Салат „Фруктова фантазія“

Після того, як з’їж якусь смачненьку страву, обов’язково треба довершити свою насолоду та потішити себе смачненьким десертом. Сьогодні існує велика кількість варіацій солодкого,а саме: тортики, чізкейки, солодке морозиво, пончики, кекси  та круасани. І це ще не весь перелік всього смачненького! Але ми хочемо запропонувати для вам більш нестандартний варіант, під назвою „Фруктова фантазія“. Цей апетитний та яскравий фруктовий салатик доставить вам море насолоди та розкриє всі присмаки солодкого світу. Він складається з соковитого персика, яскравої апельсинки, ароматних ягідок малини, ніжних абрикосів, неймовірного джему із смородини, мигдалевих пластівців та ситних млинців. Таке поєднання справді варте вашої уваги, адже не тільки смак, а й сама подача зможе здивувати своєю оригінальністю та ефектністю!

салат рецепт

Щоб приготувати цей чудовий фруктовий салат вам потрібні наступні інгредієнти:

– ягоди малини ( близько 50-ти грамів)

– абрикос середнього розміру  ( орієнтовно 5 штук)

– апельсина середнього розміру ( половинка)

– персик більшого розміру ( 1 штука)

– мигдалеві пластівці ( приблизно 30 грамів)

– млинці ( 2 штуки)

– джем із чорниці ( 2-3 столові ложки)

салат інгредієнти
  • Час приготування – всього 10 хвилин
  • Кількість порцій – 2

Етапи приготування салату-десерту та рекомендації

1. Для початку варто розробити суміш для смаження млинців. Для цього потрібно налити в ємкість з глибоким дном молоко кімнатної температури, розбити туди 2 яйця, додати сіль і цукор. Потім поступово підсипайте муку, при цьому помішуючи все, щоб позбутись маленьких грудочок. Цю всю масу потрібно довести до консистенції нежирної сметани. Додайте пів чайної ложки розпушувача. Ще раз розмішайте все, і потім додайте столову ложку оливкової олії. Після цього, розігрійте сковороду з антипригарним покриттям, візьміть велику ложку та наберіть рідини. Помістіть її на сковороду, розприділяючи по всій поверхні.

вишуканий салат

2. Тепер, ретельно промийте малинку, зануривши її у глибоку посудину з водою. Замочіть її на 2 хвилинки, при цьому перебираючи від гнилих ягідок та очищуючи від дрібного сміття. Після цього витягніть ягоди та помістіть на тарілку висихати.

салат приготування

3. Абрикоси промийте під протічною водою, потім обсушіть паперовим рушником та розріжте навпіл, вийміть кісточки, після цього розріжте їх на чотири рівні шматочки. Помістіть фрукти на тарілку. Обирайте достиглі плоди, які будуть м’які на дотик, адже саме тоді абрикос матиме неймовірно ніжний та солодкий присмак, без кислинки.

корисний салат

4. Апельсину добре промийте під водою, після цього витріть паперовим рушником та розріжте навпіл. Візьміть одну половинку, очистіть її від шкірки та наріжте фрукт на шматочки у вигляді ромбиків.

апетитний салат

5. Персик помістіть під кран з водою, ретельно помийте його та просушіть паперовим рушником. Далі поріжте на тонкі кільця, не забувши вийняти кістку зсередини.

ніжний салат

6. Мигдалеві пластівці можна придбати у готовому вигляді, а також можна спробувати зробити самостійно. Для цього залийте горішки окропом, та залиште на 10-15 хвилин. Коли мигдаль розмокнув, його шкірка стане м’якою та легко відходитиме від горіха. Злийте воду, і 2-3 пальцями сильно натискайте на кожен горішок, тоді тонка шкірочка відстане сама, а горіх стане чищеним. Потім просто поріжте мигдаль на тонкі „листочки“ та злегка просмажте їх на сковороді 5 хвилин.

фруктовий салат

7. Підготуйте джем із чорниці. Для цього просто збийте у блендері 100 грамів чорниці, добавте столову ложку цукру та ретельно перемішайте. Такий варіант набагато кращий від  варіанту з магазину, адже не містить додаткових домішок та шкідливих речовин.

смачний салат

8. Тепер, перевірте, чи готові та подрібнені всі фрукти і переходьте до завершального етапу!

яскравий салат

Для цього, візьміть один млинець, помістіть на нього шматки персика, абрикоса, малинки та апельсину, змастіть все джемом із чорниці та акуратно загорніть. Те саме повторіть і з наступним млинцем.  Після цього, розріжте їх навпіл, викладіть на тарілку, посипте все зверху мигдалевими пластівцями та ще раз злегка полийте джемом. Додатково можна прикрасити все шматками фруктів по краях. Ось і все, ідеальний варіант нашого солодкого, ніжного салатику готовий! Смакуйте на здоров’я та не забудьте поділитись з близькими!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert