Салат „Свіже задоволення“

І так завжди: як тільки літо наступає, наш організм так і просить побільше легкої, вітамінної та поживної їжі, щоб функціонувати на повну протягом дня. Дуже важливо прислуховуватись до свого організму та ласувати його, щоб відчувати енергію та бадьорість. Оптимальним варіантом для таких випадків буде салат! Саме салати можуть і наповнити вітамінами, і наситити, і при цьому бути легкими в засвоєнні. Ця універсальна страва набирає популярності саме влітку, коли всі так хочуть тримати себе в формі та виглядати на всі 100. Ми також підготували для вас один варіант такого дієтичного салатику та з нетерпінням хочемо поділитись рецептом!  „Свіже задоволення“ – це доволі простий, але водночас такий апетитний салатик, який поєднує в собі хрусткий огірок, свіжий кріп, ароматний сир фета, пікантну ріпчасту цибулю та ніжну сметанку. Ми впевнені, що після нього ви відчуватимете легкість та прилив енергії, а ваші рідні точно попросять у вас добавки! 

Для приготування цього яскравого салату вам знадобляться такі інгредієнти:

– свіжий огірок середнього розміру

– ріпчаста цибуля ( половинка)

– сир фета ( приблизно 150 грам)

– пучок свіжого кропу

–  сметана ( 1-2 столові ложки)

– сіль та перець за смаком

  •  Час приготування – 5 хвилин
  • Кількість порцій розрахована на 1-2 персони

Покроковий рецепт

Крок 1.

Розпакуйте упаковку з сиром фета, злийте непотрібну рідину та дістаньте сир. Далі наріжте його на кубики.  Перед покупкою фети, переконайтеся, що в складі тільки овече або козяче молоко, сичужний фермент і сіль. Нічого іншого в складі сиру фета бути не повинно, в тому числі і коров’ячого молока. Сир саме з коров’ячим молоком буде легко кришитись, мати кислуватий запах і залишати не дуже приємний післясмак. Якщо у вас є можливість спробувати сир перед покупкою, скористайтеся нею. Фета повинна бути саме білою, а не жовтуватою. Жовтий колір говорить про те, що сир перебував на повітрі без розсолу. Сир повинен мати пікантний смак і насичений аромат, але не має гірчити, мати кислий смак або взагалі бути позбавленим смаку.  Поверхня фети може містити невеличкі дірочки та тріщинки.  Якщо ж говорити про користь продукту, то це екологічно чистий та повністю натуральний продукт. В якісній та натуральні феті містяться вітаміни групи А, В та Е. Також в склад сиру входять білки, кальцій та залізо. Додавши цей сир у салат, ви точно наповните його користю!

Крок 2.

Огірок промийте під водою, відріжте хвостики та поріжте його на кубики. Вибираючи огірки в супермаркеті або на ринку, зверніть увагу, щоб вони не були млявими, занадто великими і вигнутими. Колір повинен бути рівномірним, зеленим (або темно-зеленим залежно від сорту). Огірки з надто вираженими „колючками“ на шкірці можуть свідчити про гіркуватий присмак. Якщо ви натрапили на такі – замочіть їх приблизно на 1 годину у холодній воді. Тоді смак покращиться та буде більш приємним.

Крок 3.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, потім промийте під протічною водою та подрібніть на кубики. Радимо вам час від часу змочувати ніж у холодній воді, щоб уникнути сліз при нарізанні.

Крок 4.

Пучок свіжого кропу промийте під водою та обсушіть паперовим рушником. Далі візьміть ніж та подрібніть зелень. Використовуйте тільки насправді свіжу зелень, яка буде надавати приємного аромату в салаті. Кріп не повинен мати засохші кінчики та бути в’ялим.

Крок 5.

Переконайтесь, що всі інгредієнти підготовлені до змішування.

Крок 6.

Візьміть салатницю, закиньте у неї кубики фети, потім огірок та ріпчасту цибулю, а зверху посипте кропом.  Далі добавте столову ложку сметани, посоліть та поперчіть все. Після цього дуже ретельно перемішуйте, щоб все правильно з’єдналось.

От і все, наш літній, овочевий салат готовий для споживання і насолоди! Не забудьте поділитись таким чудовим та простим рецептом салату з вашими друзями, смачного!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert