Салат „Яскрава палітра“

Ох і ці салати, завжди вміють дивувати не тільки смаковими поєднаннями, а й апетитним виглядом. З ними завжди можна пофантазувати та підібрати найрізноманітніші варіанти інгредієнтів. Окрім цього, салати зазвичай не забирають багато часу в приготуванні, порівнюючи з іншими стравами. Можна створити справжній поживний шедевр, який буде наповнений корисними мікроелементами та вітамінами. Як приклад, ви можете спробувати приготувати яскравий та поживний салат під назвою «Яскрава палітра». Ми впевнені, що ви оціните його смакові властивості та подачу і,можливо,  він навіть стане частим гостем на вашому столі. Це й зрозуміло, адже салат складається з ситних курячих яєць, зеленого горошку, яскравих крабових паличок та ніжної сметанки. Довершать смак салатику ароматні спеції. Давайте не марнувати час та якнайшвидше приступайте до приготування! 

салат рецепт

Ось, яка саме кількість продуктів Вам знадобиться, щоб отримати порцію на  1 людину:
– крабові палички ( приблизно 6 штук) 
– курячі яйця середнього розміру ( 2 штуки) 
– консервований зелений горошок ( орієнтовно 5 столових ложок) 
– сметана жирністю 15% ( 2 столові ложки)
– сіль та перець за смаком 

Час приготування – менше, ніж 15 хвилин 

Покроковий рецепт та рекомендації від нас

салат інгредієнти


Крок 1.

Приготування варто розпочати з підготовки яєць. Їх потрібно помістити у каструлю та залити холодною водою. Потім увімкніть великий вогонь та доведіть воду до кипіння. Додайте у воду трішки солі та перемішайте ( так Ви зможете більш легко очистити яйце від шкаралупи). Далі зменшіть вогонь до середнього та варіть яйця приблизно 10 хвилин.

святковий салат

Після цього злийте кип’яток та піднесіть каструлю під струмінь крижаної води, щоб яйця швидше охололи. Потім очистьте їх від шкаралупи та поріжте на шматки середнього розміру.  Курячі яйця – це чудове джерело білку та кальцію. Тому їхнє додавання в салат  лише додасть користі організму. За поживною цінністю яйця схожі з курячим м’ясом. Курячі яйця багаті на вітаміни А, Е, D, K, В1, В2, В6, В12, ретинол, кальцій та залізо. 

ароматний салат

Крок 2.

Тепер візьміться за крабові палички. Розпакуйте кожну з упаковки та помістіть на дошку для нарізання. Поріжте палички на кільця середньої товщини. Підійдіть до вибору крабових паличок з відповідальністю. Вони повинні бути першої свіжості, смачні та соковиті. Якщо ж Ви були неуважні та пропустили такий важливий нюанс, то є вірогідність того, що Вам трапляться сухі та несмачні палички, які зіпсують салат! Хочемо також зазначити те, що крабові палички – це досить дієтичний продукт, адже в них міститься мало вуглеводів, але при цьому Ви можете непогано насититись ними!

ситний салат

Крок 3.

Обережно відкрийте банку консервованого горошку. Злийте практично всю рідину та дістаньте потрібну кількість горошку, помістивши його у окрему посудину. Найбільша корисна властивість зеленого горошку  – наявність рослинного легкозасвоюваного білка високої якості. Продукт містить кілька незамінних амінокислот, мінеральні речовини, вітаміни групи В, особливо багато у горошку вітамінів В1, В6 та В9, які відповідають за нормальне функціонування нервової системи та беруть участь в обмінних процесах. Зелений горошок багатий на клітковину. А вона потрібна для нормальної роботи кишечника. 

смачний салат

Крок 4.

Переконайтесь, що всі інгредієнти подрібнені та підготуйте посудину зі сметаною, а також всі необхідні спеції.

яскравий салат

Крок 5.

Тепер настав час формувати салатик! Для цього візьміть глибоку посудину та помістіть туди подрібнені яйця, крабові палички та зелений горошок. Додайте туди сметани та ретельно перемішайте. Після цього посоліть та поперчіть салат за смаком і знову ретельно змішайте  все. За бажанням можете прикрасити салат за нашим прикладом, або ж проявити фантазію та створити свою власну подачу. Дуже апетитний, ароматний та смачний салат готовий. Смакуйте на здоров’я та обов’язково поділіться цим чудовим рецептом зі своїми друзями!

салат приготування

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert