Салат „Крабове задоволення“

Ми більш ніж впевнені, що жодне свято не обходиться без крабових паличок. Це дуже універсальний продукт, адже його можна  використовувати як в закусках, так і в салатах і просто подати на тарілці. Вони яскраві, ароматні, досить ситні та смачні. Їхній морський присмак одразу пробуджує апетит, а яскравий вигляд покращує настрій. Тому у Вашому арсеналі рецептів обов’язково повинен бути салатик на основі цього продукту, адже це завжди гарна ідея! Ось наш варіант такої смакоти під назвою „Крабове задоволення“. Цей апетитний та пікантний салатик дуже простий та швидкий у приготуванні, а отже зустріти несподіваних гостей не так страшно! В нього входять улюблені крабові палички, хрусткий огірок, ніжний кисломолочний сир, чорні оливки та пікантна синя цибуля. Просто, смачно та свіжо. Ідеальна комбінація за короткий час! 

салат рецепт

Для приготування цього смачного та яскравого салату підготуйте наступні інгредієнти:

– огірок великого розміру ( 1 штука)

– крабові палички ( 3-4 штуки)

– цибуля синя середнього розміру ( 1 штука)

– оливки консервовані чорні ( орієнтовно 50 грамів)

– сир кисломолочний більш жирний ( 50 грамів)

салат інгредієнти
  • Час приготування 5-7 хвилин
  • Дана кількість продуктів розрахована на 1 порцію

Детальний рецепт з покроковими рекомендаціями

Крок 1.

Розпочнемо з підготовки головного інгредієнту – крабових паличок. Їх потрібно розпакувати з упаковки та розморозити. Після цього помістіть палички на дошку для нарізання та поріжте їх по діагоналі на подовгасті шматки. Якісними та натуральними вважаються ті крабові палички, які містять в своєму складі мінімум 30% сурімі ( м’ясо риби) а також наповнені на 5% крабовим м’ясом. Таким чином, у своєму складі крабові палички повинні містити 30% сурімі, приблизно 30% води, орієнтовно 30% крохмалю та 10% домішок сої та спеції. Така комбінація вважається найбільш оптимальною та корисною, тоді крабові палички матимуть приємну текстуру та відмінний смак. Важливо розуміти й те, що на якість крабових паличок можуть впливати й самі умови їх зберігання. Запам’ятайте, що  краще купувати такий продукт у вакуумі і лише той, що зберігається у морозилці. Краще відмовитись від покупки, якщо знайдете у складі паличок наступні добавки: Е160, Е450, Е171, Е420. Вони давно заборонені в ЄС, оскільки можуть викликати навіть алергічні реакції, тому вони вкрай шкідливі для нашого організму. У якісних крабових паличках можуть міститися натрій, кальцій, фосфор, залізо, калій, цинк, йод. Також крабові палички багаті на вітаміни B1 і B2.

свіжий салат

Крок 2.

Далі відкрийте банку консервованих оливок. Обережно злийте всю рідину та дістаньте потрібну кількість плодів. Помістіть їх на дошку та поріжте на кільця. Хороші Оливки багаті на вітаміни групи В, які сприяють поліпшенню обмінних процесів, покращують роботу мозку, нервової та серцево-судинної систем, нормалізують роботу печінки, підвищують тонус організму в цілому та беруть участь у багатьох інших важливих процесах в організмі.

яскарвий салат

Крок 3.

Наступним буде кисломолочний сир. Потрібну його кількість відділіть на окрему посудину. Зверніть увагу на те, що структура сиру повинна бути більш пастоподібною. В такому випадку Вам потрібно обирати більш жирний варіант сиру. Не забувайте перевіряти термін придатності продукту та зовнішньо оцінювати його, адже від цього залежить смак, який буде впливати на весь салат.

смачний салат

Крок 4.

Синю цибулю очистьте від лушпиння, сполосніть у воді та поріжте напів кільцями. Потім розділіть їх руками на смужки.

пікантний салат

Крок 5.

Залишився огірок. Промийте овоч у воді, відріжте хвостик та помістіть на дошку для нарізання. Тепер за допомогою спеціального ножа, або ж за допомогою терки зробіть з овоча тонкі смужки. Огірок повинен бути свіжим та пружним, щоб смужки були соковиті та рівні.

апетитний салат

Крок 6.

Залишилось всього декілька рухів і салат готовий! Для цього візьміть тарілку та покладіть на неї слайси огірка, потім додайте смужки цибулі. Зверху викладіть шматки крабових паличок, а також кільця оливок. Подрібніть кисломолочний сир зверху всіх інгредієнтів та посипте салат насінням кунжуту. Подавайте цей яскравий салатик з легендарним інгредієнтом до столу та смакуйте на здоров’я!

салат приготування

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert