Салат „З гарбузом“

Під час довгих, похмурих днів, хрусткий овочевий салат може стати основою для легкого, освіжаючого перекусу чи обіду і перенести нас в теплі і сонячні дні. Такі салати легко приготувати вдома, а з їх численними перевагами для здоров’я, споживати порцію листової зелені щодня може бути однією з найкращих звичок, влітку чи взимку. На це є багато причин. Окрім їхнього природного гарного смаку та чудової хрусткої текстури, а також апетитних кольорів та ароматів, щоденне вживання великої порції свіжих овочів може мати значну користь для здоров’я, адже зелень і овочі є чудовим джерелом натуральної клітковини, яка має багато переваг для Вашого організму – допомагає знизити рівень «поганого» холестерину, контролює рівень цукру в крові, нормалізує роботу кишківника. Достатнє споживання клітковини також допомагає схуднути та підтримувати здорову вагу. Важливо їсти різноманітні свіжі фрукти та овочі, якомога більше різних кольорів. Поєднувати їх в салаті легко і смачно! Наповнений вітамінами та мінералами салат також підвищить рівень потужних антиоксидантів у Вашій крові. Яскраво забарвлені фрукти та овочі з сімейства «червоних» є особливо корисними для харчування. Сюди входять продукти з помаранчевою, фіолетовою, червоною та бордовою м’якоттю. Деякі приклади — помідори, червоний та помаранчевий перець, морква, полуниця, нектарини, персики, сливи, чорниця, ожина, журавлина та гранати. Наш рецепт салату „З гарбузом“ допоможе Вам приготувати надзвичайно корисний і поживний перекус – гарбуз, листя салату, помідори і перепелині яйця так і просяться на Ваш стіл!

салат рецепт

Інгредієнти для салату „З гарбузом“ :

– гарбуз (300 гр.)
– 4 перепелиних яйця
– свіже листя салату                                                         
– помідори чері (2 шт.)
– оливкова олія
– перець та сіль

салат інгредієнти

Кількість порцій : одна порція
Час приготування : приблизно 20 хвилин

Приготування

Крок 1.

Візьміть 300 гр. свіжого, яскравого гарбуза, помийте його і очистіть від шкірки. М’якоть і насіння гарбуза містять багато цінних інгредієнтів. Наприклад, у м’якоті багато клітковини, вітамінів і мінералів : бета-каротин (попередник вітаміну А, має антиоксидантну дію і допомагає боротися з вільними радикалами), калій (важливий для серця), кальцій (незамінний компонент кісток і зубів), магній (важливий для нервів, м’язів, серця і жирового і вуглеводного обміну, він також бере участь у будівництві кісток і зубів). Нерозчинна клітковина регулює травлення, розчинна клітковина може знизити рівень ліпідів у крові та регулювати рівень холестерину. Насіння гарбуза та отримана з них гарбузова олія також багаті вітамінами та мінералами.

салат смачний

Крок 2.

Наріжте гарбуз кубиками, полийте його оливковою олією і додайте сіль та перець.

салат апетитний

Крок 3.

Налийте на сковорідку оливкову олію, помістіть її на плиту і прогрійте. Потім зменште нагрівання до середнього і всипте гарбузову нарізку. Відразу ж перемішайте. Обсмажуйте приблизно 4-5 хвилин, іноді перемішуючи страву. Окрім солі і перцю додайте й інші спеції чи прянощі за бажанням. Наприкінці накрийте ємність кришкою, зменште нагрівання до мінімального і пропарте ще 1-2 хвилини.

салат поживний

Крок 4.

Тепер зваримо перепелині яйця. На відміну від курячих яєць, перепелині яйця можна відразу опускати в киплячу воду – вони не луснуть. Якщо покласти перепелине яйце в киплячу воду на 1-2 хвилини, вийде некруте яйце, на 5 хвилин – круте.

салат швидкий

Крок 5.

Помийте помідорки чері і наріжте їх четвертинками.

салат корисний

Крок 6.

Також нам знадобиться листя салату – промиваємо його і висушуємо на рушничку.

салат легкий

Крок 7.

Ось ми усе і підготували, тепер можна приступати до процесу формування салату. Оберіть красиву тарілку і помістіть на неї спочатку листя салату, тоді помідори.

салат святковий

Крок 8.

Додайте обсмажені шматочки гарбуза і перепелині яйця, заправте салат оливковою олією і посоліть. Можна додати й інші спеції за бажанням.

салат яскравий

Крок 9.

Салат готовий до подачі – смачного Вам!

салат приготування

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert