Салат „Диво кулінарії“

Удосконалювати свої кулінарні вміння – дуже важлива звичка, яка буде тільки плюсом для справжньої господині. Вміння поєднувати зовсім прості та доступні інгредієнти, при цьому створювати неймовірно смачну та оригінальну страву – це досить складно, проте можливо! З цим ми вам сьогодні і допоможемо! Представляємо вашій увазі салат під назвою „Диво кулінарії“, який навчить вас бачити прості інгредієнти зовсім по-іншому, використовуючи при цьому ефектну подачу, яка вразить кожного! Салат складається з апетитної консервованої кукурудзи, молочного сиру сулугуні, хрумкої моркви, свіжого огірочка, яскравої помідорки, листків петрушки, зеленої цибульки, насіння кунжуту та спецій. Обов’язково випробуйте свої сили та спробуйте приготувати цей апетитний та оригінальний салатик!

салат рецепт

Для приготування цього свіжого та поживного салату вам потрібні такі інгредієнти:

– консервована кукурудза ( пів банки)

– морквина середнього розміру ( 1 штука)

– сир сулугуні ( приблизно 150 грамів)

– огірок середнього розміру ( 1 штука)

– листя петрушки ( 1 стебло)

– зелена цибуля ( декілька пір’їнок)

– помідора середнього розміру.( 1 штука)

– насіння кунжуту ( приблизно 50 грамів)

– оливкова олія ( 2 столові ложки)

– сіль та перець за смаком

салат інгредієнти
  •  Час приготування – 15 хвилин
  • Кількість порцій – 2

Покроковий рецепт та рекомендації

Крок 1.

Візьміть банку консервованої кукурудзи та обережно відкрийте її. Злийте рідину та дістаньте потрібну кількість кукурудзин. Помістіть їх у окрему посудину. Перед покупкою обов’язково оглядайте банку,  а також звіряйте термін придатності продукту. Свіжа кукурудза буде солодкава та пружна, матиме приємний після смак.

апетитний салат

Крок 2.

 Тепер візьміть огірок та добре промийте його під водою. Відріжте хвостик та обсушіть паперовим рушником. Після цього помістіть овоч на дошку для нарізання та подрібніть на кубики. Для того, щоб вам не трапився гіркий плід, варто обирати саме пружні та свіжі огірки, без надто виражених „колючок“ на шкірці. Якщо ж вам дістався такий – можете спробувати замочити його у дуже холодній воді на 30 хвилин. Це може допомогти уникнути гіркоти, або ж хоча б зменшити її.

смачний салат

Крок 3.

Помідору помістіть під струмінь холодної води та ретельно промийте. Після цього відірвіть маленький хвостик та просушіть паперовим рушником. Далі поріжте овоч на шматки середнього розміру. Зверніть увагу на те, що плід повинен бути першої свіжості,  а також бути пружним та більш твердуватим. Так ви мінімізуєте розтікання м’якоті під час процесу нарізки.

ситний салат

Крок 4.

Вийміть сир сулугуні з упаковки та помістіть на дошку для нарізання. Подрібніть його на кубики. Цей вид сиру має безперечну користь для організму, яка полягає в його складі ( практично такий же, як і склад молока). Сир багатий вітамінами А, С, D, Е, РР і групи В. Щодо мікроелементів, то можна виділити найголовніші з них: залізо, кальцій, магній, фосфор, калій, сірку і натрій. До речі, справжній сулугуні повинен бути молочного, ледь жовтого кольору. Насичено жовті сири – не зовсім натуральні. Важливий нюанс: якщо при натисканні на розрізаний шматок з двох сторін з сиру тече молочна сироватка – це означає, що сулугуні свіжий. 

смачний салат

Крок 5.

Далі візьміть моркву, добре промийте її від бруду та зішкрябайте верхній ша. Після цього потріть овоч на терці середнього розміру. Морква повинна бути пружною та яскравою, адже тільки тоді вона матиме приємний солодкавий присмак та соковитість!

яскравий салат

Крок 6. 

Петрушку та зелену цибульку сполосніть під водою та просушіть паперовим рушником. А далі- все просто! Подрібніть зелень гострим ножем.

поживний салат

Крок 7.

Перевірте, чи підготовлені у вас спеції, кунжут  та оливкова олія.

оригінальний салат

Крок 8. 

А зараз, найочікуваніший момент- формування та формлення салату! Для цього візьміть красиву та велику тарілку. Помістіть на неї по центрі мікс з кубиків огірка, помідори, сиру сулугуні та зелені. Потім красиво розкладіть натерту моркву ( ви можете скористатись нашим прикладом), також розкладіть оригінально пір’я зеленої цибулі. Після цього добавте довкола тонкі слайси з огірка, у яких посередині добавлена терта морква. Красиво розкладіть шматки сиру сулугуні. На завершення полийте все оливковою олією холодного віджиму, посоліть та поперчіть все.Ось і все, дуже смачний, соковитий та поживний салат готовий до подачі на стіл, здавалося б, такиі прості інгредієнти, але правильне поєднання та ефектна подача мають велику силу! Смакуйте на здоров’я та дивуйте своїх близьких!

соковитий салат

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert