Туна де Оранж

Мистецтво створювати салати – це ще той талант . Справжні господині завжди фантазують над меню до приходу гостей і стараються придумати найоригінальніші та найсмачніші страви. Виграшним варіантом завжди буде і є – салат. Це універсальна страва, яка може бути і перекусом, і повноцінним обідом чи вечерею, в залежності, які саме інгредієнти будуть використані. Сьогодні ми б хотіли поділитись з вами рецептом одного дуже легкого, але водночас ситного салату, який може займати почесне місце навіть на святковому столі. „Туна де Оранж“ – це поєднання ніжного та ситного тунця, кислуватого грейпфруту, корисного шпинату та огірка з вареним яйцем та листям салату. Правильно прикрасивши салат – ви зможете подавати його на стіл навіть у найважливіші свята, тому що його вигляд дуже яскравий та апетитний! Залишайтесь з нами, щоб дізнатись покроковий рецепт цього смачного вітамінного салатику.

Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти:

– банка консервованого тунця

– грейпфрут середнього розміру

– огірок середнього розміру

– листя шпинату – приблизно 20 грам

– листя салату – 50 грам

– одне куряче яйце середнього розміру

– сіль та перець за смаком

Кількість порцій – 2

Час приготування – 10-15 хвилин

Покроковий рецепт

Крок 1.

Починати готування потрібно з варки яйця. Для цього поставте яйце у невеличку каструлю, наповніть водою та доведіть до кипіння. Чому не в киплячу воду, спитаєте ви? А тому, що занурення яйця в кип’яток може спровокувати тріщину. Тоді яйце втратить свою ідеальну форму. Після того, як вода закипить – додайте пів столової ложки солі ( це допоможе краще відлущуватись шкаралупі та зекономить вам час). Варіть куряче яйце приблизно 10 хвилин. Потім злийте гарячу воду та залийте його холодною. Після цього очистіть та акуратно поріжте на невеличкі трикутники ( можна підглянути на фото).

Крок 2.

Консервований тунець варто обирати дуже ретельно. Обов’язково читайте склад продукту, чи немає зайвих шкідливих речовин та перевіряйте дату виробництва та термін придатності. Ми рекомендуємо обирати тунець у власному соці, адже він є більш корисним та дієтичним, ніж тунець в олії.

Крок 3.

Щоб вибрати стиглий і смачний грейпфрут, необхідно взяти плід в руки і переконатись у достатній вазі.. Визначте питому вагу (чим більша вага- тим краще), запах і колір. Кажуть, що грейпфрут, який має більш червоний, яскравий відтінок – є дуже смачним та соковитим.  Жовті, зелені сорти зазвичай кислуваті. Грейпфрут багатий вітамінами групи В, А, РР, С і D, містить в своєму складі мінерали – калій, магній, кальцій і фосфор. Крім того, гірка плівка, яку має фрукт, виконує властивості антиоксидантів. Візьміть грейпфрут та очистіть від шкірки, після цього розріжте на дрібні кубики. Радимо використовувати гострий ніж.

Крок 4.

Пекінську капусту ретельно промийте під водою та подрібніть. Звісно ж, варто використовувати свіжі листя, які не містять на поверхні чорні цятки, сухі ділянки або ж зігнившу поверхню. Ця зелень містить грубі харчові волокна, які сприяють поліпшенню травлення. 

Шпинат добре промийте під водою та подрібніть поверх капусти. Купувати потрібно тільки свіжі, пружні листя, яскраво-зеленого кольору. При натисканні листя шпинату повинні хрустіти, бути без плям, цвилі і гнилі. Шпинат швидко в’яне, тому краще купувати ту кількість, яку можна одразу використати в їжу. Листя шпинату – це справжнє джерело вітамінів: С, A, B1, В2, B6, РР, К та інших корисних речовин. При своїй низькій калорійності ця зелень має досить високий вміст білка, який є таким необхідним для кращого утворення м’язів.

Крок 5.

Огірок ретельно промийте, відріжте хвостик та подрібніть кубиками. Вибираючи огірки, зверніть увагу, щоб вони не були млявими, занадто великими і вигнутими. Колір повинен бути рівномірним, зеленим.

Крок 7.

Візьміть салатницю і викладіть шар з пекінської капусти, потім накладіть листя шпинату, варені яйця та тунець, а зверху прикрасьте кубиками грейпфруту. Добавте трішки солі і ваш оригінальний та, водночас, смачний салат готовий до подачі на стіл! Смачного!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert