Салат з куркою і авокадо

Салат з куркою і авокадо – це Ваш персональний рятівник в тому випадку , коли немає ні ідей , що б таке приготувати своїм рідним , ні часу , щоб довго стояти за плитою. Ми пропонуємо Вам ідеальний салат для перекусу чи обіду в колі родини – він поживний , корисний і смачний. Звісно ж , його можна подавати і на святковий стіл – гості точно оцінять ідею здорової закуски і ніхто не залишиться незадоволеним. Приступимо?

салат рецепт

Інгредієнти для салату :

– одне куряче філе
– одне середнє авокадо
– дві помідорки чері
– гірчичний соус
– оливкова олія
– сіль і перець

салат інгредієнти

Кількість порцій : 1
Час приготування : 35 хвилин (приблизно 20 хвилин з них піде на те, щоб посмажити філе)

Приготування

Крок 1.

Одразу займемося м’ясом , оскільки його приготування займає найбільше часу. Беремо одну середню філейку. Чому для приготування салатів найчастіше використовують саме куряче філе? Відповідь проста – саме в ньому є найбільша кількість тваринного білка , який легко засвоюється і необхідний не тільки нашим м’язам , але й цілому організму.

салат смачний

Крок 2.

Як саме смажити філе – нарізати чи цілим шматком – вирішувати Вам. Різниця полягає в тому , що шматочками філе смажиться швидше – 10-15 хвилин. Якщо Ви вирішите посмажити ціле філе не ріжучи його , це може зайняти у Вас 20 хвилин часу , якщо не більше. Тому , усе залежить від того , скільки часу Ви готові приділити приготуванню цього салату. Щоб посмажити ціле куряче філе , розігрійте сковорідку і обсмажуйте кожну сторону на середньому вогні приблизно 10-15 хвилин.

салат святковий

Крок 3.

Готове куряче філе „рвемо“ на невеликі шматочки. В нашому випадку саме „рвемо“, а не нарізаємо – тоді салат виглядатиме красивіше , адже навмисно-неохайні маніпуляції часто є кращими , ніж перфекціонізм в кулінарії.

салат оригінальний

Крок 4.

Дві помідорки чері розрізаємо на чотири частини. Ці помідори не тільки смачніші за звичайні , а й корисніші. В них більший вміст природного антиоксиданту – вітаміну С , який бореться з раковими клітинами. Окрім цього , помідори чері багаті клітковиною , органічними кислотами , вітаміном К і мінералами (залізо, йод, магній).

салат з авокадо

Крок 5.

Стигле авокадо чистимо і нарізаємо дольками. Цей продукт набув неймовірної популярності , і недарма. Дієтологи і лікарі радять додавати авокадо в свій раціон людям з захворюваннями серцево-судинної системи і ШКТ, а також для загального покращення стану організму, адже м’якоть цього плода містить вітаміни групи А, В, С, Е, К, фолієву кислоту, мінерали. Окрім цього, авокадо не містить в своєму складі холестерин.

салат поживний

Крок 6.

Для заправки салату ми будемо використовувати гірчичний соус. Підійде як покупний, так і приготований в домашніх умовах. Якщо Ви вирішите готувати соус вдома, розчиніть цукор в киплячій воді – получиться сироп , якому треба дати охолонути, тоді додати в нього гірчицю і перемішати. Після цього додайте до соусу майонез і знову перемішайте – ось і все. 

салат корисний

Крок 7.

Не менше користі нашому і так поживному салату з куркою і авокадо додасть оливкова олія – в ній є потужні антиоксиданти, які знижують ризик розвитку хронічних захворювань.

салат апетитний

Крок 8.

Не забуваємо про спеції – без солі і перцю не обійдеться жоден рецепт!

салат з куркою

Крок 9.

Займемося підготовкою салату до подачі. Для цього ми спочатку маємо ретельно вимішати курку з гірчичним соусом. Тоді викладаємо курку в соусі в красивий салатний боул, додаємо помідори і авокадо. Поливаємо усе оливковою олією, солимо, перчимо і посипаємо кунжутом. Ідеальний салат для поживного і корисного перекусу готовий – ми впоралися! Повертайтеся за новими рецептами і – смачного!

салат приготування

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert