Салат „На дні океану“

Азіатська кухня – це  більш узагальнювальне поняття, яке включає в себе кухню японську, китайську, в’єтнамську, корейську, тайську, малазійську і філіппінську. Безперечно, кожна з цих національних кухонь має свою специфіку, але базові загальні риси, які дозволяють об’єднати всі ці настільки різноманітні кулінарні традиції в одне ціле, в  єдине поняття, дістало назву саме азіатської кухні. Перш за все, слід зазначити, що всі страви цієї  кухні є ароматними та пряними, але в той же час досить легкими. Головною особливістю азіатської кухні є величезна кількість страв з рису та рисової локшини. Рис в рецептах азіатської кухні займає настільки ж почесне місце, скільки і картопля для європейців. Серед інших добавок не можна не згадати про соєвий соус, а також морепродукти. Це напрочуд смачна кухня, в якій кожен знайде щось для себе! Якщо вам подобається такий напрямок в кулінарії, то обов’язково спробуйте приготувати легкий та простий салат під назвою „На дні океану“, який складається з апетитного восьминога, моркви по-корейськи, рисової локшини та ароматного соєвого соусу! Приготуйте його одного разу та закохайтесь назавжди! 

салат рецепт

Щоб приготувати цей ситний та апетитний салат вам потрібні:

– рисова локшина ( приблизно 100 грамів)

– мариновані міні восьминоги ( приблизно 80 грамів)

– морква по-корейськи ( 50 грамів)

– соєвий соус ( 2 столові ложки)

– оливкова олія холодного віджиму ( 2 столові ложки)

салат приготування
  • Час приготування – близько 15-ти хвилин
  • Кількість порцій – 2 

Покроковий рецепт та рекомендації

Крок 1.

Розпочніть ваше приготування саме з моркви по – корейськи, а точніше заздалегідь підготуйте її. Для цього промийте моркву під водою, очистивши від бруду. Потім зішкрябайте верхній шар та потріть на спеціальній терці. До речі, не варто використовувати занадто великі морквини, так як вони можуть мати занадто щільну м’якоть, а також неприємний, злегка гіркуватий присмак. Вибирайте морквину середніх розмірів, вона найбільш солодка, пружна та соковита, а також простіше подрібнюється. Натерту моркву помістіть в миску, посипте цукром і сіллю, збризніть оцтом і добре перемішайте, злегка помніть руками протягом хвилини.

яскравий салат

Залиште морквину настоюватися протягом 15-20 хвилин, щоб вона почала пускати сік. Потім додайте червоний перець і знову добре все перемішайте. Оливкову олію розігрійте на сковороді, але не доводьте до кипіння. Вилийте олію в моркву, ще раз активно перемішайте. Залиште моркву по-корейськи настоюватись на 10-12 годин, при кімнатній температурі.

Крок 2.

Щоб приготувати рисову локшину – не потрібно багато часу та зусиль. Просто закип’ятіть воду у каструлі, занурте туди локшину та варіть на малому вогні протягом 5-ти хвилин.

поживний салатНе забудьте добавити чайну ложку солі та перемішати. Після цього злийте кип’яток  та помістіть локшину у друшлак. Піднесіть його під кран з холодною водою та остудіть локшину. 

оригінальний салат

Після цього, добавте до локшини 2 столові ложки соєвого соусу та ретельно перемішайте!

апетитний салат

Крок 3.

Відкрийте упаковку з маринованими восьминогами та дістаньте потрібну кількість. При цьому, старайтесь злегка стряхувати зайву олію з маринаду.помістіть потрібну кількість восьминогів на дошку для нарізання та поріжте їх на трішки дрібніші шматки. М’ясо восьминогів містить вітамін А, В1, В2, В3, В6, В9, В12, С, Е та багато інших. Окрім цього він містить макро- і мікроелементи, такі як: кальцій, магній, калій, фосфор, залізо, йод, цинк та інші. Цей морський делікатес дуже корисний, так як в 100 грамах восьминога міститься 350 мг. Омега 3 жирних кислот. І  як відомо, вони беруть участь у багатьох обмінних процесах, тому його користь беззаперечна!

ситний салат

Крок 4. 

Тепер, переконайтесь, що ви не пропустили жоден з кроків та готові приступати до завершальних дій, щоб отримати ситний салатик!

простий салат

Крок 5.

Візьміть посудину з глибоким дном та помістіть у неї локшину та моркву по-корейськи. Ретельно змішайте їх, можете добавити трішки оливкової олії. Після цього, викладіть готову масу на велику тарілку, а по боках розкладіть щупальці восьминога. Зверху поставте ціле тільце. Ось і все, приготування надзвичайно просте, але салат вийде мега смачний, оригінальний та яскравий. Смачного!

вишуканий салат

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert