Салат „Ефектна комбінація“

Здорове харчування – запорука хорошого самопочуття, активності протягом дня та молодості! Всі знають цю просту істину, проте не всім вдається дотримуватись їі. Нас дуже часто спокушають різними апетитними бургерами, ковбасками та іншим фаст-фудом, а тому перехід на правильне харчування стає все важчим, адже в голові засідає думка, що це не так смачно, не так різноманітно та апетитно. Але годі вірити в такі стереотипи, краще прислухайтесь до нас та спробуйте нашу корисну та дієтичну новинку! Апетитний салат під назвою „Ефектна комбінація“ – це справжня знахідка для вашого щоденного меню! Він не тільки ефектно виглядає та пробуджує апетит, та ще й містить купу користі та зможе наситити вас на довгий час! Хоч в нього і входять всім знайомі та доволі прості інгредієнти, проте його смак ви точно пам’ятатимете довго! Корисний червоний буряк, яскравий гранат, ароматне листя руколи, соковите яблуко…це справді важко уявити на смак. Проте після першої ж порції ви одразу захочете добавку! 

салат рецепт

Давайте детальніше розглянемо, яку саме кількість продуктів нам потрібно :

– буряк середнього розміру 

– яблуко більшого розміру 

– гранат середнього розміру ( половинка)

– листя руколи ( пучок середнього розміру)

– соєвий соус ( 1 столова ложка)

– оливкова олія ( 1 столова ложка)

салат інгредієнти
  • Час приготування ( без урахування відварювання буряка) – 10 хвилин
  • Кількість порцій – 2

Етапи приготування та рекомендації від нас

Етап 1.

Звісно ж розпочати потрібно саме з буряка. Перед тим, як почати процес варіння, спочатку ретельно сполосніть коренеплід під водою та відріжте бадилля. Шкірку в жодному разі не знімайте, краще зробити це після того, як овоч звариться. Зараз ми поділимось з вами секретом, як зварити буряк відносно швидко та ще й без втрати вітамінів! Цим лайфхаком користуються професійні кухарі, які  варять буряк саме таким способом: налийте води у каструлю помістіть туди буряк і увімкніть великий вогонь.Після того, як буряк закипів, добавте туди трішки цукру та лимонного соку( це збереже його колір та вітаміни). Варіть овоч буквально 25-35 хвилин. Після цього злийте  гарячу воду і поставте каструлю з буряком під струмінь холодної води (чим холодніша вода, тим краще) приблизно на 10-15 хвилин. Температурний перепад води доводить буряк до повної готовності. Окрім цього, за допомогою такого способу буряк чиститься набагато легше та швидше. Весь процес варіння триває 45-50 хвилин. Коли буряк повністю остине, очистьте його від шкірки та поріжте на соломку середньої товщини. Не забудьте використовувати гумові рукавички, щоб не зафарбувати руки кольором буряка.

корисний салат

Етап 2.

Поки буряк охолоджується, можна притупити до гранату. Візьміть плід та сполосніть його у воді. Далі акуратно розріжте його навпіл та відкладіть одну частинку в бік. Іншу ж ретельно очистьте та дістаньте маленькі очищені зерна. До речі, зерна гранату містять багато вітамінів, а саме: С, В6, В12, Р. Також в плоді досить висока концентрація мікроелементів, таких як: кальцій, магній, калій, фосфор, йод, залізо. Сік цих зерняток наповнений рослинними кислотами (лимонною, яблучною, щавлевою, янтарною).

апетитний салат

Етап 3.

Червоне яблучко промийте у воді, далі витріть його паперовим рушником та поріжте на шматки середнього розміру.

смачний салат

Етап 4.

Листя руколи замочіть у посудині з водою, а також промийте його круговими рухами руки, щоб ретельніше очистити кожен листочок. Після цього просто залиште листочки висихати на тарілці.

оригінальний салат

Етап 5.

Підготуйте посудинки з соєвим соусом та оливковою олією ( вона обов’язково повинна бути саме холодного віджиму).

ніжний салат

Етап 6.

Всі інгредієнти подрібнені, єдине, що залишилось – красиво викласти та поєднати їх!  Для цього візьміть тарілку прямокутної форми, викладіть на неї все листя салату, потім додайте шматки яблучка. Після цього викладіть по центрі одна за одною соломки буряка. Вони повинні щільно прилягати один до одного. Зверху посипте все гранатом та полийте соєвим соусом і олією. А тепер приступайте до трапези, адже оригінальний, корисний, ніжний та дуже апетитний салат готовий. Смачного! Сподіваємось, щоми допомогли вам перейти на бік правильного харчування  та переконали вас, що це смачно та різноманітно!

салат приготування

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert