Салат „Незвичайний Капрезе“

Однією з чудових переваг салату є те, що Ви можете зробити його таким, яким забажаєте, включивши в нього листя салату, овочі, білок, улюблену начинку (м’ясо або рибу) та заправку, яка також дає волю фантазії – різноманітні соуси, гірчиця, натуральний йогурт. Салат – це справді одна з найбільш збалансованих страв, яку можна уявити на Вашому столі. Якщо Ви почнете їсти салат щодня, основним побічним ефектом, який Ви помітите, буде величезне збільшення споживання поживних речовин. Поживні речовини, які Ви отримаєте, значною мірою залежать від інгредієнтів, які Ви виберете, але буквально в будь-якому салаті є кілька вітамінів, мінералів та інших поживних речовин, на які Ви точно можете розраховувати. Клітковина, наприклад, міститься у фруктах, овочах, цільнозернових і бобових, які є поширеними інгредієнтами в салатах. Існують дві форми клітковини, які Ви отримаєте з їжею, і обидві є корисними для здоров’я. Нерозчинна клітковина є основним типом, який можна знайти в інгредієнтах салату, оскільки вона більш поширена в харчових джерелах, і, як відомо, ця форма клітковини покращує регулярність травлення, додаючи об’ємність стільця і ​​дозволяючи йому швидко проходити через Вашу систему. Розчинна клітковина менш концентрована в харчових джерелах і, як вважають, знижує рівень холестерину і покращує контроль глюкози в крові. Існує широкий спектр поживних переваг, які Ви можете отримати, вживаючи салати щодня. Щоб досягти максимального результату, вибирайте різноманітні інгредієнти та включайте кілька різних кольорів фруктів і овочів, щоб розширити спектр споживання вітамінів і мінералів. В цьому Вам допоможе наш салат „Незвичайний Капрезе“!

салат рецепт

Інгредієнти для салату „Незвичайний Капрезе“:

– копчена куряча грудка
– один помідор
– одна цибулина
– кукурудза (150 гр.)
– гірчиця

салат інгредієнти

Кількість порцій : 1
Час приготування : 10-15 хвилин

Приготування

Крок 1.

Копчену курячу грудку наріжте маленькими шматочками. М’ясо птиці, особливо органічне, забезпечує організм важливими поживними речовинами, такими як залізо, цинк і білок. Крім того, воно майже не містить жирів і вуглеводів і особливо підходить для тих, у кого високий рівень холестерину, оскільки він в курячому м’ясі особливо низький. 

салат поживний

Крок 2.

Помийте помідор і розріжте його на четвертинки. У томатах багато вітамінів групи В і С, а також фолієвої кислоти і заліза. Однак найважливішим інгредієнтом є каротиноїд лікопен, вторинна рослинна речовина. Червоний барвник корисний для серця і захищає кровоносні судини і клітини.

салат простий

Крок 3.

Також нарізаємо і цибулю – але не дрібно, а напівкругом. Цибуля дуже низькокалорійна і містить багато поживних речовин, таких як вітаміни, клітковина та мінерали. Овочі особливо багаті вітаміном С, який корисний для Bашої імунної системи, вироблення колагену, відновлення тканин і засвоєння заліза. Вітамін С також є одним з антиоксидантів, який захищає Bаші клітини від пошкодження, викликаного вільними радикалами. Крім вітамінів, цибуля також містить мінерали, такі як калій. Калій важливий для організму, оскільки він підтримує функції клітин і нирок, передачу нервів і скорочення м’язів. У цибулі так само багато вітамінів групи В, таких як фолат і піридоксин. Ці вітаміни групи В відіграють важливу роль в обміні речовин і функції нервів, а також беруть участь у виробництві еритроцитів.         

салат корисний

Крок 4.

Підготуйте 150 гр. кукурудзи. Завдяки вмісту клітковини, а також калію, магнію, марганцю та вітамінів, включаючи вітамін В9, цей продукт ідеально підходить для здорового та збалансованого харчування. Ще одна перевага для тих, хто страждає від непереносимості глютену: кукурудза не містить глютену.        

салат легкий

Крок 5.

Заправляти салат ми будемо гірчицею. Її регулярне споживання сприяє травленню та дефекації. Крім того, гірчиця корисна для здоров’я, оскільки в ній міститься гірчичне масло, яке має антибактеріальну дію і пригнічує ріст різних бактерій, вірусів і грибків.

салат смачний

Крок 6.

Викладіть на тарілку спочатку помідори і цибульку, додайте кукурудзу. На кожен шматочок помідора дайте краплю гірчиці. Зверху помістіть курку. Також можете прикрасити салат зеленню. Смачного!

салат приготування

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert