Салат „І нічого лишнього“

В літній період та нестерпну спеку завжди хочеться більш легкого прийому їжі, але не менш поживного та корисного. Важкі страви з великою кількістю інгредієнтів ідуть на задній план, а на їхню заміну приходять легкі та дуже прості салати, котрі здатні і наситити, і не відчувати дискомфорту від переїдання. Такі відчуття ви зможете відчути, скуштувавши салат під назвою „І нічого лишнього“. Сама назва цього салату говорить сама за себе, адже він містить тільки прості інгредієнти, які, при цьому дуже корисні. Цей апетитний салат складається з корисного та поживного філе кальмара, хрусткого огірка, синьої білш лагідної, ніж класчина цибулі, трохи майонезу та спецій. Так-так, і нічого лишнього, адже це поєднання утворює справді незабутній смак! При цьому, ви бережете свій дорогоцінний час і лише отримуєте задоволення під час готування!

салат рецепт

Щоб приготувати цей легкий та оригінальний салат вам потрібні такі інгредієнти:

– філе кальмара ( приблизно 200 грам)

– огірок середнього розміру ( 1 штука)

– синя цибуля середнього розміру ( 1 штука)

– майонез ( 2 столові ложки)

– сіль та перець за смаком

салат інгредієнти
  • Кількість порцій – 1-2 особи
  • Час приготування – всього 20 хвилин

Покроковий рецепт та рекомендації щодо приготування.

Крок 1.

Перед тим як приступати до варіння філе кальмара, його потрібно підготувати. Якщо це заморожене м’ясо, то його  слід правильно розморозити. Для цього філе слід помістити в холодну воду, поки воно повністю не розтане від льоду.  Після такої процедури огляньте м’ясо на наявність тонкої плівки, вона легко знімається ножем, а потім кальмари промивають протічною водою. Після цього обсушіть філе паперовим рушником. Тепер наш продукт готовий до подальших маніпуляцій. Тепер ми хочемо поділитись з вами ефективним способом варіння кальмарів. Просто помістіть філе молюска в кип’ячену воду та потримайте приблизно 15 хвилин.  При такій технології приготування ви мінімізуєте ризик перевареного кальмара і отримання „гумового“ продукту. Отже, ви можете довести воду до кипіння, опустити туди філе і тут же прибрати каструлю з вогню, а можна просто залити м’ясо кип’ятком. Вибирайте зручний для себе спосіб. Після цього, коли філе остине, візьміть морського жителя та поріжте на шматки середнього розміру.

апетитний салат

Крок 2.

Тепер візьміть огірок та промийте його під протічною водо. Відріжте від овоча маленький хвостик та витріть паперовим рушником. Далі поріжте огірок на соломку середнього розміру. Слідкуйте за тим, щоб овоч був справді свіжим та хрустким. В іншому випадку салат не вийде таким „свіжим“  і легким! До речі, якщо ви з’їсте цілий кілограм огірків разом з шкіркою, ви, вірогідно, не відчуєте ситість, але при цьому отримаєте всього 135 ккал і близько 10 грам харчових волокон. Саме тому, це відмінний спосіб, щоб уникнути тяжкості в шлунку, що так актуально влітку!

простий салат

Крок 3.

Синю цибулю  очистіть від лушпиння, після цього промийте під водою та розріжте навпіл. Далі поріжте цибулю напів кільцями. Щоб уникнути сліз при нарізанні використовуйте ніж і час від часу змочуйте його під холодною водою. Цей пікантний овоч містить в своєму складі залізо, марганець, мідь, вітамін С, К, групи В, бета-каротин, селен та  корисні незамінні амінокислоти. Важливо! Основна користь синьої цибулі міститься в початкових шарах (ближче до лушпиння).

легкий салат

Крок 4.

Зараз переконайтесь, що всі інгредієнти подрібнені та готові до завершального етапу! У ваших посудинках повинні бути нарізаний кальмар, огірок та синя цибуля. Не забудьте підготувати майонез та спеції.

корисний салат

Крок 5.

Візьміть салатницю, помістіть туди огірок, цибулю та кальмар. Добавте до них майонез, сіль та перець за смаком і ретельно перемішайте. Хоч і салат дуже простий, ми впевнені, що ви оціните його вишуканий смак та поживність! Він готується на „раз-два“ але може позмагатись навіть з іншими салатами за святковий стіл та увагу гостей! Якщо вам сподобався рецепт – обов’язково запишіть його у свою кулінарну книгу. Смачного!

оригінальний салат

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert