишається придумати щось на рахунок подачі. Ми також допоможемо вам у цьому, просто уважно огляньте наш апетитний варіант та спробуйте відтворити його у реальності. Наш яскравий, смачний, та поживний салат точно вразить кожного та наповнить вас поживними мікроелементами.Смачного!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert