Салат „Європейський“

 Європейські вулички з ресторанами зачаровують всіх своєю красою та вишуканістю. Так і хочеться зайти в один із закладів та з’їсти смачну порцію вишуканого салату. Для справжніх мрійників ми якраз і підготували наш чудовий рецепт салату, який перенесе вас у ці фантазії та подарує неабияке гастрономічне задоволення. Салат під назвою „Європейський“ – це дуже естетичний та вишуканий мікс з ніжного курячого філе, свіжого огірка, соковитої помідори, синьої цибулі, листя салату, сиру сулугуні та волоських горіхів. Такий багатий склад салату дозволить насититись ним вже за декілька хвилин, а також подарує вам неабиякі поживні речовини та мікроелементи. 

салат рецепт

Для приготування поживного салату „Європейський“ вам потрібні наступні інгредієнти:

– копчений сир сулугуні ( 100 грамів)

– 1 огірок середнього розміру 

– 1 помідора середнього розміру

– філе куряче ( близько 250 грамів)

– листя салату ( середній пучок)

– 1 синя цибуля середнього розміру

– волоські горіхи ( приблизно 80 грамів)

– оливкова олія ( 2 столові ложки)

– сіль та перець за смаком

салат інгредієнти

Час приготування – 25 хвилин

Кількість порцій – 2 людини

Покроковий рецепт та рекомендації

Крок 1.

Спочатку приступіть до курячого філе, адже його потрібно відварити. Для цього промийте грудку у воді, очистьте її від тонкої плівки жиру. Потім висушіть м’ясо паперовим рушником та поріжте на шматки ( так ви значно зекономите час, адже такі шматочки набагато швидше готуються). Помістіть шматки у каструлю, залийте холодною водою та варіть на сильному вогні, щоб довести воду до кипіння. Після закипання зберіть пінку, що утворилась на поверхні, добавте солі та зменшіть вогонь. Варіть філе близько 15 хвилин. Потім злийте воду та помістіть шматки філе у посудину, щоб вони охолодились.

поживний салат

Крок 2.

Тепер візьміть синю цибулю та очистьте її від лушпиння. Після цього помістіть на дошку для нарізання та поріжте овоч на кільця.

апетитний салат

Крок 3.

Переходимо до помідорки. Візьміть плід та ретельно промийте його від дрібного бруду. Потім помістіть на дошку та поріжте на скибки. Для того, щоб м’якоть зі скибок не розтікалась, ми радимо вам обирати тільки пружні та свіжі плоди. Не менш важливим є й гострота ножа.

яскравий салат

Крок 4.

Наступним буде огірок. Спочатку добре сполосніть його у воді, потім відріжте хвостик та обсушіть паперовим рушником. Після цього поріжте овоч напівкільцями.

ніжний салат

Крок 5.

Зазвичай , копчений сир сулугуні заплетений у вигляді косички, тому не рідко його також називають „сир-косичка“. Візьміть його та розділіть на окремі шматочки. Так, ми не заперечуємо, що цей вид сиру є не зовсім корисним, тим більше, якщо вживати його надто багато, адже це може вплинути на стан вашої фігури. Проте, ми не можемо пропустити його плюси! Копчений сир сулугуні містить в собі вітаміни А, Е, D, також корисні мікроелементи, такі як: калій, кальцій, залізо, і безсумнівно несе користь для нашого організму!

ситний салат

Крок 6.

Волоські горіхи очистьте від шкаралупи, а потім подрібніть їх на менші шматочки. От щ справді корисне в цьому салату – так це горіхи! До складу волоського горіха входить велика кількість рослинного білка, ненасичених жирних кислот, вуглеводів, цінних макро- і мікроелементів. Окрім того, ці горішки  містять вітаміни групи A, С, Е, К, PP, комплекс вітамінів групи B, а також магній, йод, цинк, калій, фтор, натрій, мідь, сірка та інші речовини, які тільки сприяють підтримці здоров’я людини.

ароматний салат

Крок 7.

Пересвідчившись, що ви нічого не пропустили, можна приступати до формування салату. Для цього візьміть велику тарілку, помістіть у неї добре вимите та висушене листя салату, викладіть шматки курки, а також сир сулугуні потім добавте кільця цибулі та посипте все горіхами. Збоку красиво розкладіть кільця огірка та скибки помідори. Зверху злегка полийте все оливковою олією та додайте спецій за власним смаком. Салат „Європейський“ готовий до подачі на стіл! Його смак та досить ефектний вигляд справді переносять вас десь у Європу, тому ви просто повинні спробувати цей апетитний, ніжний, яскравий та доволі ситний салат! Смачного!

вишуканий салат

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert