Салат „Пальчики оближеш“

Готувати справді апетитні та оригінальні страви насправді не так і важко. Чомусь більшість думає, що для цього потрібні дорогі та екзотичні продукти, супер вміння на кухні та багато часу. Але насправді не все так страшно, як говорять! Зараз існує велика кількість простих, але в той же час досить поживних та ситних салатів, які ефектно виділяються з-поміж усіх страв на святковому столі. Один з таких варіантів ми хочемо запропонувати вам та поділитись чудовим варіантом апетитного та корисного салату під назвою „Пальчики оближеш“. Недаремно в нього саме така назва, адже салат містить смачну курячу печінку, яскраву моркву, ароматний твердий сир, пікантну цибулю та майонез. Змішавши все разом, ви отримаєте неймовірне гастрономічне задоволення та захочете добавки.

Для приготування цього салату вам знадобляться наступні інгредієнти: 

– печінка куряча ( 350-400 грам)

–  морква середнього розміру

– твердий сир ( приблизно 150 грам)

– ріпчаста цибуля середнього розміру

– майонез

– за бажанням  сіль та перець

Покроковий рецепт та рекомендації

Крок 1.

Приступіть для приготування печінки, адже тільки вона потребує термічної обробки, а далі салат складається суто зі свіжих овочів. Промийте печінку і якщо є час вимочити її перед приготуванням в молоці приблизно на 20 хвилин, то вона буде ще ніжнішою. Якщо часу вам бракує, то можете обійтись без цього. Далі сполосніть печінку під протічною водою, відріжте прожилки. Потім налийте у сковороду оливкову олію, розігрійте її та добавте шматки печінки. Далі обсмажуйте їх з кожної сторони приблизно 3-4 хвилинки, щоб утворилась запечена легка кірочка. Під час смаження не забудьте посолити та поперчити печінку.

Після смаження розріжте печінку на дрібніші шматки. Обираючи курячу печінку насамперед зверніть увагу на її колір. Якщо вона якісна та натуральна, то її колір буде коричневим з злегка бордовим відтінком. Поверхня печінки має бути блискучою і гладкою, запах приємний і ледь солодкуватий (у несвіжої печінки присутній запах аміаку).

Крок 2.

Приступіть до підготовки моркви. Моркву промийте під водою, потім очистіть верхній шар. Після цього натріть її на  терці. Обираючи моркву обов’язково підбирайте тільки яскраву за кольором та без лишніх плям. Розмір моркви також напряму впливає на її смак, тому ми радимо обирати овоч середніх розмірів, адже надто великі не мають такої соковитості та яскраво вираженого смаку.

Крок 3.

Ріпчасту цибулю очистіть від  лушпиння, промийте під водою та наріжте соломкою. Використовуйте справді гострий ніж та змочуйте його час від часу в холодній воді. Такий прийом допоможе уникнути сльозливості очей. Поверхня ріпчастої цибулі повинна бути сухою і досить твердою. Чим світліша цибуля, тим гострішим смаком вона володітиме.

Крок 4.

Перейдіть до твердого сиру. Сир потріть на терці середнього розміру. Дуже важливо вибрати справді якісний сир, який матиме приємний аромат, адже він впливає на загальний смак салату.  Запам’ятайте, що неякісний сир можливо визначити за кількома ознаками: зморшки, нерівності та тріщини на сирі. Консистенція сиру пухка і сильно кришиться. Сири з наявністю цвилі свідчать про зіпсованіть (якщо, звісно, це не підвид сиру з пліснявою)
Наявність білого нальоту, сухих ділянок також свідчать про не зовсім високу якість. Уникаючи вище перелічених ознак, ви зможете вибрати справді якісний продукт.

Крок 5.

Переконайтесь, що всі інгредієнти готові до з’єднання та жоден крок не пропущено.

Крок 6.

Викладіть натертий сир, моркву та ріпчасту цибулю у тарілку, закиньте декілька шматків печінки, а решту відставте в сторону. Після цього посоліть та поперчіть все, добавте 2 столові ложки майонезу. Ретельно перемішайте до утворення суцільного смаку. 

Потім візьміть шматки печінки, що залишились та викладіть їх у вигляді квітки, а по центрі поставте трішки яскравої моркви. Наш змішаний оригінальний салат готовий до подачі, смачного!  Ваші близькі точно оцінять смак салату та оближуть свої пальчики, в очікуванні ще однієї порції!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert