„Подушка з ківі“

На даний час в нас дуже великий вибір салатів, але молоді кухарі знаходять ще найоригінальніші салати. Вишуканий салат „Подушка з ківі“ готується з простих інгредієнтів, а неповторний смак так і проситься „з’їж мене“. Хоча лише й подумати, як можна з’єднати такі продукти, як куряче м’ясо та ківі. Але ж погодьтеся, що найкраще попереду. Куряче філе вважається дієтичним м’ясом, а ківі з солодкою кислинкою додає вишукані властивості. Після того як спробувавши смачний салат, не обхідно захочеться приготувати його знову й вразити своїх близьких чудовим смаком.салат корисний Тому не обхідно придбати такі інгредієнти:
Філе курки – 300 грамів
Яйця курячі категорії С1 – 2 штуки
Помідори – 2 штуки
Цибуля ріпчаста – 1 штука
Сир твердих сортів – 180 грамів
Ківі – 2 штуки
Майонез 15% – 200 грамівсалат апетитний
Коротко розпишемо для про корисні властивості даних продуктів в салаті „Подушка з ківі“.
Філе курки вважають дієтичним, але користь його дуже не обхідна кожному організму, оскільки не містить жирів. Це м’ясо вживають діти й дорослі. Філе можна смажити, тушкувати, варити чи запікати. Також використовують для закусок, салатів, перших й других страв, та ще як начинка для млинців, пиріжків. Для салатів варять або смажать на грилі.
Яйця курячі в більшості беруть категорії С1. Яйця корисні від природи корисними властивостями. Здоровій людині кожного дня потрібно їсти два яйця.Найбільше корисними є вживання сирими, хто не може їсти сирі, то не менш корисно, можна вживати вареними. А в смажених чи омлетах вже більша калорійність. Вибір за Вами, та дієтологи завжди радять мало калорійну їду. Тому наш салат є дуже корисним.
Помідори потрібно вибирати на зір, тобто бачити який колір, зелений чи спілий біля зрізу, твердий чи м’який, якщо свіжо зібрані помідори, то добре запах, зріз повинен бути без білих прожилок, так він до стиглого. Якщо немає запаху, то він довше зберігається і можливо був зібраний ще трохи зеленим. Помідори містять в собі велику кількість вітамінів і мінералів корисних для організму речовин. До таких речовин відноситься лимонна і яблучна кислоти. Також вітаміни А, В12, РР та дуже рідкісного вітаміну К. Найбільшу поживність має свіжий помідор, який використовують у салати, або як самостійний овоч.
Ріпчасту цибулю вважається однією з найбільш імунологом та антисептичні властивості. Дуже багато вітаміном С, також багата вітаміном В9 (фолієва кислота), яка не обхідна для вагітних жінок на початку формуванні плоду, тому й часто призначають. Найкраще споживати цей овоч сирим. Його часто смажать чи тушкують, в рідкісних випадках запікають, а сирим додають до салатів, закусок. Свіжа цибуля посилює апетит, сприяє підвищеному травних соків.
Сир твердих сортів використовують в більшості для закусок та салатів. Для термічної обробки краще обирати м’які сири. Сир твердих сортів краще зберігає форму при нарізці. В більшості сири готують на коров’ячому молоці, а тверді тому, що потрібно довго витримувати, сушити та має пройти повний час дозрівання. Такі сири готуються більше пів року, але їхній смак дуже приємний. Корисно щодня вживати 40-80 грамів сиру на добу, вагітним жінкам і дітям до 60 грамів на добу.
Ківі багатий фрукт на вітаміни, найбільше має вітамін С, вживати потрібно в період захворювань 1-2 штуки на добу та захистити організм від вторгнення. Ківі містить багато заліза, яке допомагає нормувати гемоглобін в крові. Велику популярність має серед фруктів, хоч на вигляд і не дуже, але в шкірі міститься більша частина вітамінів. Вважається, що завдяки шкірці ківі знищуються такі мікроби як стафілокок і кишкова Паличка.
В цьому випадку будемо використовувати не жирний майонез.
Технологія приготування улюбленого салату „Ківі на подушці“
Філе курки промиваємо під проточною водою, відрізаємо все що не потрібно. Ставимо варити на великий вогонь, після закипання зменшуємо вогонь і варимо протягом 20-30 хвилин, в кінці варіння солимо, додаємо лавровий лист, духмяний перець для кращого результату й смаку. Виймаємо філе та ставимо, щоб простило, далі нарізаємо на дрібний кубик.салат вишуканий
Яйця добре содою миємо під проточною водою. У сотейник набирає води, у теплу воду опускаємо яйця й солимо воду, для того, щоб шкаралупа краще відставала від яйця. Круто зварені яйця, заливаємо холодною водою, після чого обчищаємо й даємо їм охолонути. Потім нарізаємо на дрібний кубик або тремо на великій терці (так ми економим час).феєричний салат
Гарні вибрані помідори миємо під проточною водою й ставимо на паперовий рушник, щоб краще вбрали вологу. Нарізаємо на дрібний кубик.салат поживний
Цибулю ріпчасту обчищаємо, краще це робити мокрим ножем, щоб не пекло очі. Нарізаємо на дрібний кубиксалат пікантний
Придбали сир твердих сортів та натираємо на терці.ніжний салат
Ківі добре миємо, обчищаємо від шкірки та нарізаємо одну штуку кубиком, а іншу нарізаємо півкільцями.вітамінний салат
Беремо легкий майонез для кращого поєднання.смачний салат
Підготувати порційну велику тарілку й шарами все викладаємо за своїм бажанням, кожен шар змащуємо майонезом. Верх оформляємо із ківі, на саму вершину ставимо ківі нарізане кубиком, а краї прикрашаємо півкільцями.салат розріз

 Попри час приготування, смак витончений та вважається бути першим салатом серед святкового столу. Смачного!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert