Салат „Макаронні метелики“

Найпростіша та найулюбленіша страва більшості людей, а тим більше європейців – макарони. Саме вони вважаються дуже універсальною стравою, яка не потребує багато час та зусиль для приготування. Вони чудово поєднуються практично зі всіма інгредієнтами, а один з варіантів пасти „Карбонара“ завоював серця багатьої країн. Проте, сьогодні ми поділимось з вами дещо іншим рецептом, який є більш легким, але досить ситним. Салат під назвою „Макаронні метелики“ створений для того, щоб втамувати свій голод, але при цьому не перенасититись. Він складається з поживної та ситної шинки, яскравого жовтого перцю, макаронів у вигляді метеликів, дуже ароматного фіолетового базиліку, оливкової олії та спецій! Салат прекрасно підходить для обіду, адже збалансовує всі необхідні мікроелементи, а смае: білки, жири та вуглеводи. Залишайтесь з нами та обов’язково уважно стежте за рецептом, поїхали!

салат рецепт

Щоб приготувати салат на 1 особу вам потрібна така кількість інгредієнтів:

– макарони із твердих сортів пшенці у вигляді метеликів ( близько 80 грамів)

– шматок шинки ( 100 грамів)

– листя фіолетового базиліку ( невеликий пучок)

– перець болгарський жовтий ( половина)

– сіль за смаком

– оливкова олія ( 1 столова ложка)

Час приготування – 10 хвилин.

салат приготування

Покроковий рецепт та деякі рекомендації

Крок 1. 

Звісно ж, приготування салату варто розпочати з макаронів. Для цього закип’ятіть воду у каструлі та помістіть у неї макарони. Перемішайте їх та добавте чайну ложку солі. Тепер зменшіть вогонь та варіть макаронні метелики близько 10 хвилин ( точний час ви завжди можете підглянути на упаковці в інструкції). Ми радимо не варити їх до кінця, а забрати з плити на 1-2 хвилини швидше. Так ви отримаєте  макарони аль денте, які набагато смачніші та корисніші! Вимкніть вогонь та злийте кип’яток. Помістіть макарони у друшлак та потримайте їх декілька секунд під крижано водою, щоб вони менше злипались. Добавте у посудину з макаронами оливкову олію та перемішайте.

апетитний салат

Крок 2.

Поки макарони варяться, ви можете приступити до підготовки шинки. Для цього помістіть м’ясо на дошку для нарізання та старайтесь порізати його на смужки однакового розміру.  Варто зазначити, що шинка має середню калорійність та жирність, тому ідеально підходить для салатів. Вона містить багато білка, якого так частоне вистачає в раціоні. Проте, цей продукт слід вживати в міру, щоб не переїсти та не набрати лишніх калорій. Також варто відмітити, що шинка має доволі естетичні властивості, так як часто прикрашає своїм виглядом святковий стіл та викликає апетит у всіх гостей!

ситний салат

Крок 3.

Болгарський перець спочатку промийте у воді, відріжте хвостик та розріжте навпіл. Нам знадобиться тільки 1 половина, тому іншу відставте в сторону. Далі очистьте жовтий перець від дрібних зерен всередині та ще раз сполосніть. Після цього також подрібніть його на рівні смужки. Обирайте тільки пружний та свіжий плід, який не матиме поверхні зі „зморшками“. Саме такі плоди будуть дуже соковиті та додаватимуть свіжості салату!

яскравий салат

Крок 4.

Далі візьміть листя фіолетового базиліку та помістіть його у посудину. Залийте базилік холодною водою та дайте настоятись близько 3-5 хвилин.  Потім проведіть круговими рухами у посудині, щоб ще ретельніше очистити листя. Після цього злийте воду та залиште базилік висихати, або ж промокніть листки паперовим рушником, щоб пришвидшити процес.

салат інгредієнти

Крок 5.

Якщо ви впевнені, що не пропустили нічого із вищеперелічених кроків, можна сміло приступати до формування самого салату.

соковитий салат

Крок 6.

Візьміть велику тарілку, помістіть на неї зварений макарон, потім красиво викладіть смужки жовтого перця та шинки. Не забудьте добавити листя базиліку. Далі злегка полийте все майонезом та посоліть за бажанням. Якщо вам бракує фантазії, як красиво подати салат, то ви завжди можете звернутись до наших зображень та детально все роздивитись! От і все, дуже соковитий, яскравий, ситний та оригінальний салат готовий до споживання! Обов’язково приготуйте його та відчуєте прилив ситості і задоволення всього за декілька хвилин! Смачного!

оригінальний салат

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert