Салат „Смакота у простоті“

Ми часто забуваємо, що навіть така звична, більш проста та домашня їжа може бути смачною та ще й до того дуже корисною та поживною. Домашні овочі і зелень з городу, корисні крупи та вітамінні соуси – все це у нас під рукою, варто тільки мати бажання приготувати щось смачненьке та оригінальне. Якраз ми і можемо допомогти вам у цьому! Дуже простий, але при цьому апетитний та поживний салатик під назвою „Смакота у простоті“ зможе здивувати вас своїм яскравим виглядом та ситним складом. Він зовсім не потребує багато часу на приготування, при цьому подарує вам достатньо енергії, щоб зробити ваш день продуктивним. Салат складається з яскравої помідори, пікантної синьої цибулі, сиру бринзи, ароматної петрушки та зеленої цибулі, насичено помаранчевої сочевиці та оливкової олії. Скуштувавши цей салат, ви відчуєте прилив енергії, яка надходитиме з корисних та вітамінізованих інгредієнтів. Тому, скоріш переходьте до приготування та уважно слідкуйте за детальним рецептом!

салат рецепт

Для цього соковитого салату вам потрібні наступні інгредієнти:

– помідора середнього розміру ( 1 штука)

– синя цибуля ( четвертина)

– сочевиця помаранчева ( близько 70-ти грамів)

– сир бринза ( 100 грамів)

– свіжа петрушка ( 1 велике стебло)

– зелена цибуля (1 маленьке стебло)

– оливкова олія ( 1 столова ложка)

салат приготування
  •  Час приготування становить всього 20 хвилин
  • Кількість порцій – 2 особи

Покроковий рецепт 

Крок 1.

Приготування салату потрібно розпочати саме з відварювання крупи, адже саме це забере більшу частину загального часу. Для цього, візьміть потрібну кількість сочевиці та помістіть її у каструлю. Спочатку добре промийте її у воді, приблизно 2-3 рази, щоб вода в результаті стала більш прозорою. Після цього, залийте сочевицю водою в пропорціях 1:2. Поставте каструлю з сочевицею на плиту з достатньо великим вогнем та накрийте кришкою, щоб все закипіло. Після цього, відкрийте кришку, зменшіть вогонь і додайте чайну ложку солі. Ретельно перемішайте все. Варіть крупу на маленькому вогні з привідкритою кришкою приблизно 15 хвилин. Точний час приготування сочевиці вказаний в інструкції.

салат інгредієнти

Крок 2.

Далі візьміть сир бринза та помістіть його на дошку для нарізання. Старайтесь акуратно порізати його на кубики. Зверніть увагу на те, чи кришиться сир при нарізанні. Якщо ви помітили такий дефект – це означає, що продукт не зовсім гарної якості. Для того, щоб підібрати справді смачний та якісний сир бринза до салату, варто ретельно оглядати його при покупці. Перевірте термін придатності, а також його склад. В ньому не повинно бути нічого іншого, крім:овечого або ж козячого молока, бактеріальної закваски та хлористого кальцію.

апетитний салат

Крок 3.

Тепер, промийте помідору під протічною водою, відірвіть маленький хвостик та помістіть на дошку для нарізання. Злегка протріть овоч паперовим рушником. Після цього поріжте плід навпіл, а потім подрібніть на кубики середнього розміру. Обов’язково обирайте пружний плід, який не буде розтікатись під час нарізання.

яскравий салат

Крок 4.

Візьміть синю цибулю та очистіть її від лушпиння. Потім сполосніть під водою та розріжте навпіл. Одну половинку ще раз поріжте навпіл. Четвертинку цибулі поріжте на соломку. Не хвилюйтесь за запах овоча, синя цибуля не така агресивна в плані гостроти, тому буде надавати салату тільки легкий, пікантний смак!

соковитий салат

Крок 5.

Наступним кроком буде підготовка зелені. Для цього помістіть петрушку та зелену цибулю у друшлак та піднесіть його під воду. Круговими рухами промийте все та помістіть на тарілку висихати.

ситний салат

Крок 6.

В кінці перевірте, чи готові всі продукти, а саме: зварена сочевиця, подрібнена зелень, нарізана помідора, синя цибуля та сир бринза. А зараз, візьміть тарілку, помістіть на неї помідору, сир бринзу, цибульку, сочевицю та посипте все зеленню. Злегка полийте все оливковою олією та приправте спеціями. Ось і все, салат надзвичайно простий, але доволі ситний за рахунок сочевиці та наповнений вітамінами завдяки овочам! Смакуйте на здоров’я!

оригінальний салат

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert