Салат “ Королівська подача“

Звичайні домашні страви часто починають набридати, адже мають буденний та не зовсім привабливий вигляд. Саме це впливає на наш апетит та навіть на ситість. Адже всі прекрасно знають, що спочатку ми їмо очима, а потім вже ротом! Ми маємо для вас прекрасну ідею рецепту, яка задовільнить вашого внутрішнього гурмана всередині та додасть нотку естетики в процес вашої трапези! Салат „Королівська подача“ – це справжня насолода для ока, адже він поєднує в собі апетитний бекон, хрусткі сухарі, варені яйця, свіже листя салату та пікантний соус. Ізюминкою цього салату є його подача та красиво розкладені інгредієнти, які так і хочеться пошвидше покласти до роту! Для того, щоб дізнатись про рецепт детальніше, обов’язково залишайтесь з нами та запам’ятовуйте кожен етап! 

Для приготування цього оригінального та апетитного салату вам знадобляться такі інгредієнти:

– шматок бекону ( приблизно 150 -200 грам)

– курячі яйця середнього розміру ( 2 штуки)

–  невелика булочка без начинки з цільнозернового борошна

– листя салату ( 1 пучок)

– оливкова олія

– цукор

– соєвий соус

  • Час приготування – 20 хвилин
  • Кількість порцій – 4

Етапи приготування ситного салату „Королівська подача“

1. Розпочнемо приготування з варіння яєць, проте цього разу воно не буде класичним. Яйце пашот – простий і ефектний спосіб приготування яєць, що передбачає відварювання яйця в гарячій воді без шкаралупи. Такий метод приготування дозволяє зварити яйця максимально делікатно, зберігаючи шовковистим і ніжним білок і помірно рідким і тягучим жовток. Ідеальне яйце пашот виходить тільки з найсвіжіших яєць. Тому для початку перевірте, наскільки свіжі яйця ви купили в магазині. Є безліч варіантів, як приготувати яйця там способом, проте ми хочемо поділитись з вами одним, але перевіреним. Воду в каструлі доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і дочекайтеся, коли вода почне кипіти дуже слабо. Додайте у неї оцет і сіль. Поруч поставте миску з холодною водою.
Одне яйце акуратно розбийте в невелику миску. Використовуючи дерев’яну лопатку розмішайте воду у каструлі, щоб утворилася воронка. Перелийте яйце з миски в цю воронку, злегка ще трішки помішайте воду, щоб яйце не прилипло до дна. Варіть його 4 хвилини. Шумівкою акуратно перекладіть  яйце-пашот в миску з холодною водою, щоб зупинити термічну обробку. Так само відваріть яйце, що залишилось. Викладіть яйця на паперові рушники, та злегка промокніть їх.

 2. Булочку з висівками поріжте на кубики та поставте у мікрохвильову піч, або ж у духовку на декілька хвилин, допоки хліб не стане зі скоринкою. Краще використовувати темні сорти хліба адже вони мають більш приємний присмак, який ідеально підходить саме для салату!

3. Бекон розріжте на слайси та поставте на розігріту на оливковій олії сковороду. Смажте шматочки по 3 хвилин з кожної сторони на досить великому вогні. Купуючи бекон в упаковці, обов’язково зверніть увагу на його склад. У ньому не повинно міститися сої, підсилювачів смаку або ароматизаторів. Якісний продукт буде містити саме м’ясо і 10% розсолу. Такий натуральний бекон буде зберігатися недовго і ціна на нього буде достатньо високою. Намагайтеся купити бекон, який містить мінімальний перелік компонентів в складі. Колір бекону теж говорить багато про що. Так, хороший бекон має однорідний колір в будь-якій частині продукту.

4. Листя салату промийте під водою, обсушіть паперовим рушником.

 5.    Перевірте, чи не опущено якийсь крок та приступайте до фінального етапу. Також не забудьте про заправку до салату. Візьміть соєвий соус, цукор та оливкову олію, з’єднайте їх в посудині та перемішайте до утворення однорідної консистенції.

6. Візьміть досить велику салатницю та розкладіть на неї листя салату, потім акуратно викладіть шматки бекону та хрусткі сухарі. Зверху акуратно викладіть яйце пашот. Злегка полийте все соусом. Смачний, ситний та водночас простий салат можна подавати до столу! Смачного!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert