Салат „Літній перекус“

Літні теплі вечори, походи в кафе та ресторани, легка та така смачна їжа! За це все ми дуже любимо цю пору! Але зробити літній романтичний вечір як у ресторані можна і вдома! Для цього не потрібно вишуканих продуктів, багато знань та вмінь, а всього лиш – бажання та трішки фантазії! Підготувавши такий сюрприз коханому, він точно оцінить ваші старання та віддячить в тисячу раз краще. Тому, не втрачайте жодної хвилини і біжіть на кухню, діставайте потрібні інгредієнти та творіть! Салат „Літній перекус“ – це доволі простий та легкий салат, але водночас такий вишуканий на смак та доволі ситний. Він містить в собі дуже корисне та не менш смачне авокадо, червоний болгарський перець, консервований тунець та ріпчасту цибулю. В результаті ви отримаєте просто нереальне поєднання, від якого ваш коханий буде в захваті! Найголовніша перевага цього салату – це доступність продуктів та швидкість приготування, тому він нічим не уступає ресторанним стравам!

Для приготування цього яскравого та дієтичного салатику вам знадобляться такі інгредієнти:

– банка консервованого тунця ( 200 грам)

– перець болгарський червоний ( половинка)

– синя цибуля середнього розміру

– спіле авокадо середнього розміру

– оливкова олія

  • Час приготування – 5 -10 хвилин
  • Кількість порцій – 1-2 особи

Покроковий рецепт та рекомендації

Крок 1.

Помийте авокадо і протріть його паперовим рушником.Поставте фрукт на дошку і розріжте навпіл навколо кісточки. Розділіть плід на дві частини. Кісточку можна витягти руками, за допомогою ложки або короткого ножа, встромивши його в ядерце. Розріжте авокадо прямо в шкірці на квадратики або тонкі скибочки, але так, щоб повністю не розрізати саму шкірку. Далі просто відділіть м’якоть, розрізану на кубики, а шкірку викиньте. Якщо авокадо справді спіле – то це буде дуже легко зробити. Справді свіже та стигле авокадо буде більш м’яким на дотик, але не піддасться сильному тиску. Колір перезрілого авокадо може бути темно-жовтим або коричневим. Перестиглі плоди будуть дуже м’якими на дотик і мати глибокі поглиблення, а їхній запах – гіркуватий.

Крок 2.

Червоний болгарський перець промийте під водою та обсушіть рушником. Далі розріжте овоч навпіл та дістаньте з середини всі зернятка. Ще раз промийте овоч. Потім візьміть одну половинку та подрібніть її на кубики. Справді смачний перець повинен мати яскраве і рівномірне забарвлення, без жодних чорних плям. Болгарський перець має мати зелений пружний хвостик, який трохи випирає з плоду. Ми не рекомендуємо купувати перець з сухим або чорним хвостиком. Овоч повинен бути міцним і пружним, при натисканні на перець має бути легкий звук поскрипування, який сигналізує про те, що перець дійсно стиглий та смачний. При покупці цього овоча потрібно надавати перевагу більш важким плодам, тому що вони мають більш кращий смак та соковитіші.

Крок 3.

Синю цибулю очистіть від шкірки, промийте під протічною водою та поріжте соломкою. Як відомо, синя цибуля набагато м’якша від класичної білої. Вона хрустка, майже не гостра і солодкувата на смак, але має досить сильний аромат. Сорти у синьої цибулі теж бувають різні, так що іноді вона буває «агресивною» і  більш вираженою, але в цілому набагато м’якша від всіх інших та ще й додає цікавого кольору страві.

Крок 4.

Банку консервованого тунця акуратно відкрийте, злийте зайву олію ( зазвичай, це шкідлива та жирна олія) та дістаньте ложкою тунець. При виборі цього продукту, ретельно огляньте банку. Обов’язково перевірте термін придатності, а також склад на наявність шкідливих добавок. Шматки риби  всередині мають бути щільно укладені в тару поперечним зрізом до дна і кришки. М’ясо риби повинно бути ніжне і в міру солоне, щільне за структурою і м’яке на смак.

Крок 5.

Коли всі інгредієнти подрібнені, варто підготувати їх до змішування. але спочатку переконайтесь, що ви не пропустили жоден крок!

Крок 6.

Візьміть велику тарілку, помістіть на неї кубики червоного перцю,тунець,подрібнену синю цибулю  та авокадо. Додайте трішки оливкової олії та ретельно перемішайте все. Цей апетитний салат забере у вас всього 5 хвилин, але подарує просто гастрономічне задоволення!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert