Салат „Пікантний бурячок“

Салат „Пікантний бурячок“ саме для вас, легкий у приготуванні та багатий на вітаміни, а значить і дуже корисний. Прочитавши назву салату ви уже неодмінно здогадалися, що королем виступає славнозвісний бурячок, а його доповнювачем є волоський горіх, петрушка, а щоб додати пікантного смаку використали й часничок. Цей салатик підійде, як до гарячої страви, так і окремою холодною закускою. Ми пропонуємо вам салат „Бурячкова смакота“ простий і легкий у приготуванні, і з таких продуктів які є завжди у дбайливої господині, не дорогий і який швидко готується, а ще має вишуканий смак і досить апетитний і вітамінний. Для приготування цього салатика вам потрібні такі продукти: червоний бурячок середнього розміру, 6-7 волоський горіх, пучечок петрушки, два зубчики часнику, сіль, оцет. Приготуйте й отримаєте неперевершене відчуття пікантного смаку.

салат пікантний

Для салату вам знадобляться такі інгредієнти:

Буряк червоний – 1 штука

Волоський горіх – 7 штук

Зелень петрушки – 1 пучок

Часник – 2 зубки

Сіль – 1 чайна ложка

Оцет – 1 чайна ложка.

салат продукти

Корисні властивості складників салату. Червоний буряк, а його ще називають столовим, багатий на вітаміни та корисні речовини. Рекомендують його дієтологи їсти при закрепах. Вміст клітковини та органічних кислот, які є у буряці, впливає на роботу кишківника, запобігає підвищенню артеріального тиску, допомагає в лікуванні атеросклерозу, гіпертонії, а також впливає на процес кровообігу. Буряк корисний тим, що в ньому міститься багато йоду, а це запобігає проблемам із щитоподібною залозою. Червоний буряк корисно вживати як вареним, так і в сирому вигляді, адже в ньому є такі вітаміни: вуглеводи, амінокислоти, білки, магній, калій, кальцій, цинк, фосфор, залізо, кобальт, B1, B5, B6, PP, C, E, провітамін A, фолієва кислота. Через великий вміст вітаміну С, який знаходиться в кореневій частині, а в листках більше вітаміну A, рекомендується вживати в їжу молоде листя рослини. Горіхи грецькі або їх ще називають волоські корисні такими вітамінами: високим вмістом білка, клітковиною, мікроелементами, (залізо, селен, цинк, кальцій, магній, калій). Зелень петрушки багата вітамінами В, А, РР, Е, зберігає бета-каротин. Ця поживна зелень також багата на залізо, натрій, кальцій, магній, фосфор, цинк. Дуже корисний для вживання в їжу часник, він також багатий вітамінами. В його склад входить сім мінералів і дев’ять вітамінів, які необхідні людині. Скажу секрет, що листя часнику більш цінне чим самі зубчики. А цінне тим, що в листочках у два рази більше аскорбінової кислоти ніж у самій головці часнику. Сам продукт сприяє профілактиці захворювань серця і кровоносної системи при появі гіпертонії, знижує артеріальний тиск і розріджує кров. Наостанок оцет. Він нормалізує метаболізм, забезпечує розщеплення жирів і вуглеводів в людському організмі. Корисний для споживання людиною саме натуральний оцет, яблучний або бальзамічний оцет.

Етапи приготування салату.

1.І так для салату спочатку треба зварити червоний бурячок. Для цього овоч помийте під протічною водою, покладіть його у каструлю, налийте стільки води, щоб вона покрила буряк і варіть впродовж години. Коли звариться буряк почистьте його від шкірки та потріть на тертці з дрібними вічками.

2. Щоб економити час, коли вариться буряк, візьміть сім волоських горіхів, почистьте їх від шкаралупи. Для прикраси салату залишаємо 3-4 дольки горіхів цілими. Решту горіхів подрібнюємо товчемо або нарізаємо дрібними шматочками, це вже на ваш смак.

салат смачний

3. Беремо пучок зелені петрушки, промиваємо під протічною водою і відкладаємо на кілька хвилин, щоб стекла вода, після чого дрібно наріжте її.

салат простий

4. Чистимо часничок від лушпиння і розчавлюємо пресом для часнику.

5. До потертого бурячка додайте подрібнені горіхи, петрушку, часник, влийте оцет, посоліть.салат рецепт

Все ретельно вимішайте і перекладіть на тарілку, прикрасьте цілими горіхами. Смакуйте на здоров’я!

салат готовий

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert