Салат „Болоньєзе“

Радувати себе чимось смачним – це надзвичайно важливо, адже після важкого робочого дня сил практично немає, а живіт бурчить,  натякаючи, що він не відпустить вас до ліжка, якщо ви не насититись! В такому випадку варто використовувати прості у приготуванні рецепти, але які справді доставлять гастрономічне задоволення та не забиратимуть багато часу. Пропонуємо вам розглянути справді поживний та ситний варіант салату під назвою „Болоньєзе“. Салат містить в собі апетитні та ароматні гриби печериці, зелені оливки, яскраву моркву, соковитий та смачний стейк свинини, ароматну петрушку та майонез. Спробуйте приготувати такий оригінальний салатик та переконайтесь, що насправді не все так складно та доволі смачно!

Для приготування цього яскравого салату вам потрібні так інгредієнти :

– гриби печериці свіжі ( 4 штуки середнього розміру)

– свинний стейк без жиру ( приблизно 300 грам)

– оливки консервовані зелені ( 80 грам)

– морква невеликого розміру

– листя петрушки

– майонез

– сіль та перець за смаком

Покроковий рецепт та рекомендації.

Крок 1.

Гриби печериці промийте під водою та обсушіть паперовим рушником. Далі візьміть ніж та очистіть тонку шкірку грибів. Після цього закиньте гриби у розігріту на оливковій олії сковороду та смажте приблизно 5-7 хвилин, поки гриби не стануть із золотистим відтінком ( під час смаження можна добавити сіль та перець). Ми радимо обирати справді свіжі печериці, які матимуть приємний аромат та розприділятимуть його по всьому салату. Для цього запам’ятайте декілька основних правил. Свіжі печериці  мають білий, але ледь бурий колір. Якщо ви бачите потемнілі печериці – це означає, що вони переспіли. Перезрілі печериці не несуть шкоди для людського організму, але після приготування вони стають жорсткими.
На капелюшках свіжих грибів не повинно бути темних плям і вкраплень. Це говорить про те, що гриби залежалися на прилавку. На дотик печериці повинні бути щільними і пружними. Якщо ж гриб м’який – він почав  підгнивати.
Від печериць повинен виходити виключно приємний грибний аромат, якщо вони пахнуть вогкістю, то швидше за все, їх зберігали в невідповідних умовах або зібрали достатньо давно. Ніколи не купуйте печериці зі слизькою і липкою поверхнею, вони, швидше за все, зіпсовані. Особливо небезпечні гриби, у яких плівка між капелюшком і ніжкою забарвлена в темно-коричневий колір.

Крок 2.

Для того, щоб ваш стейк вийшов справді соковитим та ідеальним, варто врахувати декілька порад щодо приготування.Смажити стейки потрібно тільки на сильному вогні, щоб на м’ясі швидше утворилася скоринка, яка, скажімо, запечатає всередині весь сік м’яса. Під час готування, не варто класти свинину на ледве теплу сковорідку. Класти потрібно тільки на добре розігріту. Для початку, добре промийте нашу свинину, потім трохи обсушіть її паперовим рушником. Розріжте м’ясо на кубики. Потім, кожен шматочок змастіть злегка маслом, і заправте будь-якими спеціями.  В цей час готуємо сковорідку. Ставимо її на великий вогонь, наливаємо туди трохи оливкової олії, чекаємо поки вона нагріється. Потім покладіть на неї кожен шматочок і смажте буквально 3 – 4 хвилини до утворення скоринки. Поки кубики смажаться, їх не можна протикати, інакше весь сік може вийти зі свинини.

Крок 3.

Банку з консервованими оливками відкрийте, злийте рідину та дістаньте потрібну кількість. Далі розріжте плоди на невеликі кільця. При покупці оливок уважно огляньте термін придатності на банці.

Крок 4.

Петрушку ретельно промийте під водою, потім обсушіть паперовим рушником та подрібніть. Тільки справді свіжа петрушка буде додавати салату свіжості та яскравості.

Крок 5.

Далі приступіть до моркви. Очистіть її верхній шар, сполосніть під водою та поріжте на кубики. Використовуйте гострий ніж, адже він допоможе зробити чіткі форми.

Крок 6.

Переконайтесь, що всі інгредієнти готові до з’єднання та жоден крок не упущено!

Крок 7.

Візьміть глибоку салатницю та помістіть у неї шматки м’яса, потім моркву, гриби, зелені оливки та петрушку. Після цього добавте трішки майонезу  та добре перемішайте. Наш простий та поживний варіант готовий до подачі! Смачного!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert