Салат „Скринька скарбів“

Ви давно шукаєте гідний та оригінальний салат, який завжди прикрашатиме ваш святковий стіл та привертатиме увагу гостей? Тоді видихніть з легкістю та не хвилюйтесь, адже на нашому кулінарному сайті є велика кількість різноманітних рецептів і кожен зможе підібрати якийсь для себе. В свою чергу, ми хочемо представити для вас сьогоднішній варіант салату під назвою „Скринька скарбів“, який підкорить вас своїм поєднанням інгредієнтів та апетитним виглядом! Салат складається з хрустких сухариків, маринованого оселедця,апетитного смаженого баклажану, соковитих помідорок, листя ароматної петрушки, злегка пікантної французької гірчиці та насіння соняшника. Смак салату справді дуже насичений, завдяки оселедцю, а також наповнений користю через свіжі овочі. Така страва зможе прикрасити ваш стіл та зробити всіх ситними! 

салат рецепт

Для приготування цього поживного ат ароматного салату вам потрібні наступні інгредієнти: 
– оселедець маринований ( близько 150 грамів) 
– помідора середнього розміру ( 3 штуки) 
– сухарики зі спеціями ( або ж прості) 
– кабачок фіолетового кольору ( 1 штука/середній розмір) 
– гірчиця французька ( близько 50-ти грамів)
– насіння соняшника ( 50 грамів)
-оливкова олія ( 2 столові ложки)
– сіль та перець за смаком 

смачний салат

Час приготування – 20 хвилин 
Кіл якість порцій – 2 

Етапи приготування салату «Скринька скарбів»


1. Розпочніть приготування салату саме із підготовки баклажану. Для цього просто промийте овоч під водою, відріжте хвостик та обов’язково протріть паперовим рушником. Далі розріжте баклажан навпіл та наріжте дії частинки на тонкі скибки. Розігрійте оливкову олію в сковороді та викладіть у неї шматки овоча. Смажте кабачок на середньому вогні приблизно 4 хвилини з кожної сторони. Як тільки на овочі з‘явиться золотиста скоринка, перевертайте його на іншу сторону, а згодом – забирайте. Залиште підсмажені шматки га тарілці, щоб вони охолодились.

ситний салат


2. Візьміть помідори та ретельно помийте їх під водою. Потім витріть плід паперовим рушником та помістіть на дошку для нарізання. Поріжте помідори на кільця середньої товщини, завдяки чому м‘якоть помідори не буде розтікатися.

яскравий салат

3. Тепер, візьміть упаковку з маринованим оселедцем та акуратно відкрийте. Дістаньте шматочки риби та помістіть на тарілку. Обов’язково стрясіть рибою, щоб забрати лишню олію. Ось і все, жодних додаткових дій не потрібно. Виявляється, що маринований оселедець легко засвоюється організмом, а також є  добрим джерелом білка, йоду,  кальцію, натрію, калію, цинку та магнію. Скуштувавши 100 грамів такої риби, ви повністю наповните свій організм добовою нормою білка.

апетитний салаи

4. Сухарики із спеціями помістіть на тарілку. Ви можете обирати сухарики із магазину, або ж приготувати вдома самостійно та не менш смачно. Для цього потрібно лише порізати хліб, помістити його у духовку та посипати спеціями. Після цього, отримаєте дуже хрусткі та апетитні грінки та ще й із соленим смаком.

салат інгредієнти

5. Підготуйте французьку гірчицю та помістіть потрібну кількість у маленьку посудину.

пікантний салат

6. Висипте потрібну кількість насіння соняшника на тарілку. До складу насіння соняшника входить велика кількість корисних елементів і вітамінів, а саме: вітамін E – головний захисник організму від старіння, позитивно впливає на судини, роботу серця. Всього пів стакана і ви отримали потрібну дозу цього вітаміну. Вітамін A – важливий для здоров’я очей. Вітамін B – зміцнює нервову систему. Вітамін D – допомагає засвоєнню кальцію в організмі. У насінні соняшнику його не менше, ніж в печінці тріски. Кальцій – для здоров’я кісток і зубів – в насінні так само, як в молочних продуктах. Проте, старайтесь обирати саме сире насіння соняшника та утриматись від смаженого, адже саме тоді воно втрачає своє користь.

ароматний салат

7. А зараз, візьміть велику тарілку та розкладіть на неї смажені шматки баклажану, помідори та шматки оселедця. Посипте зверху насінням соняшника, злегка полийте гірчицею та добавте спецій за смаком. Також можете добавити оливкову олію і посипати зверху промитою петрушкою.Ось і все, пікантний, яскравий, ситний салатик готовий, смачного!

поживний салат

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert