Салат „Ситний мікс“

Святкування дня народження, або будь-якого іншого застілля – це завжди ще той клопіт. Підготовка зазвичай займає багато часу та сил, а пошуки святкового меню ще той квест. Зазвичай стіл наповнений яскравими та апетитними стравами, які  так і хочеться по-швидше закинути в рот. Найбільш улюблена страва серед гостей – це салат. На сьогоднішній день існує велика кількість різноманітних варіацій та поєднань, які задовольнять будь-якого гурмана. Тому ми також хочемо поділитись з вами простим, але водночас вишуканим рецептом салату, який точно приверне увагу кожного! „Ситний мікс“ – це комбінація свіжих та корисних овочів з соковитим свинним м’яском. Ще більше насичує салат рисова локшина та ароматні соуси. На перший погляд вам може здатись, що такий салат забере дуже багато часу, проте ми доведемо, що такий смачний салат може бути простим та швидким у приготуванні. Залишайтесь з нами, щоб дізнатись детальний рецепт та наші рекомендації щодо приготування! 

Для створення такого апетитного та ситного салату вам знадобляться наступні інгредієнти:

– свинина ( 300-350 грам)

– перець червоний ( половинка)

– огірок середнього розміру ( 1 штука)

– морква середнього розміру ( 1 штука)

–  цибуля ріпчаста середнього розміру ( 1 штука)

– свіжа редиска ( 50 грам)

– рисова локшина ( 100-150 грам)

– соєвий соус

– оливкова олія

– сіль та перець за смаком

– приправа до м’яса

Покроковий рецепт

Крок 1.

Перш ніж купувати свинину переконайтесь, що вона свіжа. Свинина повинна бути рожевого приємного кольору, без різких переливів, сама поверхня – сухою, а запах не повинен бути різким. Зазвичай темний колір м’яса – не дуже хороша ознака, яка свідчить про те, що м’ясо більш старе. Візьміть м’ясо та ретельно промийте його під водою, просушіть паперовими рушниками, щоб при обсмажуванні було менше бризків, а на його поверхні вийшла більш рівномірна рум’яна кірочка. Потім розріжте його на полоски середньої товщини. 

М’ясо краще не солити перед смаженням, щоб зберегти більше соку. Розігрійте в сковороді олію на середньому вогні. Обсмажте м’ясо приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку. Після цього  зменшіть вогонь до мінімального. Накрийте сковороду кришкою і готуйте свинину ще 10-15 хвилин, періодично перевертаючи. Під час смаження можна добавити спеції до м’яса.

Крок 2.

Візьміть цибулю та очистіть її від лушпиння. Промийте під водою та наріжте кільцями. 

Під час підсмажування м’яса добавте цибулю в сковороду та обсмажте її декілька хвилин разом з м’ясом до рум’яної кірочки.

Крок 3.

Червоний перець промийте під водою та очистіть від насіння. Далі, використовуючи гострий ніж, наріжте його на соломку середнього розміру.

Крок 4.

Огірок промийте під водою, відріжте хвостик та потріть на терці середнього розміру. Ми радимо вибирати огірки середньго розміру, без явно виражених колючок, в іншому випадку є велика вірогідність того, що огірок буде гіркуватим.

Крок 5.

Свіжу редиску добре промийте під водою та очистіть від зайвих хвостиків. Далі натріть її на терці середнього розміру. Старайтесь вибирати саме молоду та гарну на вигляд редиску, адже саме такий плід буде більш хрустким та соковитим.

Крок 6.

Візьміть рисову локшину та закиньте її у каструлю з киплячою водою.  Додайте дрібку солі та ретельно перемішайте. Вариться така локшина як звичайні макарони. Приблизно 5-7 хвилин. Уважно стежте за часом, щоб не переварити продукт. Після чого закиньте у друшлак та сполосніть холодною водою. Далі добавте до локшини соєвий соус та ретельно перемішайте все.

Крок 7.

Моркву ретельно промийте під водою та очистіть верхній шар. Після чого потріть її на терці середнього розміру. При виборі моркви намагайтеся віддавати перевагу плодам саме яскраво-оранжевого кольору. Чим яскравіший колір має морква, тим більше каротину в ній міститься, відповідно і більше користі.

Крок 8.

Підготуйте всі інгредієнти до змішування та переконайтесь, чи не пропустили ви якийсь крок.

Крок 9.

Візьміть салатницю та красиво викладіть всі інгредієнти, за бажанням можна добавити ще спецій. Прикрасити салат можна на власний смак, проте ви можете підглянути наш варіант та спробувати повторити його. Апетитний салат готовий до подачі на святковий стіл. Смачного!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert