Салат з креветками

Чи полюбляєте Ви креветки? Адже з їх додаванням виходять вишукані і смачні страви : салати, паста з креветками і вершковим соусом, креветки на грилі. І хоча цей продукт вважається національним далеко не у всіх країнах, страви з креветок набули надзвичайної популярності в цілому світі. Креветки чудово підходять для салатів, оскільки гармоніюють із усіма продуктами : овочами, фруктами (чули про рецепт креветок з манго?), рисом, куркою, рибою та іншими морепродуктами. Приготування салату з креветками – страва досить цікава і творча. Ви можете безкінечно експериментувати і дивувати своїх гостей чи родичів. А ми пропонуємо Вам рецепт божественного салату з креветками, сиром горгондзола, грушею і авокадо. Таке вишукане поєднання змусить Ваші смакові рецептори просто літати від щастя. Не будемо тримати інтригу – перейдемо одразу до приготування!

салат рецепт

Інгредієнти :

– заморожені креветки (300 гр.)
– сир горгондзола (50 гр.)
– одне авокадо
– одна велика груша
– петрушка
– оливкова олія
– сіль та перець

салат інгредієнти

Кількість порцій : 1
Час приготування : 20 хвилин

Приготування

Крок 1.

Почнемо з креветок, оскільки їх приготування займає найбільше часу. Якщо Ви тримали креветки в морозилці, потрібно попередньо їх розморозити, інакше вони нерівномірно проваряться. Тоді доводимо воду до кипіння і солимо за смаком. За бажанням одразу можете додати й спеції. Опускаємо очищені креветки в киплячу воду і варимо від 1 до 5 хвилин. Після цього не розслабляємось : розігріваємо сковорідку і трішки підсмажуємо креветки для кращого смаку.

салат цікавий

Крок 2.

Тепер можемо зайнятися нарізанням решти інгредієнтів. Ріжемо кубиками італійський сир горгондзола. Саме цей сир ідеально смакує у поєднанні з іншими інгредієнтами салату, завдяки своєму м’якому, вершковому смаку зі специфічним, характерним ароматом.

салат поживний

Крок 3.

Миємо авокадо і ріжемо навпіл. Акуратно виймаємо ложкою м’якоть і нарізаємо кубиками. 

салат корисний

Крок 4. 

Ретельно миємо стиглу грушку (можна трішки обдати окропом) і нарізаємо її гарними, тонкими пластинами.

салат оригінальний

Крок 5.

Не забуваємо про зелень : миємо руколу і відкладаємо на окрему тарілку. А знаєте, як правильно мити листя руколи? Для того, щою знищити максимально багато патонегів, руколу миють в декілька етапів. Спочатку листя на декілька хвилин поміщають в крижану воду, після чого дають обсохнути, знову промивають холодною водою і під кінець ретельно очищають кожен листок під теплою водою.

салат простий

Крок 6.

Ось ми і впоралися з підготуванням усіх необхідних продуктів. Перемішуємо всі інгредієнти разом і заправляємо оливковою олією та додаємо спеції за бажанням.

рецепт приготування

Наш салат не лише смачний і має шикарний вигляд : кожен інгредієнт має свою корисну властивість, а деякі навіть декілька. Креветки, наприклад, мають унікальний хімічний склад. Вони збагачені цінними білками і, крім того, кожна креветка є справжнім мультивітамінним комплексом : уявіть собі, всього одна маленька креветка вміщає в собі вітаміни А, В, С, D i E. Проте вітаміни це не єдине, чим можуть хвалитися креветки – наявність таких корисних мінералів, як калій, магній, фосфор і кальцій роблять креветки максимально корисними для нашого організму. Що найцікавіше, креветки просто напросто не мають протипоказань (тільки у випадку індивідуальної непереносимості). Горгондзола – це один з найпопулярніших італійських сирів, який має в своєму складі вітаміни А і РР. Завдяки присутності в сирі плісняви, споживання горгондзоли сприяє підтриманню правильної роботи кишково-шлункового тракту. Щодо авокадо, його плоди корисні для серця і зору, понижують ризик онкологічних захворювань і депресії. Авокадо також є корисним антиоксидантом, який захищає наші клітини від старіння. 
Прихильники здорового харчування вже давно оцінили по заслугам наш фінальний продукт – грушу. Вона є максимально необхідною в раціоні вагітних жінок, людей похилого віку і дітей, а також тих, хто страждає шлунково-кишковими захворюваннями. Груша вирівнює гормональний фон, позитивно впливає на нервову систему, нормалізує діяльність щитовидної залози і підвищує рівень гемоглобіну. Насолоджуйтеся цим корисним салатом і балуйте ним свою родину. Смачного Вам!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert