Салат „На вершині“

Дуже важливо урізноманітнювати своє меню та комбінувати овочі, м’ясні продукти, зелень та духм’яні спеції. Всі ці інгредієнти дозволять вам правильно формувати денну норму білків, жирів та вуглеводів та забезпечать енергією на цілий день! Прикладом такого збалансованого прийому їжі може бути наш сьогоднішній салат під назвою „На вершині“. Цей поживний та ситний салатик складається з ніжної курячої грудки, смачнючої картоплі, свіжого листя салату, ароматного кропу, хрумкого огірка, перепелиних та курячих яєць, пікантної цибульки та спецій! Обов’язково спробуйте приготувати цей чудовий варіант салату та зробіть раціон вашої сім’ї в рази кориснішим! 

салат рецепт

Для приготування цього вишуканого та апетитного салату вам потрібні такі інгредієнти:

– куряча грудка ( приблизно 300 грам)

– куряче яйце середнього розміру ( 1 штука)

– перепелині яйця ( 3-4 штуки)

– свіжий огірок середнього розміру ( 1 штука)

– молода картопля середнього розміру ( 2 штуки)

– свіже листя салату ( більший пучок)

– ріпчаста цибуля середнього розміру ( 1 штука)

– кріп ( невеликий пучок)

– сіль та перець за смаком

майонез ( 2 столові ложки)

– оливкова олія ( 1 столова ложка)

салат інгредієнти
  • Час приготування – до 30-ти хвилин
  • Кількість порцій – 4

Етапи приготування та рекомендації

1. Найперше, що слід зробити – це приступити до приготування картоплі. Для цього візьміть 2 картоплини і дуже добре промийте під водою. Далі зішкрябайте лушпиння та ще раз сполосніть їх. Після цього, візьміть терку та потріть картоплинки на тонку соломку. Далі налийте оливкової олії у сковороду та розігрійте її, добавте натерту картоплю і смажте її приблизно 5-7 хвилин на середньому вогні.

салат приготування

Картопля буде готова тоді, коли з’явиться апетитна рум’яна скоринка. Слідкуйте за тим, щоб не пересмажити її! Також не забудьте добавити солі та перцю за смаком.

оригінальний салат

2. Наступним кроком буде куряча грудка. Її слід ретельно промити під водою, потім зрізати тонкий шар білої плівки ( жиру) та обсушити паперовим рушником. Після цього наберіть у каструлю холодної води та занурте туди грудинку. Включіть вогонь на більшу потужність, щоб вода закипіла. Обов’язково зберіть пінку, яка утворилась після закипання, а також додайте солі у воду. Варіть курячу грудку приблизно 15 хвилин на середньому вогні. Перевірте готовність м’яса, встромивши гострий кінець ножа – якщо він легко проходить, значить філе готове! Після цього охолодіть м’ясо та просто подрібніть його руками на маленькі шматки.

поживний салат

3. Куряче яйце помістіть у каструлю та залийте його холодною водою, до нього також можете добавити перепелині яєчка. Помістіть каструлю на плиту та включіть сильний вогонь. Дочекайтесь, щоб вода закипіла та додайте чайну ложку солі, щоб яйця краще лущились від шкаралупи. Далі зменьшіть вогонь до середнього та варіть куряче яйце близько 8-ми хвилин, а перепелині – 5 хвилин.

смачний салат

Після завершення часу, дістаньте перепелині яйця та підставте під холодну воду, потім акуратно очистіть їх. Коли звариться куряче яйце – злийте кип’яток, підставте каструлю з яйцем під струмінь холодної води та охолодіть його. Очистіть куряче яйце та подрібніть його на кубики.

апетитний салат

4. Приступіть до огірка. Візьміть овоч та добре помийте його. Після цього відріжте хвостик та подрібніть на кубики. 

смачний салат

5. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння промийте під водою та також подрібніть на кубики. При цьому, старайтесь час від часу змочувати ніж під холодною водою, щоб уникнути сліз при нарізанні.

апетитний салат

6. Пучок кропу замочіть у посудині з водою та промийте його круговими рухами руки. Після цього обов’язково обгорніть його паперовою серветкою, щоб вона увібрала в себе всю вологу та кріп висох. Далі просто помістіть зелень на дошку для нарізання та подрібніть її.

ситний салат

7. На даному етапі переконайтесь, що всі продукти подрібнені та готові до змішування салату!

простий рецепт

8. А тепер, візьміть глибоку салатницю, помістіть у неї подрібнений огірок, цибулю, смажену картоплю, шматочки курячого м’яса, кубики курячого яйця. Добавте до них 2 столові ложки майонезу та спеції за смаком. Після цього ретельно перемішайте. щоб всі інгредієнти рівномірно увібрали в себе майонез та спеції. Тепер візьміть велику тарілку та розкладіть на ній листя салату. Зверху викладіть гірку салату, при цьому розрівнявши краї довкола та приплюснувши все зверху. На верхівці посипте подрібненим кропом та викладіть перепелині яйця. Наш оригінальний та смачний салат готовий до подачі, смачного!

вишуканий салат

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert