Салат „Овочевий тандем“

Поки літній сезон овочів та фруктів ще не закінчився, ми рекомендуємо вам ловити останні можливості запастись свіженькою та вітамінною бомбою, адже безпощадна та холодна зима не так і далеко! Ринок зараз просто переповнений яскравими кольорами та апетитним виглядом, тому не прогавте можливість приготувати овочевий або ж фруктовий салатик, який не тільки підніме вам настрій,а й наповнить ваш організм користю! Наш сьогоднішній корисний салатик під назвою „Овочевий тандем“ складається з двох видів соковитих помідорів, а саме: сорт „Примадонна“  та  „Янтарний“, свіжих та дуже хрустких огірочків, консервованих зелених оливок, ароматного твердого сиру з начинкою та дуже поживної оливкової олії. Приготуйте цей легкий та поживний салатик і подбайте про своє здоров’я! А тепер, давайте перейдемо до більш точних пропорцій та кількості продуктів.

салат рецепт

Для приготування салату „Овочевий тандем“ вам потрібна така кількість інгредієнтів:

– помідора більшого розміру, сорт „Янтарний“ 

– 2 помідори середнього розміру, сорт „примадонна“

– 2 огірки середнього розміру

– оливки зелені близько 50-ти грамів

– сир твердий з начинкою з різних приправ ( за бажанням одразу нарізаний на скибки)

– оливкова олія ( 2 столові ложки)

– сіль та перець за смаком

салат інгредієнти

Час приготування – 5-7 хвилин

Кількість порцій – 2 

Поетапна інструкція приготування та деякі рекомендації

1. Давайте розпочнемо саме з помідорок. Для початку візьміть помідору більшого кольору та ретельно промийте її у воді. потім відірвіть дрібні листочки зверху та помістіть її на дошку для нарізання. Плід повинен бути достатньо пружним, щоб при нарізці м’якоть плоду не витікала. Поріжте овоч на дольки середньої товщини.

апетитний салат

Тепер перейдіть до наступного,більш дрібного сорту.  Сполосніть томати у воді та також відірвіть маленькі листочки. Потім розріжте їх на дольки середньої товщини.

яскравий салат

Окрім того, що ці чудові плоди дуже смачні та соковиті, вони вважаються ще й доволі низькокалорійними. Також помідори містять багато мікроелементів і мінералів, корисних для організму, а саме : залізо, магній, калій, йод.

2. Наступними будуть огірки. Звісно ж, спочатку потрібно добре промити їх від бруду, відрізати хвостики та помістити на дошку для нарізання. Якщо ви вправна господиня – можете розрізати їх на тонкі слайси за допомогою тонкого, добре підгостреного ножа. Проте, ми вважаємо, що більш раціонально буде натерти їх на спеціальній терці, яка зробить слайси точної товщини та правильного розміру.

смачний салат

3. Далі відкрийте упаковку з сиром та вийміть 7 скибочок сиру, просто помістивши їх на тарілку. Завдяки додатковій начинці у вигляді приправ – ви відчуєте ще більш насичений та неповторний смак сиру. Харчова цінність цього продукту дуже висока – в ньому міститься до 30% жиру і 15-27% молочного білка.Саме завдяки високому вмісту білку, а також кальцію – сир  може ідеально наситити вас та добавити море енергії.

салат приготування

Після цього візьміть банку консервованих оливок та обережно відкрийте її. Не забудьте злити рідину та дістаньте потрібну кількість плодів і також просто покладіть їх на тарілку. Важливо обирати оливки без кісточок, вони ідеально підходять саме для салатів, адже не потребують додаткового очищення, а значить – економлять ваш час! Окрім цього, ці яскраві плоди містять в собі вітаміни групи В, які сприяють поліпшенню обмінних процесів в організмі.

4. Виконавши усі ці прості кроки, можете ще раз переконатись, чи не пропустили ви часом щось. Якщо все в порядку, можна приступати до формування самого салату.

овочевий салат

Візьміть велику тарілку, помістіть на неї слайси огірка в центрі так, щоб інший кінець йшов по колу тарілки. Далі викладіть два види помідорок в хаотичному порядку, а також добавте до них оливок. Скибки сиру скрутіть в трубочки та запхайте по колу, поміж інших інгредієнтів. Тепер, не прогавте полити все оливковою олією холодного віджиму та додати солі і перцю за смаком. От і все, всього декілька дій, і ваш дуже корисний, поживний та апетитний салат готовий! Смакуйте на здоров’я!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert