Салат „Шампіньйон у клярі“

Стандартний вигляд салатів вже нікого не вразить. Зазвичай такі салати містять шматки якогось м’яса, або ж якщо це вегетаріанський варіант – кубики овочів. Досить нудно, правда ж? Але розбавити такі сірі рецепти може наш сьогоднішній герой, який містить в собі цікаві інгредієнти та не менш цікавий смак. Салат „Шампіньйон у клярі“ – це оригінальне поєднання королівських печериць, які огорнуті кукурудзяною паніровкою, легкого та корисного листя салату, ситної Моцарелли та деяких спецій. Ммм, дуже незвично, а головне – апетитно! Цей пікантний салатик можна прикрасити та обіграти його подачу використавши яскраву та насичену по кольорі тарілку. Саме таким зараз займіться і ви!

салат рецепт

Ось, що саме вам потрібно, щоб насолоджуватись таким ситним салатом:

– листя салату ( середній пучок)

– королівські шампіньйони ( 3-4 штуки)

– кукурудзяна паніровка ( приблизно 2-3 столові ложки)

– моцарелла у вигляді маленьких кульок ( 4 штуки)

– оливкова олія ( 1 столова ложка)

– сіль звичайна ( за смаком)

Час, який піде на приготування, забере у вас всього 10 хвилин

салат приготування

Кількість порцій – 2 

Поради щодо приготування та детальний опис дій

Крок 1.

Звісно ж його потрібно розпочати із грибів. Обравши королівські печериці ви не тільки отримаєте більший розмір, а й відчуєте більш виражений смак, а також ніжнішу текстуру. Спочатку добряче промийте печериці під водою, потім очистьте їх від шкірки, а саме: зніміть тонкий верхній гар із шапочки та пошкрябайте ніжки.

апетитний салат

Далі наріжте гриби на шматочки більшого розміру. Не можна не зазначити й те, що у складі королівських печериць містяться такі елементи, як: вітаміни групи В, вітамін D, Е, Р, а також мінеральні речовини (залізо, фосфор, калій, кальцій, цинк, мідь та амінокислоти, у тому числі незамінні. 

оригінальний салат

Крок 2.

Після цього візьміть зазначену у рецепті кількість кукурудзяної паніровки та обмакайте в ній кожен шматочок гриба. Далі помістіть їх на попередньо розігріту на оливковій олії сковороду і смажте близько 5-ти хвилин.

ситний салат

Слідкуйте за тим, щоб шматочки не пригорали тому час від часу помішуйте їх.

пікантний салат

Крок 3.

Тепер переходимо до сиру „Моцарелла“. Цей сир став улюбленцем багатьох гурманів і не тільки. Він дуже ніжний, але водночас такий соковитий. Такий вид сиру чудово доповнюватиме салат та не перебиватиме смаки інших інгредієнтів. Відкрийте упаковку з Моцареллою, злийте розсіл та помістіть кульки на окрему посудину, щоб вони повністю позбавились зайвої вологи. Далі поріжте їх на дрібніші шматки.

смачний салат

Важливо нагадати й про те, що  Моцарелла багата на вітаміни та мікроелементи, які дуже корисні для шкіри та волосся. Жирні кислоти омега-3 та омега-6, селен та йод, залізо, вітамін енергії тіамін (В1), «шкірний» вітамін краси рибофлавін (В2), жиророзчинні вітаміни A та E – це ще не весь список, який містить цей вітамінний колодязь! Окрім того, у 100 грамах цього сиру – 15% добової норми кальцію та 13% – фосфору.

Крок 4.

Листя салату огляньте на наявність зігнивших ділянок, а потім промийте його під струменем води, або ж просто замочіть на деякий час у посудині. Потім висушіть листки за допомогою паперового рушника та злегка подрібніть, щоб вам було комфортніше і листки повністю поміщались у рот. Варто зазначити, що зелень в салатах займає важливу роль, адже саме вона чудово впливає на роботу шлунку та травної системи в цілому, чим і може похвалиитсь листя салату.

яскравий салат

Крок 5.

Настав час формування цього оригінального салату. До речі, хочемо вас втішити, що тут немає нічого складного. потрібно всього лиш взяти яскраву та велику тарілку. З одного краю викласти подрібнене листя салату, а з іншого – шматки смажених шампіньйонів. Зверху хаотично розкладіть подрібнену моцарелу та полийте все оливковою олією. За бажанням ви можете додати своїх улюблених спецій або ж якийсь соус. Апетитний та ситний салат готовий, залишилось тільки піднести виделку до рота та сповна насолодитись смаком! 

салат рецепт

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert