Салат „Зелений вир“

Після холодних та похмурих днів ваш арсенал меню повинен наповнюватись літніми та свіжими стравами. Заповнюйте холодильник тільки корисними продуктами, віддаючи перевагу овочам та фруктам і тоді  організм неодмінно віддячить вам! Проте, важливо не тільки наповнюватись клітковиною, що присутня в овочах, а й вуглеводами, білками та жирами. Саме тоді ваш раціон буде вважатись повноцінним та справді корисним.Саме тому ми хочемо порекомендувати вам рецепт одного салату, який поєднує всі ці властивості в одній порції! Салат „Зелений вир“  складається з свіжого хрусткого огірка, яскравого листя салату та ароматного кропу, які разом наповнюють організм клітковиною та вітамінами, а ситна куряча тушонка та пікантний твердий сир додадуть організму такі важливі вуглеводи білки та корисні жири. Таке поєднання буде влучним при дотриманні правильного харчування, або ж дієт. Цей збалансований салат ідеально підійде на обід та вечерю, а також досить привабливо виглядатиме на святковому столі. 

Для приготування цього корисного та апетитного салату вам потрібні такі інгредієнти:

– свіжий огірок середнього розміру

– твердий сир ( приблизно 200 грам)

– листя салату ( пучок)

– куряча тушонка ( приблизно 150-200 грам)

– свіжий кріп ( невеликий пучок)

– майонез ( 1-2 столові ложки)

– сіль та перець за смаком

Покроковий рецепт

Крок 1.

Візьміть огірок та промийте його під водою, далі відріжте лишні хвостики та інші частинки. Потім поріжте на тонкі кільця. Вибираючи огіроки, зверніть увагу, щоб вони не були млявими, занадто великими і вигнутими. Колір повинен бути рівномірним, зеленим (або ж темно-зеленим, залежно від сорту). Якщо є така можливість – перевірте хрусткість овоча, а також понюхайте його. Шкірка огірка повинна бути більш гладкою, адже огірки з яскраво вираженими  колючками на шкірці можуть бути гіркими на смак. Справді якісні та натуральні огірки мають певні лікувальні властивості, такі як: підвищення апетиту, сприяння хорошому засвоєнню їжі. Свіжі плоди корисні при захворюванні шлунка, печінки, нирок. Вживання огірків в їжу сприяє виведенню води з організму людини, покращує роботу печінки, серця і нирок.

Крок 2.

А тепер переходьте до твердого сиру. Візьміть ніж та наріжте його на кубики. Ми не можемо не зауважити, що вибір сиру є дуже важливим при приготуванні цього салату, адже його аромат та присмак чудово поєднуються з іншими продуктами та створюють особливий смак. Звісно ж звертайте увагу на склад продукту, адже в ньому не повинні міститись додаткові хімічні добавки та ароматизатори. Колір сиру має бути рівномірно жовтим, без надто яскравих відтінків, адже саме такий містить в своєму складі барвники. Ну і звісно ж, присмак у сиру має бути вершковим та пікантним, а не сухим та невизначеним.

Крок 3.

Листя салату ретельно промийте під водою та просушіть паперовим рушником. Уважно оглядайте листя перед покупкою: вони не мають мати засохші краї та чорні цятки.

Крок 4.

Свіжий кріп промийте під протічною водою та обсушіть. Далі візьміть пучок та подрібніть його.

Крок 5.

Потім візьміть курячу тушонку, вийміть її та злегка подрібніть виделкою. Купляючи такий продукт обов’язково звертайте увагу на термін придатності тушонки та ціну. Адже тушонка – це, по суті, те ж м’ясо. Тому дуже дешева куряча тушонка має викликати у вас підозру. За користю ця тушонка так само корисна, як і варене куряче м’ясо. Практично – тому що тушиться вона досить довго і частина корисних речовин все ж втрачається. За рахунок низької калорійності курячу тушонку можна вживати в досить великих кількостях. Основна корисна властивість курячого м’яса – тваринний білок, так необхідний для організму. 

Крок 6.

Підготуйте всі посудинки з нарізаними інгредієнтами до з’єднання.

Крок 7.

Візьміть тарілку, викладіть на неї листя салату, потім поставте зверху подрібнену курячу тушонку, слідом кубики сиру. Посипте зверху кропом та красиво розкладіть огірочки ( як вказано у нас на зображенні). Далі полийте все тонким слоєм майонезу. Наш оригінальний та водночас простий салат готовий для вашого повсякденного літнього меню! 

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert