„Пад-тай“ по-домашньому

Більшість господинь звикли до традиційної домашньої кухні, але інколи так хочеться потішити себе та своїх близьких чимось оригінальним та з незвичним смаком. Сьогодні почесне місце серед гурманів займає саме східна кухня, а саме Тайська їжа. Тайські страви вже давно набули популярності  за межами Таїланду і стають дедалі популярнішими, навіть в домашніх умовах. У чому ж секрет успіху спитаєте ви? Родзинка тайської кухні полягає у створенні міксу з різних смакових переплетінь та ароматів, цей прийом має назву «khluk». Мікс кислуватого, солодкого та гострого в одній- суцільна екзотика для європейського гурмана, для таїландця  — звичайна буденність.  Приготування їжі в Таїланді є цілим видом мистецтва. Тайці обожнюють насолоджуватися не тільки смаком страви, й прикладати зусилля, щоб отримувати задоволення від зовнішнього виду. Найвідоміші ресторани світу включають у своє меню страви тайської кухні. Однією з найулюбленіших страв вважаються „Том -Ям“, „Пад -Тай“ і „Сом -Там“. Сьогодні ми б хотіли поділитись однією з версій страви „Пад-тай“ та розкрити всі секрети поєднання інгредієнтів. Чому однією з версій, запитаєте ви? А тому, що ця страва має безліч варіантів та поєднань і її можна удосконалювати за власними побажаннями. Давайте нарешті поринемо у світ тайської кухні і порадуємо свою сім’ю смачною, нестандартною вечерею!

Для приготування нашого простого та водночас не менш смачного салату нам знадобляться наступні продукти:

– курячі яйця ( 2 штуки)

– морква середнього розміру ( 1 штука)

– огірок середнього розміру ( 2 штуки)

– пекінська капуста ( декілька листочків)

– рисова локшина (150- 200 грам)

– соєвий соус

– сіль та перець за смаком

– кунжут

– оливкова олія

– перець паприка

– мускатний горіх мелений

Кількість порцій – 1-2

Час приготування – 20-30 хвилин

Етапи приготування

1. Візьміть курячі яйця та розбийте їх в невеличку посудину, після чого ретельно перемішайте, щоб жовток та білок набули однорідної консистенції жовтуватого кольору.

 Додайте трішки солі та ще раз ретельно взбийте все. Після цього помістіть утворену „кашку“на сковороду, змащену оливковою олією та розігрітою на невеликому вогні, утворюючи форму млинця.  Підсмажуйте з кожної сторони по 1-2 хвилинці. У вас повинно вийти 3 млинці.

Після цього акуратно поріжте їх у формі спагетті. 

ароматний салат

2. Щодо традиційної тайської локшини –  залийте її кип’яченою водою та залиште запарюватись на 5 хвилин.

Потім злийте воду і викладіть рисову локшину в друшляк, промийте холодною водою та акуратно перемішайте її з соєвим соусом. Як саме вибрати справжню тайську локшину? Обов’язково вивчіть склад, зверніть увагу на колір (може бути трохи сірувата, прозора і обов’язково без жовтого відтінку, розділені, тонкі макаронини, ширина ниток до 3 мм, довжина не менше 50 см. Відчути, чи  це справді непідроблені тайські макарони вдасться тільки зваривши його. Якщо при кип’ятінні локшина швидко стає прозорою, але не біліє – це свідчить про натуральність та якість продукту, який не містить додаткових домішок.

3. Огірок ретельно промийте під водою, очистіть від хвостика та дуже тонко наріжте на смужки. Ви можете спробувати зробити це ножем вручну, або ж використати терку.

4. Моркву промийте під водою та очистіть верхній шар,натріть на спеціальній терці, щоб утворились тонкі смужки.

5. Листки пекінської капусти промийте під водою та подрібніть на шматочки.

6.  Всі спеції, які вказані у рецепті, ретельно перемішайте в посудині.

В результаті повинен вийти однорідний соус!

Готові інгредієнти підготуйте до змішування.

Якщо це звичанйи сімейний обід – візьміть досить глибоку салатницю та перемішайте всі інгредієнти.

7. Проте, якщо це певне святкування – при можливості можна взяти красивий посуд і традиційні палички для їжі. Викладіть шарами всі інгредієнти, спочатку огірок, потім пекінську капусту та моркву, а на кінець – яєчні смужки та рисову локшину. Зверху посипте кунжутом.  Ароматний, ситний та пікантний салат готовий для подачі. З ним ви наповните свою вечерю східними мотивами. Смачного!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert