„Ящик корисних скарбів“

Ви ще досі не знаєте, як вразити своїх гостей оригінальною та унікальною стравою? Так, це справді не зовсім легко, адже багата фантазія властива тільки господиням з великим досвідом. Їхні столи розриваються від вишуканих страв з ефектною подачею, тому гості завжди в захваті та не шкодують компліментів в адрес такої господині. Проте, початківці також можуть досягнути таких кулінарних вмінь, якщо приєднаються до наших апетитних рецептів. Сьогодні ми якраз опишемо один з таких варіантів. Яскравий салат під назвою  „Ящик корисних скарбів“ – це суцільне задоволення,  яке складається з пшеничних хлібців, болгарського перцю, моркви, баклажану, консервованої кукурудзи та кисломолочного сиру.

салат рецепт

Інгредієнти які вам пригодяться для приготування оригінального салату:

Сир кисломолочний (200 грамів)
Спілий баклажан (Половинка)
Болгарський червоний перець (Половина)
Кукурудза консервована (100 грамів)
Морквина середнього розміру (1 штука)
Хлібці рисові (4 штуки)
Оливкова олія (3 столових ложки)
Сіль, перець за смаком

Час приготування 15-20 хвилин

Такою корзинкою зможуть поласувати двоє людей. 

салат приготування

Приступимо до нашого яскравого рецепту:

Крок 1

Беремо моркву середнього розміру і зчищаємо верхній шар. Коли шар зчищено, промиваємо моркву під холодною водою і натираємо соломкою на поверхні терки більшого розміру. Потертий овоч залишаємо на тарілці.

Морква надзвичайно корисна для організму людини. В її склад входять такі вітаміни: бета-каротин, пантенова кислота, тіамін, нікотинова кислота, рибофламін, фолієва кислота, піридоксин, біотин, аскорбінова кислота.Також мікроелементи: залізо, йод, марганець, цинк, мід, селен та інші. Не дивно, що з таким багатим на корисні речовини складом, цей чудо-овоч лікує безліч хвороб. Цукровий діабет, гастрит, панкреатит – це далеко не весь список. Для того, щоб в повній мірі вбирати весь перелік корисних речовин, які містяться в даному продукті, потрібно бути уважним при його виборі. Намагайтеся вибирати міцну, гладку, свіжу на вигляд  і невеликого розміру морквину. Краще оминати той овоч, в якого велике бадилля. Так як в них буде велика серцевина, яка може бути твердою і не смачною.

оригінальний салат

Крок 2

Половинку спілого баклажану промиваємо, обов’язково осушуємо паперовими рушничками, оскільки нам його потрібно буде відправити на сковорідку. Фіолетовий овоч наразіємо на довгі шматочки і ставимо на сковорідку-гриль. Обсмажуємо з двох сторін, до появи темних смужок. Слідкуйте уважно, щоб не перетримати і наш продукт не підгорів. Коли ми посмажили всі скибочки, виключаємо газ і залишаємо баклажан стигнути на тарілці, щоб на момент приготування салату він уже був холодний. Грилювання даного овоча додасть нотки димку і пікантності до нашої страви.

корисний салат

Крок 3

Беремо болгарський перець, розрізаємо його навпіл і витягуємо з нього всю серцевину і зерна. Половинку червоного плоду промиваємо під холодною водою і ставимо на дошку для подальшого нарізання. Ріжемо перець гострим ножем на невеличку соломку. Залишаємо на тарілці очікувати свого часу.

простий салат

Крок 4

Обережно відкриваємо металеву консерву з зернами кукурудзи. Вибираємо ложкою 100 грамів цього продукту ( приблизно 3-4 столових ложки) і ставимо їх на окрему тарілочку. Сціджуємо лишній розсіл, якщо такий присутній в тарілці.

поживний салат

Крок 5

200 грамів кисломолочного сиру поміщаємо в глибоку тарілку. Якщо сир йде великими грудками, то вдавлюємо їх виделкою, щоб грудки розпались і сир був розсипчастий.

салат інгредієнти

Крок 6

Відкриваємо упаковку з житніми хлібцями і готуємо їх до подальшої експлуатації.

яскравий салат

Крок 7

Ми з вами на фінішній прямій. Ще буквально декілька останніх штрихів і можна ласувати апетитним та поживним салатом.

Отже: переконайтесь, що всі інгредієнти підготовлені. Візьміть велику і глибоку миску, щоб змішати все разом. До всіх вищеперерахованих компонентів добавте олію, сіль і перець. Все рівномірно перемішайте. Розкладаємо 4 хлібці на тарілці в формі колодязя (як на картинці вище) і наповнюємо скриньку яскравими овочами в перемішку з кисломолочним сиром. Коли скринька готова, можете використати для декору кукурудзу, зелень, чорний кунжут і розкласти їх на тарілці довкола скриньки.

Смачного вам і вашим близьким!

легкий салат

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert